jan koval Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 kiedys na innym forum , byla spora dyskusja nt jak mierzyc nachylenie stoku. dla mnie stopnie sa najbardziej wyraziste,intuicyjne i latwe do mierzenia. poza tym moj clinometer w zegarku jak rowniez mechaniczny lefe link sa wyskalowane w stopniach czy ktos stosuje %%% (nie do picia a do spadku)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omen07 Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Janie, na tym Forum także dyskutowaliśmy kiedyś na ten temat, przy okazji innego;) http://www.skiforum....read.php?t=1617 Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Janie, na tym Forum także dyskutowaliśmy kiedyś na ten temat, przy okazji innego;) http://www.skiforum....read.php?t=1617 Pozdr. Adam ooooooooop0s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 kiedys na innym forum , byla spora dyskusja nt jak mierzyc nachylenie stoku. dla mnie stopnie sa najbardziej wyraziste,intuicyjne i latwe do mierzenia. poza tym moj clinometer w zegarku jak rowniez mechaniczny lefe link sa wyskalowane w stopniach czy ktos stosuje %%% (nie do picia a do spadku)??? np. wszystkie P. Normy - od budowlanych do narciarskiech..... ;-) Było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scatman_wawa Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Akurat w europie pomiar kąta nachylenia odbywa sie w procentach. Nawet znaki drogowe podają nachylenia w procentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Po procentach bardzo ciezko pokonuje sie stopnie, w druga strone zdecydowanie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Akurat w europie pomiar kąta nachylenia odbywa sie w procentach. Nawet znaki drogowe podają nachylenia w procentach. dla ścisłosći kat nachylenia - zawsze w stopniach np. A st. (lub innej mierze KĄTOWEJ np. grad, radian) nachylenie - zawsze w % np. B % B= tg A x 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scatman_wawa Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 MIG oczywiście, sorrrki za moje niedopatrzenie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugas_ Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Po procentach bardzo ciezko pokonuje sie stopnie, w druga strone zdecydowanie szybciej. Niezłe:D Ja jeszcze dodam: dużo ludzi ma tak że im wiecej procent mają we łbach tym mniej im straszne nachylenie stoku w stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 MIG oczywiście, sorrrki za moje niedopatrzenie Pozdrawiam. wpaniałomyślnie wybaczam! ;-))))))))) w koncu juz piątek! Do zobaczenia na stoku! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi