labas Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Godzinę temu, Mitek napisał: A dlaczego Damian miałby nie być grzybiarzem? Zbiór piękny, grzyby oczyszczone z grzybni od razu... Nie są czyste, ja każdego grzyba przed włożeniem do koszyka skrobię z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 33 minuty temu, labas napisał: Nie są czyste, ja każdego grzyba przed włożeniem do koszyka skrobię z ziemi. Cześć Nie przesadzaj, grzybnia jest oczyszczona, nie ma farfocli a ostateczne czyszczenie w trakcie segregacji przed włażeniem do samochodu. To nie wystarczy? Poza tym chodzi głównie o to aby nie niszczyć grzybni przy samym pobieraniu owocnika a jak już się trochę urwie to nie ma znaczenia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 4 godziny temu, labas napisał: Nie są czyste, ja każdego grzyba przed włożeniem do koszyka skrobię z ziemi. Nie było czasu czyścić dokładnie bo było ich sporo w jednym miejscu a konkurencja była blisko 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 5 godzin temu, Mikoski napisał: Nie było czasu czyścić dokładnie bo było ich sporo w jednym miejscu a konkurencja była blisko 😉 No co Ty, nie wiesz jak się załatwia konkurencję?? Damian... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Października 2022 Udostępnij Napisano 7 Października 2022 (edytowane) Dzisiaj pokaźny zbiór około 25 kilogramów 😁 to co na zdjęciu to tylko do godziny 11. Edytowane 7 Października 2022 przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Października 2022 Udostępnij Napisano 7 Października 2022 3 godziny temu, Mikoski napisał: Dzisiaj pokaźny zbiór około 25 kilogramów 😁 to co na zdjęciu to tylko do godziny 11. Elegancko, ja uderzam w niedziele z samego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Października 2022 Udostępnij Napisano 7 Października 2022 3 godziny temu, Mikoski napisał: Dzisiaj pokaźny zbiór około 25 kilogramów 😁 to co na zdjęciu to tylko do godziny 11. Damian Ja poproszę prawdziwki marynowane, ze 2-3 słoiczki, podać Ci adres do wysyłki? pozdrawiam ps No niezłe koszenie było😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Takie znalezisko na własnej działce, koło domu. Nigdy wcześniej ich tu nie było, może zostaną na dłużej. I kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 U mnie w lesie pojawiły się grzyby. Nie byłoby w tym nic specjalnie dziwnego, gdyby nie fakt, że dziś jest 01 luty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Krokusy już też wychodzą...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 21 Października Udostępnij Napisano 21 Października Dawno się nie logowałem na forum,czasem zaglądałem. Temat grzybów dawno nie odświeżany. Sezon w tym roku zaczął się późno i chyba niebawem się skończy, bo znów susza. Coś tam nazbieraliśmy, w górach złota jesień. Po rydze w lesie nawet się już nie schylamy,bo na działce nazbieraliśmy wiaderko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Października Udostępnij Napisano 21 Października 49 minut temu, bubol.T napisał: Coś tam nazbieraliśmy, w górach złota jesień. Po rydze w lesie nawet się już nie schylamy,bo na działce nazbieraliśmy wiaderko. Łaziliśmy wczoraj w Twoich okolicach - grzybiarze dużo nie mieli.. ale jesień piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 21 Października Udostępnij Napisano 21 Października (edytowane) 5 minut temu, Lexi napisał: Łaziliśmy wczoraj w Twoich okolicach - grzybiarze dużo nie mieli.. ale jesień piękna Właśnie się kończą, wszystko stare, suche i robaczywe. Rydze jeszcze rosną. My najwięcej nazbieraliśmy dwa tygodnie temu, tydzień temu też jeszcze były. Zaczął się mój ulubiony okres na spacery po Beskidach. Edytowane 21 Października przez bubol.T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 21 Października Udostępnij Napisano 21 Października 24 minuty temu, Lexi napisał: Cześć Ewka! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi