tatmak Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam. Co sądzicie o dziecięcych butach o zmiennym rozmiarze, czyli jak w tytule - rozsuwanych ??? Mój młody załapał bakcyla po paru dniach na śniegu i chce jeździc. Jeździł w sprzęcie "rentalowym" ale wolałbym, żeby pocił się we własne buty. Znalazłem buty firm Roxa i Roces, tylko czy to ma sens. Noga mu szybko rośnie i z punktu widzenia kasy to idealne rozwiązanie. Poradźcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violet Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja własnie kupiłam synkowi Roxę. Myslę, że na 3 sezony wystarczy. Niestety nie doradze, bo paczka jest w drodze, w niedziele planujemy testowac te butki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatmak Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Jak będziecie już po testach i znajdziesz chwilkę, to napisz jak było. Będę wdzięczny za uwagi. Życzę dobrego śniegu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Córka moich znajomych używa tego "wynalazku" i nawet się to sprawdza. Mała nie narzekała na jakieś niedogodności a z tego co mogłem zaobserwowac , but trzyma bardzo dobrze. Sam biorę pod uwagę zakup takich butów dla mojego szczęścia .... ale jak już, to przed następnym sezonem. jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piglap Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 a gdzie mozna kupic takie buty?? moj maly juz w przyszlym roku bedzie stawial pierwsze kroki na nartach i tez myslalem o takim rozwiazaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 np. tu http://alejahandlowa...s_cm9jZXM=.html W sieci makro, na początku sezonu były o niecałą stówkę tańsz. jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatmak Napisano 19 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ja się zastanawiam nad Roxa Chameleon. Widziałem w Selgrosie w przecenie z 270 na 160 zł. Tylko kłopot z mierzeniem, bo dla "młodego" jak nie cisną to są dobre i nijak nie mogę się dowiedziec czy mu dobrze trzymają nogę. Ale to problem nie tylko butów rozsuwanych. Może wiecie jak się sprytnie dogadac z 5-6-latkiem co czuje w bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piglap Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 np. tu http://alejahandlowa...s_cm9jZXM=.html W sieci makro, na początku sezonu były o niecałą stówkę tańsz. jarek dzieki, super na pewno z tego skorzystam w przyszlym roku jak juz maly bedzie gotowy do rozpoczecia przygody z bialym szalenstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violet Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 My kupiliśmy nowe na allegro. przyszły wczoraj. Metoda testowania buta na dziecku? Zapinasz na maxa ale tak, żeby nie cisnęły, trzymasz buta i każesz dziecku próbować wyjąc nogę, potem oprzeć ją o przody butów. Widzisz w tedy w jakim zakresie porusza się stopa i czy nie ma luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Pojawiło się takich rozsuwanych wynalazków troszkę i przyznam, że coraz bardziej się zastanawiam nad kupnem modelu Idea Roces, bo często zdarza mi się zwykłe buty syna oddawać prawie nie zniszczone więc z narciarskich też szybko wyrośnie. Martwi mnie tylko że nawet buty z jego rozmiarami (największe - tu przykład) są jedynie na 3 klamry. Czy ktoś już przetestował ten model? Postaram się w weekend podjechać do jakiegoś sklepu i obejrzeć to coś na żywo ale opinie mile widziane. Pozdrawiam marioo PS. Mam trochę sprzętu dziecięcego do sprzedania (buty narciarskie, kijki, kurtka, fotelik samochodowy - ze wszystkiego wyrósł - jakby co, zapraszam na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tooom44 Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Z Rocesami Idea daj sobie spokój. Ma głupi system regulacji, przekombinowany i łatwo go popsuć. Zdecydowanie zaś polecam (z własnej praktyki) buciki ROXA. Mój Młodszy ma dwulkamrowe, a Starsze trzyklamrowe. Proste, wygodne i nie takie niskie, Poza tym w trzyklamrowych dwie klamry są na cholewce a jedna na bucie, co w Rocesach jest odwrotnie, przez co but jest za niski dla starszego dziecka. Roxa ma bardzo prosty system regulacji, trójstopnowy. Wszak regulacja rozmiaru buta wpływa na długość skorupy (w Rocesach nie, bo cały proces odbywa się wewnątrz buta), a co za tym idzie wymaga regulacji wiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 hm .... dwa lata to, dość czasu by nawet z rozsuwanych butów , wyrosnąć ... data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tooom44 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Mogę tylko o ROXAch: Chłopcy nigdy nie mieli mokrych stóp, ale bywało, że im palce trochę marzły. Coś za coś. Nie ma złotego środka. Dziś, co roku kupuję o rozmiar większe, wybieram wśród używanych, jednak nie po wypożyczalni. Da się znaleźć, szczególnie na przełomie XI/XII. t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigMonster Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Witam Kupiliśmy córci Rocesy rozsuwane. Po dwóch godzinach na stoku, całe stopy mokre. Następnego dnia buty oddałem do sklepu na reklamację. Kupiłem od razu tradycyjne. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 ... to jest minus tych butów i to duży ... mieliśmy i używaliśmy .... jeden sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi