Ania_narciarka Napisano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 W przyszłym sezonie będę miała wreszcie stoki w zasięgu nart, w związku z czym zaczęłam się zastanawiać nad kwestią ubezpieczenia. Czy jest gdzieś dostępne coś na kształt ubezpieczenia sezonowego? W jednej z ubezpieczalni pani zaproponowała mi standardowe ubezpieczenie na rekreacyjne uprawianie narciarstwa, takie jak brałam na 6-dniowe wyjazdy -- biorąc coś takiego na 4 miesiące wychodzi prawie 1000 zł. Czy jest jakaś inna opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolumna Napisano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Jeśli jesteś studentką (a z profilu wynika, że jesteś) to polecam kartę ISIC, bądź EURO26. ISIC ma lepsze warunki ubezpieczenia, dlatego tę kartę kupiłam. Na cały rok kosztuje poniżej 100 zł (nie pamiętam dokładnie), ja jeszcze dokupiłam dodatkowo AC. Szczerze powiem, że na szczęście nie musiałam korzystać, ale z tego co wiem, to nie ma problemów z ubezpieczniem. Pozdrawiam serdecznie i już zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam Nie odbierzcie tego przypadkiem jako reklamy! BZ WBK oferuje kartę kredytową z pakietem ubezpieczeń narciarskich free. Z karty korzystam, z ubezpieczenia jeszcze nie było potrzeby. Zawsze to jakiś podstawowy pakiet, zwłaszcza w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania_narciarka Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Poczytałam warunki ubezpieczenia Euro26. Jeżeli narciarstwo to sport wykorzystujący POJAZDY poruszające się po śniegu:), to Euro26SPORT w miarę by się nadawało. Z tym, że w tabeli świadczeń następstw NW nie ma np. skręceń. I co to właściwie za firma Signal Iduna...?:confused: Użytkownik Ania_narciarka edytował ten post 03 kwiecień 2009 - 23:19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolumna Napisano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Na pewno obejmuje rekreacyjne uprawianie sportów, czyli narciarstwo także. Nie obejmuje wyczynowego uprawiania sportów, cyt.: "Wyczynowe uprawianie sportu - uprawianie dyscyplin sportowych w ramach sekcji lub klubów sportowych, albo w celach zarobkowych, jak równieŜ uczestniczenie w wyprawach do miejsc charakteryzujących się ekstremalnymi warunkami klimatycznymi lub przyrodniczymi, albo w ekspedycjach." i nie obejmuje sportów wysokiego ryzyka cyt. "Sporty wysokiego ryzyka – rafting lub inne sporty wodne uprawiane na rzekach górskich, nurkowanie przy użyciu aparatów tlenowych, skoki ze spadochronem, paralotniarstwo, szybownictwo oraz pilotowanie jakichkolwiek samolotów silnikowych, skoki bungee, sztuki walki i wszelkiego rodzaju sporty obronne, wspinaczka wysokogórska i skalna, speleologia, myślistwo, jazda konna, bobsleje, skoki narciarskie, jazda na nartach wodnych oraz sporty, w których wykorzystywane są pojazdy poruszające się po śniegu lub lodzie." Narty raczej nie podpadają ani pod jedno ani pod drugie. Ja wykupiłam ISIC, bo EURO26 ma niby OC, ale jest napisane, że: "1.Ochrona ubezpieczeniowa SIGNAL IDUNA Polska Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. nie obejmuje odpowiedzialności ubezpieczonego z tytułu: 12) szkód powstałych w związku z uprawianiem jazdy konnej, myślistwa, narciarstwa, snowbordu, windsurfingu." ISIC nie ma tego zastrzeżenia. Najlepiej porównaj warunki ubezpieczenia EURO26 (http://euro26.pl/pub...WU_World_pl.pdf) ze standardowym ubezpieczeniem narciarskim, będziesz wiedziała na czym stoisz. Pogrzeb też w necie, na pewno znajdziesz opinie ludzi, którzy korzystali. Pozdrawiam serdecznie PS Ja kupując kartę pytałam czy obejmuje narciarstwo i zawsze mówili, że normalna karta obejmuje, bo to nie jest sport ekstremalny. Użytkownik kolumna edytował ten post 03 kwiecień 2009 - 23:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania_narciarka Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ja zawsze miałam polisy, w których rekreacyjne uprawianie narciarstwa to już sport wysokiego ryzyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ja zawsze miałam polisy, w których rekreacyjne uprawianie narciarstwa to już sport wysokiego ryzyka... Bo tak jest w istocie. Są możliwości ubezpieczenia na cały sezon, ba - nawet na cały rok. To wcale nie są wielkie kwoty nawet w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorric Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Moze warto zapoznac sie z: http://www.ubezpieczeniaonline.pl? Niniejszym oswiadczam, ze nie jestem ani nie bylem agentem. Na powyzszej stronie znalazlem cos, co moze zainteresowac szersze grono: "Ubezpieczenie Degustator - specjalnie przeznaczone dla osób uprawiających turystykę winną." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damek Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Bo tak jest w istocie. Są możliwości ubezpieczenia na cały sezon, ba - nawet na cały rok. To wcale nie są wielkie kwoty nawet w Polsce. a może znasz jakąś konkretną firmę, w której warto (czytaj: opłaca się) takie ubezpieczenie wykupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 W przyszłym sezonie będę miała wreszcie stoki w zasięgu nart, w związku z czym zaczęłam się zastanawiać nad kwestią ubezpieczenia. Czy jest gdzieś dostępne coś na kształt ubezpieczenia sezonowego? W jednej z ubezpieczalni pani zaproponowała mi standardowe ubezpieczenie na rekreacyjne uprawianie narciarstwa, takie jak brałam na 6-dniowe wyjazdy -- biorąc coś takiego na 4 miesiące wychodzi prawie 1000 zł. Czy jest jakaś inna opcja? Jeśli chodzi o ubezpieczenie całosezonowe na terenie Polski to chyba wystarczy jakieś OC? Bo jak na razie nie trzeba u nas chyba płacić za akcje ratownicze i transport ze stoku do szpitala a to główny powód (plus OC oczywiście) kupowania ubezpieczeń turystycznych przy wyjazdach narciarskich za granicę. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIBLONDI Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE , po długim sezonie narciarskim wreszcie zjechałam do Polski . Ubezpieczenia to bardzo ważny temat . Ja od kilkunastu lat - od kiedy całe sezony spędzam na nartach w Dolomitach wykupuję Ubezpieczenie Biznezowe Travel KL i NNW (koszt 60,-Euro za cały rok) + na sezon : Ubezpieczenie Narciarskie od 01.12. - 13.04. w tym roku koszt wyniósł również 60,-Euro . A ponieważ od lat ubezpieczam moich klientów w Signal Iduna więc moje ubezpieczenie też jest wykupione u tego właśnie ubezpieczyciela. Nigdy nie miałam problemów - jeśli chodzi o świadczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maarcel Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dla tych co posiadaja zdolność kredytową, Srebrna (70,- zł/rok) lub Złota (150,- zł/rok) karta kredytowa z bogatym pakietem ubezpieczeniowym Ergo Hestia. Pytałem na infolinii - wchodzi w to nawet transport śmigłowcem jesli zaistnieje taka potrzeba. Oby nie trzeba było tego sprawdzać. Tutaj ogólne warunki: http://www.pekao.com...NT,PL,1,0,0.pdf Pzdr Maarcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania_narciarka Napisano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Dziękuje wszystkim za wskazówki. Potrzebuję ubezpieczenie zagraniczne. W prawdzie plany nieco się pozmieniały, ale tak czy inaczej poczytam dokładnie ogólne warunki ubezpieczeń, porównam i coś wybiorę. Bo strzeżonego... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi