marecki Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Mamy pytanie o tego buta, czy ktoś może coś na jego temat powiedzieć? Jak trzyma, czy ten flex 110 to fakt, jak dopasowuje się do nogi i czy jeśli kostka jest powiększona to nie obciera i wogóle jaki to but? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Wygląda na to że nikt w tych bytach nie jeździł w związku z tym zakupiłem Falcony CS Pro i gdy tylko spadnie pierwszy śnieg napiszę coś więcej o tych "cholewkach" po wstępnych przymiarkach wydają się być dobre! Pozdrawiam, do pierwszego śniegu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carbon Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 hej sam nie jezdzilem w w tych buciorkach (jedynie przymierzalem ) ale kolega ma i jest ok z tym ze na poczatku mial klopoty bo bolala go kosc ta przy duzym palcu , ale z czasem rozjezdzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilo1984 Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Salomon co do zasady ma dość szeroką skorupę. Flex'u też nie maja zaniżonego. jeździłem sezon na ich poprzednikach i były najwygodniejszymi butami, na jakich jeździłem tylko niestety wtedy jeszcze nie wiedziałem, iż ten super komfort oznaczał lekkie luzu pomiędzy stopą, a skorupą. Poczytaj forum...dość sporo jest o doborze butów...proponuje pochodzić w nich z godzinkę i na pewno nie kupować w ciemno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizrd Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Wygląda na to że nikt w tych bytach nie jeździł w związku z tym zakupiłem Falcony CS Pro i gdy tylko spadnie pierwszy śnieg napiszę coś więcej o tych "cholewkach" po wstępnych przymiarkach wydają się być dobre! Pozdrawiam, do pierwszego śniegu:) Witam! Nie jeździłem w Falconach 10 ale mierzyłem niestety i po ok 20-30 min poddałem się ból stopy nie do wytrzymania. prawdopodobnie za wąska skorupa. Myślałem również o PRO CS ale doszedłem do wniosku że nie zaryzykuje ok 1800 zł dla niewygodnego buta. No ale każdy z nas ma inną stopę. Ale ogólnie to szkoda bo bardzo fajne wykonanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marej Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Zwracam się do użytkowników Falconów 10 . Mam problem. A w zasadzie to dopiero mogę go mieć , bo jeszcze butów nie zakupiłem (i być może nie zakupię). Najpierw PLUSY: - świetnie trzyma - odpowiednia sztywność - wg mnie najsztywniejsze ze wszystkich 110 - dobra wysokość - dobra szerokość - wysoka jakość wykonania i jeden minusik - po kwadrancie drętwieje mi stopa :eek:. Gdyby nie to, że żaden but mi tak nie leżał to oczywiście nie brał bym ich pod uwagę. Dziwne co? niby mi leży a jednak drętwieje. Drętwieje, a jednak ciągle o nich myślę. Mam kłopoty z krążeniem i to może być powód, a ten but jak żaden inny trzyma moje niskie podbicie. Obejmuje mnie perfekcyjnie poniżej kostki i właśnie z tego miejsc zaczynam czuć drętwienie. Stopa pod zaczerwieniiona równomiernie bez przesadnych nagniecień. Reszta pseudo twardych butów jest luźna i ten problem nie występuje. Może z przyzwyczajenia za bardzo ściągnąłem klamry. W zasadzie to dałoby się na nich zjechać bez zapinania Ale wracam do pytania. Czy miał ktoś podobny problem i jak to się skończyło? Czy można zaryzykować i przyjąć , że to się ułoży (termoformowanie)? Jeśli spękam to się pewnie skończy na speedmachin - to jest but faktycznie komfortowy jednak nie to trzymanie i obawiam się, że czas mu będzie mało służył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 i jeden minusik - po kwadrancie drętwieje mi stopa :eek:. Może z przyzwyczajenia za bardzo ściągnąłem klamry. W zasadzie to dałoby się na nich zjechać bez zapinania Tak to może być problem zbyt mocno spiętych butów. Wiele osób tak robi przesiadając się z miękkich butów gdzie musieli mocno spinać klamry by but lepiej trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marej Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Tak to może być problem zbyt mocno spiętych butów. Wiele osób tak robi przesiadając się z miękkich butów gdzie musieli mocno spinać klamry by but lepiej trzymał. Z pewnością wiele osób przesiadając się z miękkich butów tak robi. Być może i Ci przesiadający się z twardych które mocno dopinali też tak robią. Należę do tych drugich - aktualne buty trochę się przez 7lat już uklepały - więc postanowiłem poszukać nowych. Falcon jako jeden z niewielu nie jest miększy od moich aktualnych. Zawsze jest taka pokusa , że jeśli się da to się dociąga bardziej - naturalny odruch skoro szuka się czegoś co trzyma. Nie które modele posiadają specjalnie przedłużane klamry by "zacisnąć imadło". Obawiam się, że takie tylko dopięte nie będą mnie do końca satysfakcjonowały. Choć jakoś to się na nich da zjechać zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi