mm2 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam zakupilem wczoraj po dłuższych przymiarkach MX9 jako ze uważnie czytałem wasze posty o dobrym dopasowaniu do nogi to znalazlem odpowiedni model i chyba jest ok tym bardziej ze zawsze mialem problemy ze zbyt luzna piętą i tu jest chyba ok. Szukałem oczywiscie z odpowiednim flexie jak na moje umiejetnosci 6 180cm 85kg nart XO3 flex 100 cena tez nie byla chyba zla bo 500zl w moich starych alpinach o flexie nienanym jak i tez modelu zawsze bolaly mnie lydki po ok 2 godzinach na stoku. gdzies czytalem ze jest system w tych butach w ktorym jest mozliwosc dopasowania do łydki czy ktos wie o co chodzi ? gdyby ktos mi jeszcze rozwiklal lopatologicznie te systemy : Thermo Fit, Dynamic Shock Absorber, Cuff Trim Device, Liner Construction Indicator, Double Canting Użytkownik mm2 edytował ten post 09 październik 2009 - 10:08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 (...) flex 100 cena tez nie byla chyba zla bo 500zl rzeczywiscie - bardzo OK :) w moich starych alpinach o flexie nienanym jak i tez modelu zawsze bolaly mnie lydki po ok 2 godzinach na stoku. Hipoteza jest taka, ze jezdzisz za bardzo dociazajac przody (?). Moze to wynikac ze zlej pozycji albo ze zbyt miekkiego sprzetu (narty + buty) na zasadzie: ty chcesz dociazyc przody a sprzet nie chce :) gdzies czytalem ze jest system w tych butach w ktorym jest mozliwosc dopasowania do łydki czy ktos wie o co chodzi ?Cuff Trim Device :) http://www.skionline...=18&id_txt=1202 gdyby ktos mi jeszcze rozwiklal lopatologicznie te systemy : Thermo Fit, Dynamic Shock Absorber, Cuff Trim Device, Liner Construction Indicator, Double CantingCuff Trim Device - jw. Thermo Fit - wkladka formowana termicznie, wygrzewasz -> zakladasz -> formujesz Dynamic Shock Absorber - kawalek gumy w pietce ...chyba :) Micro Buckles - nie pytasz to juz pewnie wiesz ze to "krecone" klamry Slider - ...slizgacz :) pewnie, ze sie latwo zaklada Liner Construction Indicator - jakis wskaznik - nie wiem czego, ale na pewno cos super-ekstra niezbedne ;) Double Canting - poprawiasz nature czyli krzywe nogi, w obie strony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2009 dzieki za odpowiedz za link takze dziekuje Specjalny mechanizm w tylnej czesci cholewki Cuff Trim Device pozwala na indywidualne dopasowanie buta w zaleznosci od obwodu lydki no dobrze ale ja nic nie widze ma moze ktos buty z tej serii i powie mi czego szukac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 dzieki za odpowiedz za link takze dziekuje Specjalny mechanizm w tylnej czesci cholewki Cuff Trim Device pozwala na indywidualne dopasowanie buta w zaleznosci od obwodu lydki no dobrze ale ja nic nie widze :) ma moze ktos buty z tej serii i powie mi czego szukac :D ? Masz z tylu takie cos pomaranczowe? A pod paskiem chyba jest srubka? To powinno byc to :) Pogrzeb za tym tutaj moze: http://pl.fischerspo...?id_group=40042 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ok wroce z pracy to sie poszuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Witam. Tu http://pl.fischerspo...id_group=50181# masz wszystkie systemy opisane które fischer ma w butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magi67 Napisano 9 Października 2009 Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Wez buty i zamelduj się w serwisie.Ja próbowałem ustawiać sam,ale dopiero po wizycie jw.wiedziałem że mam ustawione wszystko jak ma być. pozdrawim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2009 ok juz sobie poradzilem za duzej regulacji nie ma ale zawsze cos. juz wiem ze na stok musze zabrac śrubokręt Thermo Fit - wkladka formowana termicznie, wygrzewasz -> zakladasz -> formujesz a dokladniej bo jestem laikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Thermo Fit - wkladka formowana termicznie, wygrzewasz -> zakladasz -> formujesz a dokladniej bo jestem laikiem ? Witam. Najlepiej to tak: wkładasz do butów suszarki które służą do suszenia butów narciarskich jak już się nagrzeją buty w środku czas około 15-20 min wkładasz nogę zapinasz buta i tak w nim siedzisz wtedy wkładka buta będzie formowała się pod Twoją stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2009 dzieki za odpowiedz jestem juz po formowaniu teraz czekamy na snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 No to oby się buciki sprawdziły powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiespol Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 flex 100 cena tez nie byla chyba zla bo 500zl Gdzie kupiles tak tanio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2009 flex 100 cena tez nie byla chyba zla bo 500zl Gdzie kupiles tak tanio! Pomorskie,Rumia Auchan (jakis sklep sportowy) nie pamietam nazwy bo w ten dzien zwiedzilem weiele punktow w poszukiwaniu dobrego buciora Wysprzedaż 589zl - 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordasz Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 nieźle ja za fischery 120 flex dałem 650 pln ( po znajomości) po czym po 2 razach na stoku okazało się że nie wytrzymam w tych butach ^^ tzn jeździło się dobrze lecz stanie w kolejkach nogi mi odpadały... nie dały mi nic regulacje/rozgrzewanie i tak butów po powrocie z 5 dniowego wyjazdu się pozbyłem kupiłem nordice doberman i świetne buty ^^ tylko że w zeszłym roku miałem nr buta 41 już jest 42,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ja tylko zastanawiam sie czy nie kupilem za malych. na cienkiej skarpetce nie mam za duzo pola manewru zwlaszcza przy palcach. Gdy mam zalozone buty czuje ze w prawej stopie duzy palec zaczyna cierpnąć z powodu slabego doplywu swiezej krwi mam nadzieje ze na stoku buty sie troche rozbija inaczej bedzie kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 12 Października 2009 Udostępnij Napisano 12 Października 2009 ja tylko zastanawiam sie czy nie kupilem za malych. na cienkiej skarpetce nie mam za duzo pola manewru zwlaszcza przy palcach. Gdy mam zalozone buty czuje ze w prawej stopie duzy palec zaczyna cierpnąć z powodu slabego doplywu swiezej krwi mam nadzieje ze na stoku buty sie troche rozbija inaczej bedzie kiepsko. Witam. Jeśli są to buty nowe to z pewnością się troszke rozbiją po paru dniach jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi