hlmale Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Cześć wszystkim SKImaniakom Mam pytanko, kupiłem wczoraj w EXIsport w Łodzi nartki Blizzard CMX11 z wiązaniami 3.10 Blizziego. Lekko mnie zdziwiło, że śruba mocująca wiązanie do narty nie jest wkręcona do końca [łeb śruby lekko wystaje ponad wiązanie, ok 2mm], śruba jest z łbem na krzyżak. Poprosiłem obsługę o śrubokręt i chciałem dokręcić, lecz rzeczywiście śruba stawiała duży opór, a ja nie chciałem przedobrzyć. Po powrocie do domu i lekkiej analizie zauważyłem, że całe wiązanie lekko klicka [nie trzyma się sztywno, tylko leciutko chodzi na boki]. Chciałbym zapytać innych forumowiczów jeżdżących na tych nartkach, aby spojrzeli na swoje nartki i wiązania blizzarda i powiedzieli mi czy to jest "normalne"?.:mad: Użytkownik hlmale edytował ten post 07 luty 2009 - 09:47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbb Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 U mnie tak to wygląda : Luzu nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlmale Napisano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Powiem wam ze na zdjeciu kolegi roberta wygląda to pieknie, mnie polowa łba śruby wystaje... pan z serwisu stwierdzil, ze jak kiedys dokrecil ta śrubę na chama, to gościowi ślizgiem śruba wyszła :eek: więc powiedziałem żeby już nie dokręcał u mnie mocniej...:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 W moich nartach te śruby też sa tak wkręcone jak na powyższym zdjęciu i moim skromnym zdaniem tak mają byc dokręcone, bo inaczej będzie luz na całej płycie. Śruby te trzeba dokręcac, bardzo dobrze dobranym krzyżakiem, bo inaczej śrubokręt będzie przeskakiwał i nie będzie można dokręcic tej śruby. Trzy razy wykręcałem i wkręcałem te śruby i faktycznie bardzo mocno trzeba kręcic żeby je do końca dokręcic. Zawsze dokręcałem je na maksa i nigdy śruba nie wyszła mi ślizgiem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbb Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Powiem wam ze na zdjeciu kolegi roberta wygląda to pieknie, mnie polowa łba śruby wystaje... pan z serwisu stwierdzil, ze jak kiedys dokrecil ta śrubę na chama, to gościowi ślizgiem śruba wyszła :eek: więc powiedziałem żeby już nie dokręcał u mnie mocniej...:cool: Mi to wygląda na jakies nieporozumienie. Zmierz długość śruby suwmiarką i zmierz grubość narty. Zajmuję się trochę mechaniką i wiem, że niedokręcone połączenia nie będą dobrze pracować, a co więcej elementy mogą ulec uszkodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlmale Napisano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Już na stoku w Szczyrku poszedłem do serwisu gdzie przebywają praktycy a nie teoretycy. Pan dokręcił mocno - śruba łęb schowała, wszystko jak należy. A tych magików z Łodzi na szkolenie trzea wysłać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi