kurczak Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Na początek trochę technicznych... Rossignol Attraxion VI, długość 146, taliowanie 126-74-105, promień 11 m Konstrukcja: fit technology, fit construction, ips h carbon, dualtec integral Wiązania: saphir 110 tpi Miejsce: Hochkar Dni jazdy: 7 Pogoda: schnee, schnee, schnee... i mgła Ułatwię sobie pisanie a Wam czytanie i wrażenia w punktach wyłuszczę... Krótki skręt - Rewelacja, szczególnie pięknie przy większej prędkości. Niezależnie od warunków panujących na stoku, choć wiadomo, że "łatwiej" na przygotowanej trasie Długi skręt - Da radę. Ja osobiście nie przepadam, ale ubezpieczając jadącą przede mną Manię musiałam. Prędkość automatycznie spadła do średniej Stabilność jazdy - Idealna w każdych warunkach. Muldy, kopny śnieg, sztruks a nawet się mi zdarzyło pokicać obok trasy... Miodzio! Trzymanie krawędzi - Hmm... nie wiem szczerze mówiąc czy udało mi się pojechać na krawędziach. Ja starą, klasyczną techniką śmigam... Łatwość prowadzenia - Powiem tak... w warunkach sztruksowych lekko, łatwo i przyjemnie, w muldziasto-kopnych trzeba się powysilać, porządnie docisnąć ale przyjemność i satysfakcja nie do opisania Ogólne wrażenia - W zeszłym sezonie wróciłam do nart po prawie dziesięciu latach przerwy. Przejeździłam zaledwie kilka dni i to na wypożyczanych nartach w długościach od minus 20 do 15. Byłam trochę załamana, bo narty wyraźnie mi uciekały, przy większych prędkościach odchylałam się do tyłu. Dlatego też z mieszanymi uczuciami wpinałam się do szóstek atrakcyjnych, czy dam radę, czy nie porywam się z motyką... Już po pierwszym zjeździe widziałam, że to jest to. Nic mi nie uciekało, sylwetka sama się układała... Nie wiem od czego to zależy... Podsumowując - Polecam Paniom, narty świetne, idealne do każdych warunków, można się na nich wyszaleć. Moje kochane łopatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawa Napisano 25 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Na początek trochę technicznych... Rossignol Attraxion VI, długość 146, taliowanie 126-74-105, promień 11 m Konstrukcja: fit technology, fit construction, ips h carbon, dualtec integral Wiązania: saphir 110 tpi Już po pierwszym zjeździe widziałam, że to jest to. Nic mi nie uciekało, sylwetka sama się układała... Nie wiem od czego to zależy... Podsumowując - Polecam Paniom, narty świetne, idealne do każdych warunków, można się na nich wyszaleć. Moje kochane łopatki czyli trafilas w 10 !!! z nartami do siebie. super. brakuje mi tylko zdjecia tych "kochanych lopatek" .... a jak sie sprawdzilo nowe ubranie narciarskie???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi