bocian74 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Taki jesteś pewny, że nie mam sklerozy? Tu mnie masz, ale stawiam że nie Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jakie rozwiązanie jest dobre na androida i htc sensation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witajcie, Może dla odmiany nasze dyskusje i hipotetyczne spory przekuć w czyny? Oto moja propozycja: Zróbmy testy urządzeń i programów GPS w kierunku odczytu i weryfikacji prędkości maksymalnej i średniej! Wystarczy kilku kolegów ze swoimi GPS-ami, mało uczęszczana górka (może Litwinka?) oraz, tutaj może być większy problem;), radar (laserowy?!). Fotokomórka po zmierzeniu taśmą odległości wskaże prędkość średnią, ale takie wskazania też mają programy w komórkach i dedykowane loggery GPS. Kamerzysta który to wszystko zmontuje i wrzuci na YT Vimeo itp jako ślad dla potomnych:). Można by na tej samej trasie "zbadać" jaka jest różnica w prędkości narciarza w zależności od użytych nart. Po pomiarach można by dla odmiany po prostu..... pojeździć na nartach w zacnym towarzystwie!!! Mamy dużo czasu żeby dograć szczegóły. Co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Dołacze z innym przyrządem... Kiedyś kupiłem takie cosik do mierzenia predkości wiatru -podobne do tego: http://www.wiking.ed...rint.php?id=491 Leży na łodce i czeka na aż bedzie użyte (raz na 2 lata... . Testowałem kiedyś wystawiając przez okno samochodu - bład wskazań do max kilku %. Może wystarczy przyczepic do kasku i wybrać bezwietrzny dzien? :D Na pewno wygra z GPS.... Użytkownik mig12345 edytował ten post 06 maj 2012 - 07:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Cześć Dobrze zaśnieżona równa droga, samochód z dobrymi oponami i kierowcą jak należy i lina - mozna mierzyć. Wiem gdzie jest droga, mam samochód (nie za szybki ale do 120km/h w takuch warunkach da radę) i linę - potrzeba tylko kierowcy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Cześć Dobrze zaśnieżona równa droga, samochód z dobrymi oponami i kierowcą jak należy i lina - mozna mierzyć. Wiem gdzie jest droga, mam samochód (nie za szybki ale do 120km/h w takuch warunkach da radę) i linę - potrzeba tylko kierowcy. Nie rozumiem jak się ma Twoja propozycja do "słynnego" już na forum ponad 80 km/h w ciętym skręcie z odczytu GPS. Możemy oczywiście pisać że to bzdura (BO TAK I JUŻ) a możemy raz przestać teoretyzować i zakładać coś z góry, spotkać się i to sprawdzić. Michał, jeśli ten pomysł dojdzie do skutku osobiście przypnę Twoje "ustrojstwo" do kasku:) M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimind Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Wasze wypowiedzi o nierzetelności komórek nie dawały mi spokoju i zacząłem projektować własną aplikację narciarską do pomiaru. Właśnie dorałem się do dokumentacji technicznej iOS - od modelu iphone 4, komórki te są wyposażone w żyroskop i przyspieszeniomierz. Aplikacja SkiPursuit Rossignola została zaprojektowana przy użyciu systemu "kuli" który na podstawie obu urządzeń w iphone formuje wirtualną kulę i toczy ją zależnie od szybkości zmiany kierunku jazdy, prędkości zmiany wysokości i kierunku obrotu. Jednocześnie aplikacja rejestruje trasę na mapach Google, anstępnie wszystko scala w jeden plik "biegu". Tym samym wszystkim użytkownikom próbującym mi wmówić że nie jechałem powyżej 100, oraz że mój telefon kłamie ( bo rejestruje prędkość na płaszczyźnie a nie w ruchu rzeczywistym, uwzględniającym oś spadku) uprzejmie dziękuję za skłonienie mnie do poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Wasze wypowiedzi o nierzetelności komórek nie dawały mi spokoju i zacząłem projektować własną aplikację narciarską do pomiaru. Właśnie dorałem się do dokumentacji technicznej iOS - od modelu iphone 4, komórki te są wyposażone w żyroskop i przyspieszeniomierz. Aplikacja SkiPursuit Rossignola została zaprojektowana przy użyciu systemu "kuli" który na podstawie obu urządzeń w iphone formuje wirtualną kulę i toczy ją zależnie od szybkości zmiany kierunku jazdy, prędkości zmiany wysokości i kierunku obrotu. Jednocześnie aplikacja rejestruje trasę na mapach Google, anstępnie wszystko scala w jeden plik "biegu". Tym samym wszystkim użytkownikom próbującym mi wmówić że nie jechałem powyżej 100, oraz że mój telefon kłamie ( bo rejestruje prędkość na płaszczyźnie a nie w ruchu rzeczywistym, uwzględniającym oś spadku) uprzejmie dziękuję za skłonienie mnie do poszukiwań Powodzenia życzę, mam wrażenie jednak że zmieniasz jedne problemy (niedokładność pomiaru GPS) na inne. No ale może błędy z akcelerometrów będą na tyle małe, że kalibrować będziesz musiał tylko raz dziennie Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Bardzo fajna aplikacja, ale dotyczą jej wszystkie zastrzeżenia co do predkości chwilowej (m.in. maksymalnej) pokazywanej przez urządzania GPS. Gdzie była ta szeroka i długa trasa, na której mozna wielokrotnie pojechać 100km/h? Tesknię za takimi..... pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Polecam aplikację: Ski Tracks https://play.google....skitracks&hl=pl Na telefonie pokazuje dokładnie z naniesieniem na google maps nie zużywa dużo baterii i może działać cały dzień w tle. Pokazało mi na szerokiej i długiej trasie 100 km / h dla pewności powtórzyłem ćwiczenie wielokrotnie aby pojedynczy bład. http://www.corecoders.com/ - widać ze tylko w tym sie specjalizują i warto wydać 3 zł na Bardzo fajna aplikacja , gdy mi pokazało pierwszy raz na molku 98 km/h nie wierzyłem ,kłamie ,oszukuje itp ,ale pojechaliśmy do Obertauren i tam była trasa z pomiarem prędkości ,ski tracks machnoł się tyko o 2 km/h także ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zz10/zibi Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie pomyślałeś, że trzeba być zalogowanym użytkownikiem żeby oglądać statystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 że się wtrącę a zwykły wzór na prędkość: droga przez czas? wyjdzie średnia, jeszcze nie wiadomo jak z długością trasy, ale zawsze coś. W Rokytnicy na niebieskiej 1 wg czasu z GoPro wyszło mi 68km/h (przez pewien czas byłem z siebie dumny, teraz jakoś mało ) Czas znamy, gorzej z drogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie pomyślałeś, że trzeba być zalogowanym użytkownikiem żeby oglądać statystyki. Nie trzeba Wystarczy wkleić odpowiedni link, np: http://www.alpinerep...5643&vId=650444 Ale rzeczywiście w wersji "zalogowanej" strona wygląda inaczej, tj. statystyki są bardziej szczegółowe - tak jak na screenach kolegi powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości. Czy faktycznie świadomość że w jakimś zjeździe przekroczyłem np 70 km/h jest fajniejsza od faktu, że swobodnie pojechałem tak jak chciałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości.Pewnie poczucie, że masz większego... speeda PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 daje zaspokojenie ciekawości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 a jak fajnie bym się poczuł gdybym mógł swobodnie pojechać tak jak chciałem np. 120 kto co lubi - jeden lubi zap... , a drugiemu wystarczą krajobrazy, ważne by sobie nie przeszkadzać Czyli zap... szybciej, jeśli wiesz ile zap...? Ci którzy nie wiedzą ile zap... oglądają krajobrazy??? Ciekawa teoria! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 proponuję jeszcze raz przeczytać co napisałem zap.. tyle na ile pozwalają warunki, a że lubię to często czuję niedosyt kolega np. nie zap.. , a gra w gre, drugi kolega zap.. ale na ścigu, a na nartach sobie jeździ, a i jest jeszcze koleżanka która tez jeździ na narty - się opalać wolny kraj, każdy robi to co lubi i tego się trzymajmy Twoje 68 km/h to badzo przyzwoita predkośc. Ciagle ciąży na nas przyzwyczajenie z samochodu, gdzie taka predkośc to standard a czasem nawet blokowanie jezdni. Na nartach czy rowerze to zwykle granica mozliwości kontrolowanej jazdy. Nie musisz miec kompleksów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Edmund nadaje się na rower, do biegania... do nart nie. Bo jak większość trackerów mierzy wszystko jak leci, miesza zjazdy razem z wyjazdami. Choć sam go czasem również włączam, żeby mieć z grubsza podgląd w czasie dnia, ile jest przejechane i żeby... powkurzać ludzików siedzących w biurze :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... askala Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Czy wiecie czy w alpinereplay da się usunąć dane z jednego zjazdu. Raz nie wyłączyłem logowania i mi zapisało jazdę samochodem i mi zawyża wyniki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... star Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Zmierzylem endomondo w Kluszkowcach bez napinki. Max 37km/h wyszło przy szerokich łukach na czerwonej. Wydawało mi się, że szybciej, ale w sumie to bez znaczenia. Jeździłem szybciej ale dla tych co 100km/h szacun pomieszany z niedowierzaniem. Muszę powtórzyć pomiar na innej górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Oho. ... endo faktycznie mierzy jak leci a nawet jak spada..... :-) Foto telefonu wykonane w Arc2000 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Z dnia jazdy na nartach.... Arc 2000 na ostatnim PZJU. Widać z GPS z wysokościami radzi sobie słabo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 A jaki bym miał z tego pożytek? Pozdrawiam Witam Odnoszę się do własnego onegdaj postu. Dlatego, że zmieniłem w międzyczasie zdanie. Otóż była to odpowiedź na prowokacyjne pytanie jednego z uczestników dyskusji w temacie jw. Pytanie brzmiało: "A Ty Dziadek Kuby co uważasz na ten temat? Zarejestrowałbyś tego typu aplikacją swój zjazd?". Dzisiaj bym zarejestrował. Tylko nie mam właściwego urządzenia z tą aplikacją. Zapewne unowocześnioną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Pomiar prędkosci. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zz10/zibi Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie pomyślałeś, że trzeba być zalogowanym użytkownikiem żeby oglądać statystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 że się wtrącę a zwykły wzór na prędkość: droga przez czas? wyjdzie średnia, jeszcze nie wiadomo jak z długością trasy, ale zawsze coś. W Rokytnicy na niebieskiej 1 wg czasu z GoPro wyszło mi 68km/h (przez pewien czas byłem z siebie dumny, teraz jakoś mało ) Czas znamy, gorzej z drogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie pomyślałeś, że trzeba być zalogowanym użytkownikiem żeby oglądać statystyki. Nie trzeba Wystarczy wkleić odpowiedni link, np: http://www.alpinerep...5643&vId=650444 Ale rzeczywiście w wersji "zalogowanej" strona wygląda inaczej, tj. statystyki są bardziej szczegółowe - tak jak na screenach kolegi powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości. Czy faktycznie świadomość że w jakimś zjeździe przekroczyłem np 70 km/h jest fajniejsza od faktu, że swobodnie pojechałem tak jak chciałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości.Pewnie poczucie, że masz większego... speeda PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 daje zaspokojenie ciekawości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 a jak fajnie bym się poczuł gdybym mógł swobodnie pojechać tak jak chciałem np. 120 kto co lubi - jeden lubi zap... , a drugiemu wystarczą krajobrazy, ważne by sobie nie przeszkadzać Czyli zap... szybciej, jeśli wiesz ile zap...? Ci którzy nie wiedzą ile zap... oglądają krajobrazy??? Ciekawa teoria! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 proponuję jeszcze raz przeczytać co napisałem zap.. tyle na ile pozwalają warunki, a że lubię to często czuję niedosyt kolega np. nie zap.. , a gra w gre, drugi kolega zap.. ale na ścigu, a na nartach sobie jeździ, a i jest jeszcze koleżanka która tez jeździ na narty - się opalać wolny kraj, każdy robi to co lubi i tego się trzymajmy Twoje 68 km/h to badzo przyzwoita predkośc. Ciagle ciąży na nas przyzwyczajenie z samochodu, gdzie taka predkośc to standard a czasem nawet blokowanie jezdni. Na nartach czy rowerze to zwykle granica mozliwości kontrolowanej jazdy. Nie musisz miec kompleksów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Edmund nadaje się na rower, do biegania... do nart nie. Bo jak większość trackerów mierzy wszystko jak leci, miesza zjazdy razem z wyjazdami. Choć sam go czasem również włączam, żeby mieć z grubsza podgląd w czasie dnia, ile jest przejechane i żeby... powkurzać ludzików siedzących w biurze :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... askala Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Czy wiecie czy w alpinereplay da się usunąć dane z jednego zjazdu. Raz nie wyłączyłem logowania i mi zapisało jazdę samochodem i mi zawyża wyniki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... star Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Zmierzylem endomondo w Kluszkowcach bez napinki. Max 37km/h wyszło przy szerokich łukach na czerwonej. Wydawało mi się, że szybciej, ale w sumie to bez znaczenia. Jeździłem szybciej ale dla tych co 100km/h szacun pomieszany z niedowierzaniem. Muszę powtórzyć pomiar na innej górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Oho. ... endo faktycznie mierzy jak leci a nawet jak spada..... :-) Foto telefonu wykonane w Arc2000 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Z dnia jazdy na nartach.... Arc 2000 na ostatnim PZJU. Widać z GPS z wysokościami radzi sobie słabo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 A jaki bym miał z tego pożytek? Pozdrawiam Witam Odnoszę się do własnego onegdaj postu. Dlatego, że zmieniłem w międzyczasie zdanie. Otóż była to odpowiedź na prowokacyjne pytanie jednego z uczestników dyskusji w temacie jw. Pytanie brzmiało: "A Ty Dziadek Kuby co uważasz na ten temat? Zarejestrowałbyś tego typu aplikacją swój zjazd?". Dzisiaj bym zarejestrował. Tylko nie mam właściwego urządzenia z tą aplikacją. Zapewne unowocześnioną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Pomiar prędkosci. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
faf500 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie pomyślałeś, że trzeba być zalogowanym użytkownikiem żeby oglądać statystyki. Nie trzeba Wystarczy wkleić odpowiedni link, np: http://www.alpinerep...5643&vId=650444 Ale rzeczywiście w wersji "zalogowanej" strona wygląda inaczej, tj. statystyki są bardziej szczegółowe - tak jak na screenach kolegi powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości. Czy faktycznie świadomość że w jakimś zjeździe przekroczyłem np 70 km/h jest fajniejsza od faktu, że swobodnie pojechałem tak jak chciałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości.Pewnie poczucie, że masz większego... speeda PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 daje zaspokojenie ciekawości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 a jak fajnie bym się poczuł gdybym mógł swobodnie pojechać tak jak chciałem np. 120 kto co lubi - jeden lubi zap... , a drugiemu wystarczą krajobrazy, ważne by sobie nie przeszkadzać Czyli zap... szybciej, jeśli wiesz ile zap...? Ci którzy nie wiedzą ile zap... oglądają krajobrazy??? Ciekawa teoria! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 proponuję jeszcze raz przeczytać co napisałem zap.. tyle na ile pozwalają warunki, a że lubię to często czuję niedosyt kolega np. nie zap.. , a gra w gre, drugi kolega zap.. ale na ścigu, a na nartach sobie jeździ, a i jest jeszcze koleżanka która tez jeździ na narty - się opalać wolny kraj, każdy robi to co lubi i tego się trzymajmy Twoje 68 km/h to badzo przyzwoita predkośc. Ciagle ciąży na nas przyzwyczajenie z samochodu, gdzie taka predkośc to standard a czasem nawet blokowanie jezdni. Na nartach czy rowerze to zwykle granica mozliwości kontrolowanej jazdy. Nie musisz miec kompleksów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Edmund nadaje się na rower, do biegania... do nart nie. Bo jak większość trackerów mierzy wszystko jak leci, miesza zjazdy razem z wyjazdami. Choć sam go czasem również włączam, żeby mieć z grubsza podgląd w czasie dnia, ile jest przejechane i żeby... powkurzać ludzików siedzących w biurze :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... askala Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Czy wiecie czy w alpinereplay da się usunąć dane z jednego zjazdu. Raz nie wyłączyłem logowania i mi zapisało jazdę samochodem i mi zawyża wyniki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... star Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Zmierzylem endomondo w Kluszkowcach bez napinki. Max 37km/h wyszło przy szerokich łukach na czerwonej. Wydawało mi się, że szybciej, ale w sumie to bez znaczenia. Jeździłem szybciej ale dla tych co 100km/h szacun pomieszany z niedowierzaniem. Muszę powtórzyć pomiar na innej górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Oho. ... endo faktycznie mierzy jak leci a nawet jak spada..... :-) Foto telefonu wykonane w Arc2000 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Z dnia jazdy na nartach.... Arc 2000 na ostatnim PZJU. Widać z GPS z wysokościami radzi sobie słabo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 A jaki bym miał z tego pożytek? Pozdrawiam Witam Odnoszę się do własnego onegdaj postu. Dlatego, że zmieniłem w międzyczasie zdanie. Otóż była to odpowiedź na prowokacyjne pytanie jednego z uczestników dyskusji w temacie jw. Pytanie brzmiało: "A Ty Dziadek Kuby co uważasz na ten temat? Zarejestrowałbyś tego typu aplikacją swój zjazd?". Dzisiaj bym zarejestrował. Tylko nie mam właściwego urządzenia z tą aplikacją. Zapewne unowocześnioną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Pomiar prędkosci.
keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości. Czy faktycznie świadomość że w jakimś zjeździe przekroczyłem np 70 km/h jest fajniejsza od faktu, że swobodnie pojechałem tak jak chciałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Zastanawiam się co daje pomiar prędkości.Pewnie poczucie, że masz większego... speeda PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 daje zaspokojenie ciekawości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 a jak fajnie bym się poczuł gdybym mógł swobodnie pojechać tak jak chciałem np. 120 kto co lubi - jeden lubi zap... , a drugiemu wystarczą krajobrazy, ważne by sobie nie przeszkadzać Czyli zap... szybciej, jeśli wiesz ile zap...? Ci którzy nie wiedzą ile zap... oglądają krajobrazy??? Ciekawa teoria! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 proponuję jeszcze raz przeczytać co napisałem zap.. tyle na ile pozwalają warunki, a że lubię to często czuję niedosyt kolega np. nie zap.. , a gra w gre, drugi kolega zap.. ale na ścigu, a na nartach sobie jeździ, a i jest jeszcze koleżanka która tez jeździ na narty - się opalać wolny kraj, każdy robi to co lubi i tego się trzymajmy Twoje 68 km/h to badzo przyzwoita predkośc. Ciagle ciąży na nas przyzwyczajenie z samochodu, gdzie taka predkośc to standard a czasem nawet blokowanie jezdni. Na nartach czy rowerze to zwykle granica mozliwości kontrolowanej jazdy. Nie musisz miec kompleksów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Edmund nadaje się na rower, do biegania... do nart nie. Bo jak większość trackerów mierzy wszystko jak leci, miesza zjazdy razem z wyjazdami. Choć sam go czasem również włączam, żeby mieć z grubsza podgląd w czasie dnia, ile jest przejechane i żeby... powkurzać ludzików siedzących w biurze :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... askala Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Czy wiecie czy w alpinereplay da się usunąć dane z jednego zjazdu. Raz nie wyłączyłem logowania i mi zapisało jazdę samochodem i mi zawyża wyniki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... star Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Zmierzylem endomondo w Kluszkowcach bez napinki. Max 37km/h wyszło przy szerokich łukach na czerwonej. Wydawało mi się, że szybciej, ale w sumie to bez znaczenia. Jeździłem szybciej ale dla tych co 100km/h szacun pomieszany z niedowierzaniem. Muszę powtórzyć pomiar na innej górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Oho. ... endo faktycznie mierzy jak leci a nawet jak spada..... :-) Foto telefonu wykonane w Arc2000 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Z dnia jazdy na nartach.... Arc 2000 na ostatnim PZJU. Widać z GPS z wysokościami radzi sobie słabo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 A jaki bym miał z tego pożytek? Pozdrawiam Witam Odnoszę się do własnego onegdaj postu. Dlatego, że zmieniłem w międzyczasie zdanie. Otóż była to odpowiedź na prowokacyjne pytanie jednego z uczestników dyskusji w temacie jw. Pytanie brzmiało: "A Ty Dziadek Kuby co uważasz na ten temat? Zarejestrowałbyś tego typu aplikacją swój zjazd?". Dzisiaj bym zarejestrował. Tylko nie mam właściwego urządzenia z tą aplikacją. Zapewne unowocześnioną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Pomiar prędkosci.
mig Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 proponuję jeszcze raz przeczytać co napisałem zap.. tyle na ile pozwalają warunki, a że lubię to często czuję niedosyt kolega np. nie zap.. , a gra w gre, drugi kolega zap.. ale na ścigu, a na nartach sobie jeździ, a i jest jeszcze koleżanka która tez jeździ na narty - się opalać wolny kraj, każdy robi to co lubi i tego się trzymajmy Twoje 68 km/h to badzo przyzwoita predkośc. Ciagle ciąży na nas przyzwyczajenie z samochodu, gdzie taka predkośc to standard a czasem nawet blokowanie jezdni. Na nartach czy rowerze to zwykle granica mozliwości kontrolowanej jazdy. Nie musisz miec kompleksów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Edmund nadaje się na rower, do biegania... do nart nie. Bo jak większość trackerów mierzy wszystko jak leci, miesza zjazdy razem z wyjazdami. Choć sam go czasem również włączam, żeby mieć z grubsza podgląd w czasie dnia, ile jest przejechane i żeby... powkurzać ludzików siedzących w biurze :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... askala Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Czy wiecie czy w alpinereplay da się usunąć dane z jednego zjazdu. Raz nie wyłączyłem logowania i mi zapisało jazdę samochodem i mi zawyża wyniki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... star Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Zmierzylem endomondo w Kluszkowcach bez napinki. Max 37km/h wyszło przy szerokich łukach na czerwonej. Wydawało mi się, że szybciej, ale w sumie to bez znaczenia. Jeździłem szybciej ale dla tych co 100km/h szacun pomieszany z niedowierzaniem. Muszę powtórzyć pomiar na innej górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Oho. ... endo faktycznie mierzy jak leci a nawet jak spada..... :-) Foto telefonu wykonane w Arc2000 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Z dnia jazdy na nartach.... Arc 2000 na ostatnim PZJU. Widać z GPS z wysokościami radzi sobie słabo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 A jaki bym miał z tego pożytek? Pozdrawiam Witam Odnoszę się do własnego onegdaj postu. Dlatego, że zmieniłem w międzyczasie zdanie. Otóż była to odpowiedź na prowokacyjne pytanie jednego z uczestników dyskusji w temacie jw. Pytanie brzmiało: "A Ty Dziadek Kuby co uważasz na ten temat? Zarejestrowałbyś tego typu aplikacją swój zjazd?". Dzisiaj bym zarejestrował. Tylko nie mam właściwego urządzenia z tą aplikacją. Zapewne unowocześnioną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
faf500 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Edmund nadaje się na rower, do biegania... do nart nie. Bo jak większość trackerów mierzy wszystko jak leci, miesza zjazdy razem z wyjazdami. Choć sam go czasem również włączam, żeby mieć z grubsza podgląd w czasie dnia, ile jest przejechane i żeby... powkurzać ludzików siedzących w biurze :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askala Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Czy wiecie czy w alpinereplay da się usunąć dane z jednego zjazdu. Raz nie wyłączyłem logowania i mi zapisało jazdę samochodem i mi zawyża wyniki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Zmierzylem endomondo w Kluszkowcach bez napinki. Max 37km/h wyszło przy szerokich łukach na czerwonej. Wydawało mi się, że szybciej, ale w sumie to bez znaczenia. Jeździłem szybciej ale dla tych co 100km/h szacun pomieszany z niedowierzaniem. Muszę powtórzyć pomiar na innej górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Oho. ... endo faktycznie mierzy jak leci a nawet jak spada..... :-) Foto telefonu wykonane w Arc2000 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Z czego to pomiar? Z dnia jazdy na nartach.... Arc 2000 na ostatnim PZJU. Widać z GPS z wysokościami radzi sobie słabo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 A jaki bym miał z tego pożytek? Pozdrawiam Witam Odnoszę się do własnego onegdaj postu. Dlatego, że zmieniłem w międzyczasie zdanie. Otóż była to odpowiedź na prowokacyjne pytanie jednego z uczestników dyskusji w temacie jw. Pytanie brzmiało: "A Ty Dziadek Kuby co uważasz na ten temat? Zarejestrowałbyś tego typu aplikacją swój zjazd?". Dzisiaj bym zarejestrował. Tylko nie mam właściwego urządzenia z tą aplikacją. Zapewne unowocześnioną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 6 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi