globtroter.org Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 to można pomylić z innymi trującymi i chyba tam zakazano ich zbierania aby później lekarze mogli spać spokojnie ?! Nie do konca tak, we Francji jakis czas temu zmarlo kilka osob. Lokalny ekspert stwierdzil, ze przyczyna byla Tricholoma equestre. Sprawa dosc kontrowersyjna, ale raczej wszyscy jedli gaske zielona. We Wloszech grzyb jest zaliczany do smiertelnie trujacych. Relacja z Targow Bialego Trufla, o ktorych wspominalem: http://italiaforum.p....php?f=22&t=831 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 238 Dodano 15 l Ostatniej odpowiedzi 21 Paź Top użytkownicy w tym temacie 31 19 43 17 Popularne dni 26 Wrz 13 12 Paź 11 8 Lis 10 11 Paź 10 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 31 odpowiedzi yukisan 19 odpowiedzi daro65_del 43 odpowiedzi bubol.T 17 odpowiedzi Popularne dni 26 Wrz 2012 13 odpowiedzi 12 Paź 2009 11 odpowiedzi 8 Lis 2012 10 odpowiedzi 11 Paź 2009 10 odpowiedzi Popularne posty bubol.T 21 Października Dawno się nie logowałem na forum,czasem zaglądałem. Temat grzybów dawno nie odświeżany. Sezon w tym roku zaczął się późno i chyba niebawem się skończy, bo znów susza. Coś tam nazbieraliśmy, w gó Mikoski 29 Września 2022 W niedzielę z żonką trochę nazbierałem 🤪 15 kilogramów Mikoski 7 Października 2022 Dzisiaj pokaźny zbiór około 25 kilogramów 😁 to co na zdjęciu to tylko do godziny 11. Dodane grafiki daro65_del Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Nie do konca tak, we Francji jakis czas temu zmarlo kilka osob. Lokalny ekspert stwierdzil, ze przyczyna byla Tricholoma equestre. Sprawa dosc kontrowersyjna, ale raczej wszyscy jedli gaske zielona. We Wloszech grzyb jest zaliczany do smiertelnie trujacych. (...) Nie wnikając już w szczegóły to b.dziwne. Prawdopodobnie zjedli sromotnikowego w formie "podobnej" !? Mogę się zgodzić na zakwalifikowanie tam tego grzyba jako trującego gdyż jak wyczytałem ,że pod wpływem zanieczyszczenia środowiska grzyb nie ginie tylko absorbuje z niego szkodliwe związki które przy znaczącym spożyciu tego gat. mogą powodować zatrucia. Ale pal licho niech tam tego nie zbierają ,z resztą i u nas to rzadszy grzyb ,a są inne "pewniejsze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 I co? - czyżby już po grzybobraniu? U mnie pojawiły się boczniaki w wersji naturalnej - to już chyba koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bubol.T Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Odświeżam temat. Popołudniowy spacer po lesie w deszczu i coś się ruszyło, większość maluchów ,ale w sumie 80 szt same prawdziwki Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 W zaglebiu grzybowym Zawadzkie (opolskie) dopiero pojedynczy grzybiarze, miejscowych przy drogach malo, oferuja niewielkie ilosci. Rundka od Slupska do Wladyslawowa tez nie wykazala ze sezon ruszyl na calego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Wczoraj wieczorem spacer po lesie i widać,że wieść po wsi się rozniosła ,a pogoda zachęciła do spacerów, ludzi mniej więcej tyle co grzybów ,ale w dwie osoby przynieśliśmy 60 prawdziwków Na razie wystarczy ,już widzę co będzie się działo w sobotę rano ,ludzie przekopią las i po grzybni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hanka1 Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 W miejscowości Grzybno po drodze nad morze, widzieliśmy jak ludzie wynosili pełne wiadra borowików. My kupiliśmy od człowieka przy drodze, do ususzenia, niestety większość była robaczywa, co okazało się dopiero podczas krojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... siano Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja dzisiaj pojechałem na rozeznanie w okolice lotniska w Pyrzowicach ( Mierzęcice ) od 7-00 do 10-30 120 grzybków cały przekrój od maślaków po borowiki Ludzi więcej niż w Galerii Katowickiej ale warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Pierwszy zwiad i już świeże grzybki są. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Wpadne jutro ok 13 na rowerek Po Dzikowcu i Lesistej. Bedziesz na wyciagu/osrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Wpadne jutro ok 13 na rowerek Po Dzikowcu i Lesistej. Bedziesz na wyciagu/osrodku? Niestety nie przeczytałem na czas. Wszak i tak każdy letni weekend spędzałam na jeziorze. Taka robota... Na Dzikowiec przenoszę się w grudniu. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Grzybów jest w cholerę, ostatnie tygodnie głównie Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Po ostatnich deszczach wysyp grzybow w okolicach Gliwic (Sosnicowice-Trachy-Barglowka). Grzybiarze przede mna zbierali wielkie borowiki a mi zostal koszyk podgrzybkow, troche kozakow, borowikow. Duzo maslakow i kan (nie bralem). Jak na szybki wypad przed praca moge byc zadowolony. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 krótki wypad do Sosnowicy a co to za trujaki z blaszkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 a co to za trujaki z blaszkami? Cześć Trujaki??? Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... bubol.T Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Nic dodać nic ująć Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... bubol.T Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Odświeżam temat ,bo po ostatnich deszczach i po pełni księżyca mamy wysyp, wczoraj jechałem do Tarnowskich Gór, pomyślałem ,że skoro jestem w pobliżu ,to nadrobię kilka kilometrów i wstąpię do lasu,wszedłem o godzinie 14, a o 15 miałem pełne wiadro, o 16 wiadro i reklamówkę i na tym zakończyłem popołudniowe zbieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... bubol.T Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Godzinny spacer po pracy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Hmmm ... zawsze myślałem, że panienki są nieco inne - na smukłej, cienkiej nóżce, jasny, beżowy kapelusz, takie delikatne, faktycznie pyszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję! 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Chyba się boję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Nic dodać nic ująć No muszę przyznać, że skręca mnie z zazdrości : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Czy pojawiły się już u was grzyby ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
daro65_del Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Nie do konca tak, we Francji jakis czas temu zmarlo kilka osob. Lokalny ekspert stwierdzil, ze przyczyna byla Tricholoma equestre. Sprawa dosc kontrowersyjna, ale raczej wszyscy jedli gaske zielona. We Wloszech grzyb jest zaliczany do smiertelnie trujacych. (...) Nie wnikając już w szczegóły to b.dziwne. Prawdopodobnie zjedli sromotnikowego w formie "podobnej" !? Mogę się zgodzić na zakwalifikowanie tam tego grzyba jako trującego gdyż jak wyczytałem ,że pod wpływem zanieczyszczenia środowiska grzyb nie ginie tylko absorbuje z niego szkodliwe związki które przy znaczącym spożyciu tego gat. mogą powodować zatrucia. Ale pal licho niech tam tego nie zbierają ,z resztą i u nas to rzadszy grzyb ,a są inne "pewniejsze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... daro65_del Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 I co? - czyżby już po grzybobraniu? U mnie pojawiły się boczniaki w wersji naturalnej - to już chyba koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... bubol.T Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Odświeżam temat. Popołudniowy spacer po lesie w deszczu i coś się ruszyło, większość maluchów ,ale w sumie 80 szt same prawdziwki Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 W zaglebiu grzybowym Zawadzkie (opolskie) dopiero pojedynczy grzybiarze, miejscowych przy drogach malo, oferuja niewielkie ilosci. Rundka od Slupska do Wladyslawowa tez nie wykazala ze sezon ruszyl na calego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Wczoraj wieczorem spacer po lesie i widać,że wieść po wsi się rozniosła ,a pogoda zachęciła do spacerów, ludzi mniej więcej tyle co grzybów ,ale w dwie osoby przynieśliśmy 60 prawdziwków Na razie wystarczy ,już widzę co będzie się działo w sobotę rano ,ludzie przekopią las i po grzybni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hanka1 Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 W miejscowości Grzybno po drodze nad morze, widzieliśmy jak ludzie wynosili pełne wiadra borowików. My kupiliśmy od człowieka przy drodze, do ususzenia, niestety większość była robaczywa, co okazało się dopiero podczas krojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... siano Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja dzisiaj pojechałem na rozeznanie w okolice lotniska w Pyrzowicach ( Mierzęcice ) od 7-00 do 10-30 120 grzybków cały przekrój od maślaków po borowiki Ludzi więcej niż w Galerii Katowickiej ale warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Pierwszy zwiad i już świeże grzybki są. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Wpadne jutro ok 13 na rowerek Po Dzikowcu i Lesistej. Bedziesz na wyciagu/osrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... radcom Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Wpadne jutro ok 13 na rowerek Po Dzikowcu i Lesistej. Bedziesz na wyciagu/osrodku? Niestety nie przeczytałem na czas. Wszak i tak każdy letni weekend spędzałam na jeziorze. Taka robota... Na Dzikowiec przenoszę się w grudniu. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Grzybów jest w cholerę, ostatnie tygodnie głównie Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Po ostatnich deszczach wysyp grzybow w okolicach Gliwic (Sosnicowice-Trachy-Barglowka). Grzybiarze przede mna zbierali wielkie borowiki a mi zostal koszyk podgrzybkow, troche kozakow, borowikow. Duzo maslakow i kan (nie bralem). Jak na szybki wypad przed praca moge byc zadowolony. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 krótki wypad do Sosnowicy a co to za trujaki z blaszkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 a co to za trujaki z blaszkami? Cześć Trujaki??? Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... bubol.T Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Nic dodać nic ująć Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... bubol.T Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Odświeżam temat ,bo po ostatnich deszczach i po pełni księżyca mamy wysyp, wczoraj jechałem do Tarnowskich Gór, pomyślałem ,że skoro jestem w pobliżu ,to nadrobię kilka kilometrów i wstąpię do lasu,wszedłem o godzinie 14, a o 15 miałem pełne wiadro, o 16 wiadro i reklamówkę i na tym zakończyłem popołudniowe zbieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... bubol.T Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Godzinny spacer po pracy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Hmmm ... zawsze myślałem, że panienki są nieco inne - na smukłej, cienkiej nóżce, jasny, beżowy kapelusz, takie delikatne, faktycznie pyszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję! 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Chyba się boję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Nic dodać nic ująć No muszę przyznać, że skręca mnie z zazdrości : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Czy pojawiły się już u was grzyby ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
daro65_del Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 I co? - czyżby już po grzybobraniu? U mnie pojawiły się boczniaki w wersji naturalnej - to już chyba koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Odświeżam temat. Popołudniowy spacer po lesie w deszczu i coś się ruszyło, większość maluchów ,ale w sumie 80 szt same prawdziwki Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 W zaglebiu grzybowym Zawadzkie (opolskie) dopiero pojedynczy grzybiarze, miejscowych przy drogach malo, oferuja niewielkie ilosci. Rundka od Slupska do Wladyslawowa tez nie wykazala ze sezon ruszyl na calego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Wczoraj wieczorem spacer po lesie i widać,że wieść po wsi się rozniosła ,a pogoda zachęciła do spacerów, ludzi mniej więcej tyle co grzybów ,ale w dwie osoby przynieśliśmy 60 prawdziwków Na razie wystarczy ,już widzę co będzie się działo w sobotę rano ,ludzie przekopią las i po grzybni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 W miejscowości Grzybno po drodze nad morze, widzieliśmy jak ludzie wynosili pełne wiadra borowików. My kupiliśmy od człowieka przy drodze, do ususzenia, niestety większość była robaczywa, co okazało się dopiero podczas krojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siano Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Ja dzisiaj pojechałem na rozeznanie w okolice lotniska w Pyrzowicach ( Mierzęcice ) od 7-00 do 10-30 120 grzybków cały przekrój od maślaków po borowiki Ludzi więcej niż w Galerii Katowickiej ale warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Pierwszy zwiad i już świeże grzybki są. Pozdrawiam, radcom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Wpadne jutro ok 13 na rowerek Po Dzikowcu i Lesistej. Bedziesz na wyciagu/osrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Wpadne jutro ok 13 na rowerek Po Dzikowcu i Lesistej. Bedziesz na wyciagu/osrodku? Niestety nie przeczytałem na czas. Wszak i tak każdy letni weekend spędzałam na jeziorze. Taka robota... Na Dzikowiec przenoszę się w grudniu. Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Grzybów jest w cholerę, ostatnie tygodnie głównie Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Po ostatnich deszczach wysyp grzybow w okolicach Gliwic (Sosnicowice-Trachy-Barglowka). Grzybiarze przede mna zbierali wielkie borowiki a mi zostal koszyk podgrzybkow, troche kozakow, borowikow. Duzo maslakow i kan (nie bralem). Jak na szybki wypad przed praca moge byc zadowolony. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 krótki wypad do Sosnowicy a co to za trujaki z blaszkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 a co to za trujaki z blaszkami? Cześć Trujaki??? Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... bubol.T Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Nic dodać nic ująć Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... bubol.T Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Odświeżam temat ,bo po ostatnich deszczach i po pełni księżyca mamy wysyp, wczoraj jechałem do Tarnowskich Gór, pomyślałem ,że skoro jestem w pobliżu ,to nadrobię kilka kilometrów i wstąpię do lasu,wszedłem o godzinie 14, a o 15 miałem pełne wiadro, o 16 wiadro i reklamówkę i na tym zakończyłem popołudniowe zbieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... bubol.T Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Godzinny spacer po pracy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Hmmm ... zawsze myślałem, że panienki są nieco inne - na smukłej, cienkiej nóżce, jasny, beżowy kapelusz, takie delikatne, faktycznie pyszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję! 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Chyba się boję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Nic dodać nic ująć No muszę przyznać, że skręca mnie z zazdrości : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Czy pojawiły się już u was grzyby ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
juice Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Grzybów jest w cholerę, ostatnie tygodnie głównie Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Po ostatnich deszczach wysyp grzybow w okolicach Gliwic (Sosnicowice-Trachy-Barglowka). Grzybiarze przede mna zbierali wielkie borowiki a mi zostal koszyk podgrzybkow, troche kozakow, borowikow. Duzo maslakow i kan (nie bralem). Jak na szybki wypad przed praca moge byc zadowolony. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 krótki wypad do Sosnowicy a co to za trujaki z blaszkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 a co to za trujaki z blaszkami? Cześć Trujaki??? Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... bubol.T Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Nic dodać nic ująć Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... bubol.T Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Odświeżam temat ,bo po ostatnich deszczach i po pełni księżyca mamy wysyp, wczoraj jechałem do Tarnowskich Gór, pomyślałem ,że skoro jestem w pobliżu ,to nadrobię kilka kilometrów i wstąpię do lasu,wszedłem o godzinie 14, a o 15 miałem pełne wiadro, o 16 wiadro i reklamówkę i na tym zakończyłem popołudniowe zbieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... bubol.T Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Godzinny spacer po pracy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Hmmm ... zawsze myślałem, że panienki są nieco inne - na smukłej, cienkiej nóżce, jasny, beżowy kapelusz, takie delikatne, faktycznie pyszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję! 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Chyba się boję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Nic dodać nic ująć No muszę przyznać, że skręca mnie z zazdrości : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Czy pojawiły się już u was grzyby ?
Mitek Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 a co to za trujaki z blaszkami? Cześć Trujaki??? Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... bubol.T Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Nic dodać nic ująć Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... bubol.T Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Odświeżam temat ,bo po ostatnich deszczach i po pełni księżyca mamy wysyp, wczoraj jechałem do Tarnowskich Gór, pomyślałem ,że skoro jestem w pobliżu ,to nadrobię kilka kilometrów i wstąpię do lasu,wszedłem o godzinie 14, a o 15 miałem pełne wiadro, o 16 wiadro i reklamówkę i na tym zakończyłem popołudniowe zbieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... bubol.T Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Godzinny spacer po pracy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Hmmm ... zawsze myślałem, że panienki są nieco inne - na smukłej, cienkiej nóżce, jasny, beżowy kapelusz, takie delikatne, faktycznie pyszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję! 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Chyba się boję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Nic dodać nic ująć No muszę przyznać, że skręca mnie z zazdrości : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Czy pojawiły się już u was grzyby ?
bubol.T Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Nic dodać nic ująć Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Odświeżam temat ,bo po ostatnich deszczach i po pełni księżyca mamy wysyp, wczoraj jechałem do Tarnowskich Gór, pomyślałem ,że skoro jestem w pobliżu ,to nadrobię kilka kilometrów i wstąpię do lasu,wszedłem o godzinie 14, a o 15 miałem pełne wiadro, o 16 wiadro i reklamówkę i na tym zakończyłem popołudniowe zbieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Godzinny spacer po pracy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nie słyszałem takiego określenia nigdy. A to są tzw. panienki czyli płachetka kołpakowata. bardzo smaczny grzyb choc nadzwyczaj często robaczywiejący. Hmmm ... zawsze myślałem, że panienki są nieco inne - na smukłej, cienkiej nóżce, jasny, beżowy kapelusz, takie delikatne, faktycznie pyszne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję! 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Chyba się boję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Nic dodać nic ująć No muszę przyznać, że skręca mnie z zazdrości : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Jasiek. Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Nooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję! 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! PS2. INFO dla chu...a z A4! miałem kamerę i mam twoje numery, policja już też!!! Chyba się boję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Nic dodać nic ująć No muszę przyznać, że skręca mnie z zazdrości : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 8 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mig Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Grzyby życia..... Czasznica olbrzymia szt 4 ( mniej wiecej ok40 cm srednicy kazda) i kilka kg pieczarek... Czasem nie trzeba chodzić na grzyby, bo same przyjdą.... Skraj sadu nad potokiem- Bojanow koło Raciborza. I potrawa z drobnej części zbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 IMG_20190915_162719.jpgNooo dorzucę coś do tematu... wysyp był koniec sierpnia a teraz drugi daje mega satysfakcję!IMG_20190818_133020.jpg IMG_20190818_133855.jpg IMG_20190822_153854.jpg IMG_20190823_104104.jpg IMG_20190915_162704.jpg 2 dni temu kosz prawdziwków, dzisiaj 2 kosze podgrzybków późnych (tych pięknych grubych ) Pozdrawiam. PS. Pomimo, że mnie staranował i rozpier... mi auto jakiś chu... na A4 i uciekł! to odreagowałem pozytywnie na grzybach! Grzyby powiadasz? Mi korba wyszła bokiem, komu to zgłosić, ech... PS z grzybów nad morzem tylko amerykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Segal Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jechałem wczoraj z Kielc do Łodzi, tylu ludzi handlujących grzybami nie widziałem jeszcze nigdy a jeżdżę tą trasą od kilkunastu lat. I egzemplarze też takie raczej wypasione. Więc chyba konkretny wysyp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi