robbb Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Zakupiłem niedawno w makro gogle brenda futura. Takie jak te : http://www.allegro.p...a_2_kolory.html Na stoku spisywały się dobrze ale jak usiadłem na chwilę pomiędzy zjazdami w barze to pomiędzy szybkami (wewnątrz) pojawiła się para, która dość szybko znikła. Na stoku tego nie zauważyłem. Czy to normalne i czy nie należy reklamować gogli ? Ps. Jak walczycie z parą od wewnątrz gogli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDestructor Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Jak najbardziej to normalne. Jeszcze pewnie kolego miał je na głowie (czytaj: czapka, kask z otworami wentylacyjnymi itp). Pomiędzy dwoma szybkami, w czasie jazdy dochodzi do wymuszonego obiegu powietrza (co zapobiega parowaniu) w stanie spoczynku tego elementu nie ma, a jak jeszcze dostanie się ciepłe, wilgotne powietrze to para się skrapla na chłodniejszych powierzchniach... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbb Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Gogle faktycznie wylądowały na chwilę na czapie ;-). Wielkie dzięki za odpowiedzi. Na razie szybki zostawię w spokoju, bo z zewnątrz wszystko wygląda normalnie, a znając moją zręczność to źle by się to skończyło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi