krzysiek358 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ma ktoś w swoich nartach takie coś: http://www.twojenart..._piston_control ? z opisu wygląda to ciekawie, ale czy to działa? czy jest sens to kupować? jak to się mocuje do nart, sam to zrobie czy seriwis?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Tuning nart - Tłumik drgań, działa coś jak samochodowy amortyzator, jak grzejesz na nartach 100 km/h, startujesz w zawodach - to jest przydatna rzecz, w przeciwnym przypadku moim skromnym zdaniem szkoda kasy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 dzięki za opinie, myślałem że to nie tylko przy dużych prędkościach pomaga tylko również na muldach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Tuning nart - Tłumik drgań, działa coś jak samochodowy amortyzator, jak grzejesz na nartach 100 km/h, startujesz w zawodach - to jest przydatna rzecz, w przeciwnym przypadku moim skromnym zdaniem szkoda kasy. Pozdrawiam chyba raczej odwrotnie niż myślisz, w nartach zawodniczych nie ma żadnych udziwnien tylko jak najprostsze płyty, tak jest bezpieczniej im mniej część tym mniej może się zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Przy niższych prędkościach oczywiście tłumik również funkcjonuje, ale jego działanie ma szczególne znaczenie podczas jazdy z bardzo wysoką prędkością na twardym oblodzonym stoku, tłumi drgania o wysokiej amplitudzie a tym samym umożliwia stały kontakt krawędzi z podłożem. System ten od lat jest stosowany w Pucharze Świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 chyba raczej odwrotnie niż myślisz, w nartach zawodniczych nie ma żadnych udziwnien tylko jak najprostsze płyty, tak jest bezpieczniej im mniej część tym mniej może się zepsuć Może i się mylę, ale jeśli tak jest to myli się i firma Marker, Volkl i Tecnica, których to wspólny katalog na przyszły sezon posiadam. Poza tym brałem udział w testach nart i conieco mi się o uszy obiło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 http://www.skionline...&id_modelu=3220 tu jest narta sklepowa i widać pistoncontrol a na zdjęciu jest narta zawodnicza i piston control nie ma nawet płyta jest inna a wszystko przyszło osobno i trzeba było najpierw płyte do narty a potem wiązanie do płyty kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Za Piston Control trzeba zapłacić extra. Jak zamówienie było bez systemu to oczywiście go tam nie ma, to chyba oczywiste. http://marker.com.pl...technologia.php Tu masz link do oficjalnej strony Markera z opisem technologii. Nadto jak zaznaczyłem posiadam dane katalogowe jeszcze niedostępne w sieci, gdyż na sezon 2009/2010. Nie jestem ani omnibusem ani guru narciarskim, jednakże pisząc na forum staram się bynajmniej nie wprowadzać nikogo w błąd. PS. Super nartka - ta z fotki. Pozdrawiam Użytkownik krzychuszczecin edytował ten post 22 marzec 2009 - 19:42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 i w serii racing nie ma pistoncontrola narta fajna niezdyt trudna w prowadzeniu ale wymagająca cały czas dynamicznej jazdy, przy "dużej masie jeźdźca" nawet łatwa, im lżejszy był jeździec tym większe kłopoty mu sprawiała Użytkownik marcin0 edytował ten post 22 marzec 2009 - 19:47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 w pucharze świata nie widać piston'a. oto dowody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Znamy, znamy tę nartkę Bajka, miałem okazję jeździć na tym cudeńku na sezon 2009/2010 z Power Switchem i bez. Odnośnie Pistona zamieszczam fotkę z najnowszego katalogu Mam nadzieję, że cokolwiek widać. Piston występuje w katalogu jako tuning nart, a więc jest to opcja, za którą trzeba dodatkowo zapłacić i to niemało, gdyż poza akcjami promocyjnymi jest to kwota przekraczająca 300 zł. Volkl zaleca (dane z najnowszego katalogu) Piston Control do następujących nart: Racetiger GS Racing Power Switch, Racetiger SL Racing Power Switch, Racetiger GS Racing Titanium, Racetiger SL Racing, Racetiger RC Titanium (Orange) (White), Racetiger SC Titanium, Tigershark 10ft i 8ft, oraz Crosstiger Carbon. I tyle co mogę w tym zakresie pomóc posiłkując się danymi katalogowymi. Pzdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 w pucharze świata nie widać piston'a. oto dowody z calym szacunkiem ty i marcin chyba oczu nie macie; na srodku w plycie JEST PISTON. nie laczy dwoch czesci wiazan a jest integralna czescia PLYTY!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 hm... to ja chyba rzeczywiście oczów nie mam, bo ja tego nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 hm... to ja chyba rzeczywiście oczów nie mam, bo ja tego nie widze no to zobacz; wszytskie to race tiger to wersja WC a nie sklepowa drugie zdjecie pokazuje nazwe piston w SL http://www.flickr.co...945311/sizes/l/ a tu ta narta pierwsza z prawej (dodam, w kazdej chwili te narty do ogladniecia u mnie) http://www.flickr.co...945779/sizes/l/ jeszcze raz; nie jest to narta ze sklepu, zarowno SL-e i GS-y na tym zdjeciu sa zarowno z 2007/8 i 2008/9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 no to zobacz; wszytskie to race tiger to wersja WC a nie sklepowa drugie zdjecie pokazuje nazwe piston w SL a tu ta narta pierwsza z prawej (dodam, w kazdej chwili te narty do ogladniecia u mnie) http://www.flickr.co...945779/sizes/l/ jeszcze raz; nie jest to narta ze sklepu, zarowno SL-e i GS-y na tym zdjeciu sa zarowno z 2007/8 i 2008/9 a to spryciarze, tak to schowali w takim razie chyle czoło przed wami, jak widać jeszcze mało wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 a to spryciarze, tak to schowali w takim razie chyle czoło przed wami, jak widać jeszcze mało wiem... jezeli to pierwsze zdjecie sie nie zaladuje to powotrze....... natomiast na 2010 jest ten sam wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Janie, już wiem gdzie to jest, zdjęć więcej nie potrzebuje, teraz tylko pytanie: przyda mi się to w nartach czy nie? kasy trochę się uzbierło i trzeba sobie coś kupić a nie wiem czy jest sens na to wydawać pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Hehe a ja ciężko pracowałem nad powiększeniem fotki nart, które trzyma Manfred Pragner, ale już jak się okazuje niepotrzebnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 a tu płyta WC z Pistonem z bliska Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 http://www.skionline...&id_modelu=3220 tu jest narta sklepowa i widać pistoncontrol a na zdjęciu jest narta zawodnicza i piston control nie ma nawet płyta jest inna a wszystko przyszło osobno i trzeba było najpierw płyte do narty a potem wiązanie do płyty kręcić masz Piston w płycie Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi