__kater__ Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Wiadomo po co szkoda wydawać 300zł jak w zasadzie takie stare żelazko bez pary i zarazem dziurek świetnie się do smarowania nada. Ma ktoś pomysł gdzie zdobyć ? Allegro przewentylowane...:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Poszukałbym w miejscu gdzie handlują używanymi sprzętami z zagranicy np w Żywcu na targowicy takich nie brakuje a mają najróżniejsze cudactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Jeszcze nie tak dawno na allegro bylo takie wystawione za 10 PLN w dziale "narciarstwo"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 giełda staroci -- przerabiałem mieli nawet na wegiel :---) Jeszcze nie tak dawno na allegro bylo takie wystawione za 10 PLN w dziale "narciarstwo"... kurde łyknął bym bez niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 kurde łyknął bym bez niczego Dawalem linka na Forum... Poszukaj... Jesli aukcja sie juz skonczyla napisz do uzytkownika aby wystawil ponownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 miał tylko jedno ciekawe czyjeszcze jest napisałem i czekam na odpowiedz THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 W Łodzi na gieldzie samochodowej handlują towarami z wystawek,jest tego ful:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Popytaj u rodziny. U mnie okazało się, że takie żelazko miał dziadek mojej żony, który nota bene wszystko zbiera i naprawia, bo "nie wiadomo kiedy jeszcze może sie przydać":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Znam prosty i tani sposob na zalepienie "dziurek" w zelazku ale raczej nalezy do grupy czynnosci "nie rob tego w domu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Kodnam: dokładnie dziadek ma ale jemu jest tak potrzebne jak mi narty chciałby za nie nowe wypasione zelazko Chemik, wal śmiało Kobita mnie zabije ale co tam i tak ostatnio musze samemu prasowac a ze pod sweterkiem nie widac to tego nie robie :devil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Kater, a zdajesz sobie sprawe z tego, ze jak wezmiesz zelazko do smarowania nart na goraco to juz ubran nim nie wyprasujesz? Wniosek - do smarowania nart trzeba kiec osobne zelazko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__kater__ Napisano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Chemik: no to jasne ze wiem ... to jak z tym sposobem bo jak w dziurkach ma sie fajczyć ten smar to moze byc nieprzyjemnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Podpowiem - aby zatkac "dziurki" w zelazku nalezy sfajczyc w nich wczesniej cos innego... Ja to rozwiazalem bardzo prosto - zelazko postawilem stopa do gory, polozylem na nim szmate ze sztucznego tworzywa i ustawilem grzanie na max... Zadymilo, szmate wtopilo i w stope i w dziury... Powiedzialbym, ze w dziurkach nawet proces koksowania sie zaczal... Pozniej nalezy zedrzec ze stopy spalona szmate (to najtrudniejsza czesc) i doszorowac stope z jej resztek (najlepiej proszkiem do szorowania)... Jak ma sie troche wprawy i szczescia to dziurki sa zaklajstrowane resztkami szmaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ja używałem żelazka z dziurkami i jakoś szczególnie nie przeszkadzały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ja bym sprawdził targowiska gdzie handlują szmelcem przywiezionym z Rosji są tacy i mają często nie standartowe małe żelazka bez dziurek modele z dopinanym kablem idealne do nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ja mam takie żelazko, radze przetrzeoac babcina piwnice albo strych... http://www.fotosik.p...3b4f9dd565.html http://www.fotosik.p...c234cf71e3.html http://www.fotosik.p...05a984583c.html Sory za jakosc zdjeć, bardzo dobrze sie sprawuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDiv Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Kilka razy widziałem w sprzedaży małe turystyczne żelazka z tym ze może być problem z precyzyjnym ustawieniem temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 takie tez mam male turystyczne:) ale nie wiem czy dziala:) nie sprawdzalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi