fankaSDM Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam, czy ktoś może polecić damskie buty, które byłyby odpowiednie dla kobiety z wysokim podbiciem? Może któraś firma buty na takie nogi jakoś szczególnie często robi? Wiadomo, że trzeba sporo mierzyć, ale jakieś sugestie pomogłyby ukierunkować poszukiwania na konkretne modele/firmy.. Ja jak szukalam swoich butów to np. zmierzylam z 10 modeli Lange no i cóż z tego-skoro od razu po zalozeniu wiedzialam,ze zadne nie pasuja... Chodzi mi o buty z flexem 80-90, no moze do 100. Dla kobiety 19 lat, jezdzacej od 8 roku życia, na pewno mocne 7, 99% na trasach. Cena -rozsądna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzdurka Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam, czy ktoś może polecić damskie buty, które byłyby odpowiednie dla kobiety z wysokim podbiciem? Może któraś firma buty na takie nogi jakoś szczególnie często robi? Wiadomo, że trzeba sporo mierzyć, ale jakieś sugestie pomogłyby ukierunkować poszukiwania na konkretne modele/firmy.. Ja jak szukalam swoich butów to np. zmierzylam z 10 modeli Lange no i cóż z tego-skoro od razu po zalozeniu wiedzialam,ze zadne nie pasuja... Chodzi mi o buty z flexem 80-90, no moze do 100. Dla kobiety 19 lat, jezdzacej od 8 roku życia, na pewno mocne 7, 99% na trasach. Cena -rozsądna. Witaj, też mam wysokie podbicie i do tego szczupłą stopę więc namierzyłam się mnóstwo butów. Najlepiej leżały Atomic B-Tech (flex 80), których nie kupiłam z próżności - po prostu kolor jak dla mnie nie do przyjęcia Poza tym zmierzyłam później te, które mam, czyli Tecnica Mega+ 10 Ultrafit. Leżą idealnie chociaż nie są aż tak twarde bo mają flex 70. Skoro szukasz butów twardszych, to przymierz po prostu inne modele ale i z Atomiców i z Tecnic mierzyłam kilka modeli i większość była wygodna.... A Lange, no cóż - wyciągałam stopę z wrzaskiem zaraz po spięciu To samo Nordica, Salomon, Head... Ale wszystko kwestia indywidualna. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordasz Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 mierzyć mierzyć i jeszcze raz mierzyć ja np nie mogę mieć salomona a nordica bardzo wygodny but przy flexie 110;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LAWINA Napisano 19 Października 2009 Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A jaką masz stopę???? szeroka ? wąska? i jaką łydkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Niedawno przyjaciolka mierzyla wiele par butow, miedzy innymi Rossi i twierdzi, ze wlasnie w tym miejscu byly za duze. Nie wiem dokladnie ktore to byly modele, ale np. Electra 90 (zeszloroczne powinny byc w rozsadnej cenie) lub B-Pro W100 (te chyba sa tylko zeszloroczne). Nie sugeruj sie flexem, bo firma firmie nie rowna. W jej przypadku skonczylo sie na Atomic z flexem 110. Powodzenia. Użytkownik oldsnowjunky edytował ten post 20 październik 2009 - 06:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2009 To buty dla siostry, ja na razie mam fajne butki i nie musze znowu przechodzic przez meczarnie kupowania - na szczescie. A ona ma raczej dość szeroką stopę jak na kobietę, łydka moim zdaniem standardowa (ale akurat w przypadku łydki to można troche pokombinować z mikro i makroregulacją jakby co-przynajmniej ja tak sie ratowalam przy wąskiej stopie, szczupłej kostce i szerokiej łydce ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Potwierdzam Atomik serii B-tech ma szeroki dół buta(szczególnie połówki numerów) z kolei M-tehc jest na dole bardzo wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LAWINA Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Ciekawe jak szeroką ma stopę ? popatrz na :http://www.skionline...&id_modelu=2478 oraz nordica sportmachine 95w. Fischer ma 103mm szerokosc i system ułatwijacy wsuniecie stopy do buta co ma znaczenie przy wysokim podbiciu ,nordici nie pamietam ale przymierzyc warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Dzięki za wszystkie porady Sprobujemy na pewno przymierzyc te Atomiki, jutro pierwsze starcie ze sklepami . Sama bym na te atomiki nie wpadla, bo nigdy nie mierzylam butow tej marki i nie mialam pojecia jakie robia. Fischerki soma sa bardzo fajne, sama mam z flexem 80 i nie zamienilabym na nic innego,ale mysle, ze nic z tego -na podstawie doswiadczen moich i znajomych stwierdzam,ze one sa raczej na waskie stopy. Chyba,ze cos nowego sie pojawilo w Fischerkach - w kazdym razie sklep zs butkami fischera mamy blisko i na pewno tam pojdziemy. Użytkownik fankaSDM edytował ten post 22 październik 2009 - 10:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barby Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Z tymi połówkami to bardzo ostrożnie - ja też mam szeroka stopę i dordzono mi polówkę. But się troszke rozbił i teraz mam za duży luz i żeby dobrze but trzymał dopinam dwie dole klamry na maksa, więc mam chyba bardziej ścisnięta stopę niż bym miała w bucie bez polówki ( co oczywiście wygodne nie jest ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi