Dziwakashi Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Witam Zawodnicy w slalomie gigancie podczas jazdy zbijają na mocniejszych zakrętach tyczki od bramek... nie mogę uchwycić zwrokiem czy robią to ramieniem czy po prostu ręką/kijkiem, ktoś mnie oświeci? Użytkownik Dziwakashi edytował ten post 27 luty 2009 - 13:56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Witam Zawodnicy w slalomie gigancie podczas jazdy zbijają na mocniejszych zakrętach tyczki od bramek... nie mogę uchwycić zwrokiem czy robią to ramieniem czy po prostu ręką/kijkiem, ktoś mnie oświeci? Najlepiej wogóel wewnetrznej nie dotykac. Oczywiście realnie tego sie nie da zrobic więc przy wąskim torze trzeba chowac ciałoi odgarnąc tyczke kijem, reką barkiem czym wyjdzie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Generalnie zależy to trochę od techniki jaką prezentuje dany zawodnik. Ja np przeważnie przyjmuję tyczkę na przed ramie, po ochraniaczu się "przesuwa" i znów czuje ją na ramieniu. Zadziej zdarza się biodrem czy udem. Kijek też sie czasem wpałęta:P Wynika to poniekąd z tego, iż dosyć agresywnie pracuje rękami podczas zjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziwakashi Napisano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Wymagany jest do "przyjęcia" tyczki na ramię ochraniacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Wymagany jest do "przyjęcia" tyczki na ramię ochraniacz? Nic na sile Mam na filmie jak pare lat temu Wielka Janica zjechala praktycznie caly drugi przejazd slaloma bez rekawicy i kijka. Odstawila Andzie na mecie o chyba 1,5 sekundy (moglem sie trachnac - nie pamietam dokladnie). Ale zaraz za meta padla, wyla i sie nie podnosila. Takze wedle uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Nie jest wymagany, ale będziesz wyglądał po dniu treningów jak by cię ktoś pobił, i to naprawdę boli. Bardzo bolesne jest również, gdy tyczka sie odwinie i uderzy w plecy. (Nie jeżdżę w żółwiach i pełnych zbrojach ponieważ jest mi niewygodnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi