Aiki Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Gdzie produkują narty Nordica i może ktoś zna osobiście Nordica Grandsport 14XB i jaka jest jego opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 http://www.skiforum....?t=20810Nordica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Nordica to Włoska firma jak dobrze się orientuję. Osobiście jeździłem na testach NTN w Maso Corto na nartach Nordica Dobermann SL i mogę powiedzieć tylko tyle, że to kawał dobrej narty. Co do modelu o który pytasz to nie miałem przyjemności go testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Dzięki Jark, Dzięki też Kneisslpolska, upewniłem się, że to produkują we Włoszech a także upewniłem się co do mojej decyzji. Nartki już kupiłem i niecierpliwie czekam na dostawę. Jark udzieliłeś mi bardzo konkretnej opinii. Ważę 80 kg mam 185 cm wzrostu, jeżdżę na nartach ponad 50 lat i uwielbiam szybką dynamiczną jazdę, 20 - 30 % poza trasą, nawet "do lasu". Jeżdżę często z grupką snowboarderów, więc to zrozumiałe. Jeżdżę w Polsce , Czechach ale głównie Austria i Włochy. Ostatnio jeździłem na Voelkl Slalom carver P50. 177 cm radius 16 107/62/92. Bardzo dobra slalomowa narta, dość sztywna, szybka i doskonała w skrętach jednak trochę wąska na kopny. Moje nowe Nordica będą 119/72/102 radius 17m dł 176 Nieco szersze i myślę, że będą super. (P50 też zostawiam). Pojeździmy zobaczymy. Czekamy na śnieg. Pozdrawiam Użytkownik Aiki edytował ten post 08 wrzesień 2009 - 18:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 powodzenia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Cześć Modelowe pytanie. Modelowa porada. Modelowa analiza i wyciągnięcie wniosków. Uczmy się od kolegów doradzać i z rad korzystać!!! Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Dzięki Jark, Moje nowe Nordica będą 119/72/102 radius 17m dł 176 Nieco szersze i myślę, że będą super. (P50 też zostawiam). Pojeździmy zobaczymy. Czekamy na śnieg. Pozdrawiam W zeszłym roku porzucilem skalomkę dla narty 114/74/102 R 17/ 178 cm, następne narty, kóre chciałbym wypróbować to 80 pod butem i nie niższe ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Cześć Maciej, może ze mną też tak będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi