freestyle Napisano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Jeśli umiecie jakieś sztuczki to chętnie porozmawiam. Jeśli ktoś ma z jakąś sztuczką problem lub chciałby się nauczyć to spróbuję pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 26 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 najprostsze triki bazują właśnie na jeździe tyłem : piruety, 180 czy sama jazda tyłem. nalepiej zacząć od piruetów z jazdy przodem a potem tyłem. pozwoli ci to na poprawne zachowanie i prowadzenie nart tyłem. ale skoro wczesniej chciałeś coś na skoczni to pora na 180. Najpierw spróbuj stojac w miejscu wykonac 180 na płaskim, bądz lekko pochylony do przodu. musisz podskoczyc i jednoczesnie wykonac pół obrót. jak to obcykasz to jedz w kierunku skoczni z niewielka prędkością. Nie myśl o ruchu, wyobraź sobie ze stoisz w miejscu, jak znajdziesz się na skoczni to zrób takie same ruchy jak wcześniej gdy stałes w miejscu. pamietaj, wzsystko jestw twojej głowie.... jesli wykonasz spokojny i płynny ruch tak jak wtedy gdy stałeś i ćwiczyłeś 180, to na pewno ci sie uda. Na początek zamiast skoczni możesz uzyć muldy które są na kazdym stoku po południu. Pierwzse skoki wykonuj w poprzek stoku. powodzenia. Kiedy wybierasz się w góry ???? mieszkam w okolicy katowic, moglibysmy razem gdziesz skoczyć. Szczyrk, Wisła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Taka mała wioska Istebna.Nie ma tam wysokih stoków ale są fajne.Jeszcze jedno te triki nie muszą być robione od wyskoku ze skoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 27 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 no to zostaje nam jazda tyłem, piruety przy dużej prędkości, piruety z jazdy tyłem, jazda na jednej narcie, przekładaniec:D, delfin ( nie umie delfina ) Co cie interesuje ???? Pozdrawiam wszystkich oglądających ten temat i zapraszam do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Słyszałem że delfin dale duże przyspieszenie. wszystkie są ciekawe. Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Hej, ja jezdze na nartakch juz 7 sezonow. Umiem robic 180 i piruety,jazda po railach, ale to ciagle malo ... w zeszłym roku próbowałem robic lekkie graby i nawet mi wychodzily. Z checia porozmawiam o trikach, bo chce sie ich nauczyc jak najwiecej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Oj nauka nie jest trudna. Uczyłem sie ogolnie, na kazdym wyjezdzie na nartki. Zawsze jest jakas hopka z ktorej da sie wyskoczyc. Jazde na railach najpierw zaczynałem od jezdzenia po lawkach przy barku na malym cichym. Naprawde. Tam na stoku jest taki maly barek i z kolegami zapozyczlismy lawke ( wiadomo jest bardziej szersza niz rurka ). Pierwsze skoki itd . Potem snow park Białce Tatrzanskiej. Jest gdzie pojezdzic, tam pierwszy raz wszedłem na rurke. Jak sie jedzie z odpowiednia predkoscia i wmiare rowno ustawimi narty to jest wykonalne!! A 180 ehh juz nie pamietam, gdyz to byl jeden z pierwszysch trikow ( jesli mozna sia tak nazwac ) ale to jest banalne. Po prostu, widzimy mała górkę ( bo tego nie trzeba 1 metrowej chopy ) nabieramy predkosci i staramy sie obrocic. Warto potrenowac na sucho tj bez nart, żeby czuc sie pewniej. Mysle, robienie trickow nie jest trudne. Przedewszystkim nie nalezy bac sie upadku, bo ten strach nas najczesciej paralizuje. Wiadomo, poczatki sa ciezkie, ale tak proste tricki wymagaja tylko 2-3 powtorzen i juz wchodza nam w "krew". Pozdrawiam przyszłych stunterów Jeżeli ktos chce porozmawiac o nartkach i nie tylko proszę pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 28 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ski kuba a próbowałeś kiedyś 180 z jazdy tyłem ???? To już nie jest takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Hehe, masz racje, to juz nie jest takie proste. Zaliczyłem kilka wypadków przy próbowaniu tego, ale nigdy mi nie wyszlo. Musze czesciej jezdzic na narty i trenowac trenowac trenowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Czy do trików potrzeba specjalne narty? Ja mam narty 177cm a ja mam 175 cm wzrost coś w okolicy tego a narty są lekko taliowane.Czy można na nich robić triki?Czy będzie mi się je łatwo robiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Hej, triki mozna robic na wszystkim hehehe, ale napewno z takimi nartami bedzie ci trudno, poniewaz te narty sa na ciebie przyduze (jezeli sa to carvingi) . Napewno da sie zrobic triki, choc nie bedzie ci tak latwo jak innym narciarzom z odpowiednio dobranymy deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 witam ja sztuczek jako takich nie potrafię, zrobię tylko body, łokieć, cztery łapki i piruety zarówno na trasie jaki w powietrzu, a i jeszcze180 ale o tym wspominać chyba nie musze skoro robię 360. Reszta to dla mnie czrna magia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Lolq.Dobry jesteś jak i kiedy się tego nauczyłeś.Co to jest body łokieć i cztery łapki?Jak to zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 No własnie, a jak robisz 360. Ja probowalem juz nie raz, ale zawsze glebaaa :/. Raz najezdzalem za szybko a raz za wolno heh, musze potrenowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 No własnie, a jak robisz 360. Ja probowalem juz nie raz, ale zawsze glebaaa :/. Raz najezdzalem za szybko a raz za wolno heh, musze potrenowac tak na dobrą sprawę to chyba po 2 dniach mi wyszło tak jak powinno wyjść - cóż mogę powiedzięć trzeba dużo ćwiczyć, ps. jeżeli umiesz 180 to podsyp chopkę i zwiększ prędkość - nie jest to łatwe ale jeżeli już uda Ci się zrobić pełen obrót w powetrzu to prawidłowe lądowanie ( bez gleby ) Ci przyjdzie już łatwo. pps. body, łokieć i cztery łapki to rodzaje skrętów funcarwingowych, podczas których dotyka się śniegu, jedną ręką, łokciem, obiema rękami lub robi się poprostu body czli kontrolowany ślizg na boku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Możecie opisać mi te rtiki bo chcę się nauczyć ale nie wiem jak.Najlepiej jakaś stronka www z opisami i obrazkami a jeszcze lepiej z filmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Możecie opisać mi te rtiki bo chcę się nauczyć ale nie wiem jak.Najlepiej jakaś stronka www z opisami i obrazkami a jeszcze lepiej z filmami. tak a najlepiej jakby ktoś jeszcze za ciebie się tego nauczył !!! kamilos wyluzuj. masz tu opisanych kilkanaście trików a tobie ciągle mało.... wyłącz komputer, bierz narty i łopatę i leć na jakąś górkę i ćwicz a za 3 tygodnie napisz co próbowałeś i co ci wychodzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Jak pojadę to napiszę co mi wyszło. Ale nie pisaliście jak robić te triki lecz jakie wy potraaficie:mad: .A z jakiej odległoście bierzesz rozpęd żeby zrobić 180 lub 360 i jakie masz tempo na rozpędzie wielkie czy małe?:confused: ps. Na ferie jade na tydzień do Jeleniej Góry a potem na tydzień do wisły narty to se tam poćwiczę. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 1 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Jak pojadę to napiszę co mi wyszło. Ale nie pisaliście jak robić te triki lecz jakie wy potraaficie:mad: .A z jakiej odległoście bierzesz rozpęd żeby zrobić 180 lub 360 i jakie masz tempo na rozpędzie wielkie czy małe?:confused: ps. Na ferie jade na tydzień do Jeleniej Góry a potem na tydzień do wisły narty to se tam poćwiczę. Pozdrawiamty nawet jeszcze nie spróbowałeś a martwisz sie o takie rzeczy. Nawet jak ci podam że do 360 jadę 35/h to weźniesz z sobą predkościomierz albo gps na narty ??????? popróbuj kilku trików i napisz z czym masz najwięcej problemów to potem napiszę co i jak. Na razie zapomnij o 360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Jak mam skręcać jak jade do tyłu bo nie umiem tak fajnie jak jade do przodu?a jak ja ci to mam napisać ???? musiałbym ci pokazać kiedy możesz być w Wiśle lub na Cyzrnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Nie wim no mozesz to jakoś napisać jakoś prosto bo nie jestem pewny kiedy pojade.umię płynnie to wykonać ale nie potrafię co napisać jak !! Skoro ty nie potrfisz nauczyć się takiej banalnej rzeczy to ja się poddaje :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos Napisano 3 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 umię płynnie to wykonać ale nie potrafię co napisać jak !! Skoro ty nie potrfisz nauczyć się takiej banalnej rzeczy to ja się poddaje :mad:Byłem na nartach i nauczyłem się robić pirueta w lewo a w prawo trochę gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 3 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 no i dobrze. szlifuj tylko w jedną strone. ja też w lewo robię super a w prawo koślawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 170 będą ok. Ja wolę krótsze niż zbyt długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeandeR Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Jeśli umiecie jakieś sztuczki to chętnie porozmawiam. Jeśli ktoś ma z jakąś sztuczką problem lub chciałby się nauczyć to spróbuję pomóc. Witam Freestylle.Jak wysoko trzeba się wybić żeby zrobić 180? Czy twoim zdaniem narty dł.159cm i promieniu skrętu 14 m(model Blizzard X-sport) będą dobre żeby rozpocząć przygodę z freestylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi