Mitek Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam Jestem miłośnikiem Jamesa i filmów z nim. Nie nie jestem kandydatem do Tworek. Filmy zawsze były lekko przegiete ale zawsze były wizytówką epoki i czasów w których sie rozgrywały (były nagrywane) i czegos co w tamtych czasach było najbardziej pociągające - na topie, trendy, czy jak kto chce. Czy zwróciliście uwage ile scen Bondów z lat 60 -85 rozgrywa sie zimową pora w górach i ile tam naprawdę znakomitych sekwencji narciarskich. Nie znam innych filmów w których byłoby tyle nart i to na najwyższym poziomie. Dziasiaj leci: Licence to kill i sekwnecja początkowa ( nawiązanie do porzednich odcinków) jest znakomita a jednocześnie w porównaniu z nimi daje obraz postepu w technice narciarskiej. No i jeszcze jedno snowboard w roku 1985, kiedy u nas jeszcze na przełomie 89/90 była to deska śniezna w gazetach a jeździli tylko naprawdę otwarci goście. Polecam czasami obejrzeć stare Jamesy i narciarskie w nich ujęcia - świetne narciarstwo i dobrze pokazane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Mitek, To w takim razie - ode mnie dla Ciebie! Nie żeby tu coś o stylu jazdy było, ale jest 007, narty i motoryzacja ... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Dzieki. Niezłe niezłe. Lotus Esprit. Piekny samochód. Patrz ponad 30 lat i nadal robi wrażenie, ponadczasowa linia. http://moto.pl/MotoP...pod_mlotek.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Mitek, To w takim razie - ode mnie dla Ciebie! Nie żeby tu coś o stylu jazdy było, ale jest 007, narty i motoryzacja ... ta w czerwieni to mój ideał... No i te ciuchy Bogner i nartki AFAIR Olin MArk VI... a kije (strzelające?) looka ahhhh... Zawsze Lubiłam Świętego... Użytkownik HesSki edytował ten post 24 luty 2009 - 13:51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4loco Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam Jestem miłośnikiem Jamesa i filmów z nim. Nie nie jestem kandydatem do Tworek. Filmy zawsze były lekko przegiete ale zawsze były wizytówką epoki i czasów w których sie rozgrywały (były nagrywane) i czegos co w tamtych czasach było najbardziej pociągające - na topie, trendy, czy jak kto chce. Czy zwróciliście uwage ile scen Bondów z lat 60 -85 rozgrywa sie zimową pora w górach i ile tam naprawdę znakomitych sekwencji narciarskich. Nie znam innych filmów w których byłoby tyle nart i to na najwyższym poziomie. Dziasiaj leci: Licence to kill i sekwnecja początkowa ( nawiązanie do porzednich odcinków) jest znakomita a jednocześnie w porównaniu z nimi daje obraz postepu w technice narciarskiej. No i jeszcze jedno snowboard w roku 1985, kiedy u nas jeszcze na przełomie 89/90 była to deska śniezna w gazetach a jeździli tylko naprawdę otwarci goście. Polecam czasami obejrzeć stare Jamesy i narciarskie w nich ujęcia - świetne narciarstwo i dobrze pokazane. Pozdrawiam Faktycznie w Bondzie sporo, scen narciarskich. Scena narciarska z odcinka "Szpieg, który mnie kochał" i Shane McConkey nawiązujący do tej sceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Najlepsi są ci co mówią że wszystko się zmieniło z wejściem narty taliowanej:D:D:D Dzieki super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4loco Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Jeszcze parę scen narciarskich z Bonda. Pościg na motorach z odcinka "Tylko dla twoich oczu" jest dobry "Świat to za mało" "Zabójczy widok" mix Użytkownik B4loco edytował ten post 24 luty 2009 - 21:49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam A zwróciliście uwage na nieodzwony pisk opon w trakcie pościgów samochodowych na śniegu. Albo tekst z tego samego odcinka: - Gdzie jedziemy James? - Na pocztę. Musze się skontaktowac z Londynem. Mnie po prostu zabił. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 25 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 (...) Albo tekst z tego samego odcinka: - Gdzie jedziemy James? - Na pocztę. Musze się skontaktowac z Londynem. (...) U nas też kiedyś trzeba było pojechać na pocztę żeby zadzwonić do Londynu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam Jestem miłośnikiem Jamesa i filmów z nim. Nie nie jestem kandydatem do Tworek. Filmy zawsze były lekko przegiete ale zawsze były wizytówką epoki i czasów w których sie rozgrywały (były nagrywane) i czegos co w tamtych czasach było najbardziej pociągające - na topie, trendy, czy jak kto chce. Czy zwróciliście uwage ile scen Bondów z lat 60 -85 rozgrywa sie zimową pora w górach i ile tam naprawdę znakomitych sekwencji narciarskich. Nie znam innych filmów w których byłoby tyle nart i to na najwyższym poziomie. Ja też, miedzy innymi właśnie ze względu na piękne widoki i niesamowite miejsca w których Bond rozgrywa swoje akcje:) uwielbiam ogladać te filmy. Na przykład "W tajnej służbie JKM" z krytykowanym co prawda bardzo Lazenby, ale jestem w stanie go znieść dla tych widoków.Lazenby szalał na szczycie Schilthornu w Szwajcarii. To właśnie dzięki filmowcom ukończono budowę restauracji Piz Gloria na szczycie. Schilthorn podobno po premierze filmu zyskał przydomek "007 Mountain", a w restauracji najczęściej serwuje sie wytrawne martini;) Lubię też " Tylko dla twoich oczu" - gdzie Bond działa między innymi w Cortinie d'Ampezzo i " Szpieg, który mnie kochał" z zapierającym dech w piersiach zjazdem super agenta Moore z 1000 metrowej góry . Mogłabym tak długo, bo ogólnie fajnie popatrzec na super facetów, piekne babki, wystrzałowe:) samochody i przede wszystkim na wszystkie te super miejsca- nie tylko góry - gdzie bywa Bond. Jeszcze jedno - wiem , że się niektórym narażę:confused:, ale trudno- najlepszym Bondem jest dla mnie Craig. Pozdrawiam , szczególnie miłosników Bonda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenonzenon15 Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Najlepsi są ci co mówią że wszystko się zmieniło z wejściem narty taliowanej:D:D:D Dzieki super. Wiadomym jest, że sprzęt Bonda zawsze wyprzedzał epokę. w konsekwencji Bond jeździł wyłącznie na nartach mocno taliowanych (carvingowych) :D:D. A tak na serio: Nigdy za Bondem szczególnie nie przepadałem i filmy z nim oglądałem praktycznie dla takich scen jak wyżej załączone. BAJKA. Super, że teraz mamy tu kompilację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Jakby co to dziś o 22.15 w TVP 1: "Tylko dla twoich oczu" :) Chyba najbardziej narciarski Bond, duża część dzieje się w Cortina d'Ampezzo itd. Do tego, jak dla mnie... naj, naj dziewczyna Bonda, czyli Carole Bouquet :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Jakby co to dziś o 22.15 w TVP 1: "Tylko dla twoich oczu" Chyba najbardziej narciarski Bond, duża część dzieje się w Cortina d'Ampezzo itd. Do tego, jak dla mnie... naj, naj dziewczyna Bonda, czyli Carole Bouquet Bondy, to mogę oglądać w nieskończoność, zaś rzeczona scenka narciarska z odcinka "Tylko dla Twych oczu" poniżej. http://www.youtube.com/watch?v=x8W-sVrCw-k&feature=related scena narciarska dopiero od 3 minuty ale za to całe 7 minut JAZDY !!! Dla miłośników zaś Bondowych piosenek, deserowo piosenka z tegoż w wykonaniu Sheeny Easton http://www.youtube.com/watch?v=JP4xXjW97ko No to do wieczora :) P.S. W filmie jest tez "POLSKI" akcent. Śmigłowiec Mi-2 jest na polskich znakach SP przemalowanych na 8P a była to jedna z maszyn opylających pola w Grecji w owych czasach. No była taka dyscyplina eksportowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Jak myśmy byli w tym "Riffugio" pod Tofaną na małym conieco, to zamiast fruwających przez barierki motocyklistów wisiały - wietrząc się na wietrze - różne mniej lub bardziej "zużyte" materace tworzące swoisty klimat na tej wysokości ;-))) A i polski akcent też był. I owszem :-) Polska obsługa tego schroniska :-D Zdravim :-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 A tu bondowe deski: http://www.jamesbond...hp?m=ga&g=ga032 Oglądając m.in. scenę wjazdu Bonda na skocznię narciarską była okazja żeby się przyjrzeć ekwipunkowi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 James Bond wraca w Alpy! A konkretniej to do Tyrolu, do Sölden, Oetztal i do Tyrolu Wschodniego Jako fan nie ukrywam, że się cieszę ...a może uda się gdzieś spotkać ekipę? Za fanpage'em Tyrolu: "Nie możemy dłużej trzymać tej informacji w tajemnicy! Zdjęcia do nowego Jamesa Bonda kręcone będą w Tyrolu! Przy odrobinie szczęścia możecie spotkać Daniela Craiga w roli agenta 007 w Sölden i Osttirolu! To dokąd na narty w tym sezonie?" Nowa część będzie miała tytuł "Spectre" ...może darują sobie polskie tłumaczenia/polski tytuł Obsada: "Daniel Craig, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris and Rory Kinnear are Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista and Andrew Scott" Tu mam linki (z filmikiem):https://www.facebook...768890936492762 Update: Nie wiem czemu ale Bond mnie cieszy jak zabawka dziecko Jest więcej szczegółów z dzisiejszej konferencji/prezentacji:http://m.wyborcza.pl..._szczegoly.html "To, że "Spectre" powstanie m.in. w Austrii, oznacza, że Bond znów będzie jeździł na nartach - robili to już grający 007 George Lazenby, Roger Moore i Pierce Brosnan. Za sekwencje narciarskie często odpowiadał w Bondach niemiecki olimpijczyk Willy Bogner (ur. w 1942 r.). W filmie "W tajnej służbie Jej Królewskiej Mości" (1969) dźwigał ważącą 15 kg kamerę Panavision, jadąc tyłem na specjalnych nartach zakrzywionych na obu końcach. Nie używając kijków, osiągał szybkość 70-80 kilometrów godzinę. Czasem zjeżdżając normalnie, trzymał kamerę między nogami i filmował to, co działo się za nim." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 "(...) jadąc tyłem na specjalnych nartach zakrzywionych na obu końcach" No prosze, wyglada na to, ze narty freestylowe wynaleziono juz w latach 60-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Uwielbiam Bonda, ale trawię właściwie jedynie Moore'a, Brosnana i Craig'a. Connery'ego jakoś nie trawię, choć w innych filmach jest dla mnie świetnym aktorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jacek-1210 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Uwielbiam Bonda, ale trawię właściwie jedynie Moore'a, Brosnana i Craig'a. Connery'ego jakoś nie trawię, choć w innych filmach jest dla mnie świetnym aktorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi