pawelbrz Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Proszę o opinie na temat ww. nart. Dla kogo przeznaczone (stopień zaawansowania), jakie własności jezdne w porównaniu do konkurencji, twardość, ciężar itp. Wszelkie uwagi mile widziane, zwłaszcza użytkowników. Narty z sezonu 2005, nowe, cena 999pln - warto? Użytkownik pawelbrz edytował ten post 23 marzec 2009 - 17:05 sezon 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 http://www.skionline...&id_modelu=1710 tu jest opis tych nartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbrz Napisano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dzięki, to znalazłem ale opinii użytkowników niestety niewiele. pytam dokładnie o tą parę http://allegro.pl/it...1_wyprzeda.html po malowaniu wnioskuję, że to rocznik 04/05. Nikt nie ujeżdża tych nartek ? Czy w ogóle warto się interesować tak starym rocznikiem? Czym różnią się nowsze modele z dopiskiem ALU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 niezależnie od ceny wyjściowej tej narty to jednak nawet jak na nie używane to cena jest trochę zaporowa , narta to typowy racecarver jakich wiele ma tylko tą zaletę że jest naprawdę mało spotykana na naszych stokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 niezależnie od ceny wyjściowej tej narty to jednak nawet jak na nie używane to cena jest trochę zaporowa , narta to typowy racecarver jakich wiele ma tylko tą zaletę że jest naprawdę mało spotykana na naszych stokach 990 za nową z wiązaniem to raczej cena ja mam Dobermann Spitfire i Hot Rod Nitrus i jestem bardzo zadowolony - niestety na Rc Nordici nie jeździłęm ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbrz Napisano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 No właśnie, co do ceny to wydawała mi się okazyjna jak za nowego racecarvera niby dla bardziej zaawansowanych (tak jest w opisie) a o same opinie o nartach pytam ponieważ...trudno cokolwiek na ich temat "wykopać" w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 No właśnie, co do ceny to wydawała mi się okazyjna jak za nowego racecarvera niby dla bardziej zaawansowanych (tak jest w opisie) a o same opinie o nartach pytam ponieważ...trudno cokolwiek na ich temat "wykopać" w necie. http://www.ntn.pl/te...=NORDICA&model= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omen07 Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Po paru latach przesiadłem się z Atomica GS9m na Nordica Dobermann RC PRO ... Po pierwszym dniu jazdy byłem już pewny że Atomic idzie na sprzedaż... Mogę jedynie subiektywnie porównać, tak w skrócie obydwie narty: to co wypisują w testach NTNu na temat obydwu nart to prawda. Dla mnie Atomic jest narta bardziej "ciężką" w prowadzeniu, ponadto pasywna płyta nie ułatwia pełnego dogięcia, na twardym trzyma na 5, natomiast na "przechodzonym" popołudniowym stoku jest gorzej, na rozmiękającym śniegu ciężki.... Nordica jest "lżejsza" w prowadzeniu, bardziej stabilna na nierównym stoku, fajnie tnie garby, można docisnąć ciaśniejsze skręty ( XBS aktywna płyta), jest szybsza w przechodzeniu ze skrętu w skręt, lubi prowadzenie w pozycji centralnej ze wskazaniem na lekkie dociśnięcie tyłów.. Po przesiadce z Atomica na Nordicę, trochę mnie "szczochrały":), na poczatek, ale mimo pieczenia w mięśniach, byłem:p. To tak w skrócie, co nasunęło mi się na początek. Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbrz Napisano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A czy to jest narta z gatunku tych, w których można dojechać do pełnego stopnia wtajemniczenia i zaawansowania narciarskiego, czy raczej narta dla amatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A czy to jest narta z gatunku tych, w których można dojechać do pełnego stopnia wtajemniczenia i zaawansowania narciarskiego, czy raczej narta dla amatorów. to jest 3 a w zasadze 4 narta gigantowa tego producenta na dany sezon więc raczej nie będzie jakoś ekstremalnie chociaż całkiem luźno też nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omen07 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A czy to jest narta z gatunku tych, w których można dojechać do pełnego stopnia wtajemniczenia i zaawansowania narciarskiego, czy raczej narta dla amatorów. Zdecydowanie dla amatorów..... W amatorskim gigancie spisała sie lepiej niż GS9 ka.... Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbrz Napisano 28 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 dzięki wszystkim za opinie, w takim razie rozwinę swoją jeszcze mizerną technikę jazdy na tym co mam a w między czasie może trafi się jakaś okazja zakupu wyższego modelu, żeby w następnym lub kolejnym sezonie było bardziej ekstremalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi