Kneissl race carving :) Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A na północy trafiłem na miłego i świetnie znającego się pana. Podejrzewam ze interesuje sie tym co robi! Wielki PLUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy_no_war Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Mam pytanie: czy da rade wejsc do Makro i zrobic zakupy nie majac jakiejs specjalnej, magicznej karty czy innego zaswiadczenia o prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Da rade... Idziesz pod bramke wejsciowa i jak ktos wchodzi sam to grzecznie pytasz czy mozesz sie podczepic... Albo jedziesz ze znajomym, ktory ma wspomniana magiczna karte... Albo pozyczasz owa karte od znajomego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nerwus Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 W zimowej ofercie proponują bieliznę atomica,northlandu i himal sportu.Która z tych 3 propozycji jest waszym zdaniem najciekawsza?Oprócz ceny różnią się składem od siebie.Jakie jest wasze zdanie?:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy_no_war Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Idziesz pod bramke wejsciowa i jak ktos wchodzi sam to grzecznie pytasz czy mozesz sie podczepic... Albo jedziesz ze znajomym, ktory ma wspomniana magiczna karte... Albo pozyczasz owa karte od znajomego... Dzieki za rady. Chyba wlasnie z trzeciej mozliwosci skorzystam i podprowadze znajomej karte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 No z tym wchodzeniem z kims to połowa sukcesu w sumie karta jest bardziej potrzebna juz w dzisiejszych czasach w makro przy kasie niz przy wejściu. Bez niej nic nie kupisz. A co do pozostałych 2 sposobów to prawda... Jest a przynajmneij był jeszcze jedn dosc magiczny sposób:-) Otoz na jedną dziłalność można 2 karty za darmoi wyrobic(kazda nastepna 50 zeta tylko nie iwem czy na rok czy jendorazowo). No i taka kartę ci ktoś kto ma do ciebie zaufanie wyrobić. U nas np jedną ma moja siostra drugą tata... a działalność miał tylko tata:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 8 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Można , też wejść na jednorazową wejścówkę. Trzeba się zgłośić przy wejściu i dadzą glejt na wejście.Chyba jest od tego drobna opłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Wejść z kimś to nie problem,gorzej z zapłaceniem jak sie coś wybierze,wtedy chyba jest więcej zachodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Co prawda w Macro ostatni raz bylem w sierpniu 2006 ale wtedy karta tylko na wejsciu byla potrzebna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Chyba że nic nie kupujesz i wychodzisz z boku,normalnie przy kasie potrzebna jest karta:confused: :)zasady są niezmienne od początku makro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Kupowalem za kilkanascie stowek wtedy... Coz, moze pamiec mnie myli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Na100% b o każdy zakup jest ewidencjonowany na tej podstawei dają zniżki jak zgubisz paragon to jak pochodzisz to ci z INFO karty wyciagną czy cos kupiles czy nie i ci przyjmą rzecz do reklemacji. Każda fakura rachunek jest imienny. No i jeszcze na tej podstawie jak czesto kupujesz w makro ci oferte wysyłają do domu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomformat Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Jedź np do Makro i kup sobie buty wygodne o fleksie ok 50-60. Jak masz dużego pedała(jak ja) to niestety nie będzie ci łatwo cos dopasować i dlatego kupowanie na Allegro bez przymierzania bym ci odradzał. W desperacji kup jakiekolwiek, byle wygodne, żebyś się "nam" do nart nie zraził. Oczywiscie w przymierzanym bucie pochodź z 30 minut. No i poczytaj inne posty zwiazane z butami Pozdrawiam nowego adepta:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomformat Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 No rzeczywiscie z tym numerem to nie powinno być tak źle, a co do przymierzania to włozysz nogę do buta, zapniesz i po pięciu minutach już wiesz czy but odpadł od razu czy przeszedł "kwalifikację". Wybierz nastepnie ze dwie trzy pary z najwygodniejszych i mierz od tych które najbardziej ci odpowiadaja pod względem twardości (polecam ok 60flex), ceny i wyglądu. Mierzyć niestety trzeba długo, bo często dopiero po np. pół godzinie zaczyna coś uciskac, dretwiec itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 30 minut to strasznie długo. Powiedzmy, że chcę przymierzyć 4 różne modele - to daje 4 godzin samego chodzenia. 10 minut starczy? A stopę mam raczej małą 43/44 w tradycyjnej numeracji. Nie możesz się spieszyć przy kupnie butów, posłuchaj naszych rad a na stoku nie będziesz przeklinać tylko będziesz jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas2332 Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 wczoraj bylem w Makro i spedzilem z kumplem 3godz na mierzeniu butow wiec 30 minut to nie tak duzo.kupil sobie heady ze ok 500zl i bardzo mu pod pasowaly.wiec jak masz wygodne buty to duzy plus na drodze do czerpania max radosci z narciarstwa:) wiec mierz i mierz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Widziałem też tam ładne Nordica,możesz rzucić na nie okiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wernus Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Dajcie znac kiedy bedzie dostepny "Zimowy poradnik Makro 06/07" już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dotarl do mnie wreszcie katalog Makro. Ale mnie nie zachwycil. Z nart cos tam daloby sie wybrac, ale tylko w granicy cen 700-800 (np. Rossignol Saphir 300 dla dam). Powyzej decydowanie lepiej szukac modeli zeszlorocznych rasowych nart, typu Fischer RX6 czy Rossygnol Z1 czy jakiegos Salomona. Na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Lala... Za te ceny mozna znalezc lepsze buty bez wiekszego wysilku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin340 Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 najlepiej jechać do jakiegoś sklepu narciarskiego, a tam na pewno Ci doradzą jakieś butki (no i przede wszystkim muszą być wygodne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 No coż - z wyjątkiem nart na zamówienie cała reszta to narty dla początkujących lub co najwyżej średnio zaawansowanych i buty o flex 60 jak najbardziej stanowią z nimi współgrający komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svenson Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 No coż - z wyjątkiem nart na zamówienie cała reszta to narty dla początkujących lub co najwyżej średnio zaawansowanych i buty o flex 60 jak najbardziej stanowią z nimi współgrający komplet Makro stawia na początkujących i mało zorientowanych w tematach narciarskich i dlatego ma taki asortyment. Mają największe obroty. Małe sprostowanie, oprócz nart na zamówienie mieli w zeszłych sezonach topowe slalomki elana, bo do takich należą slx i hcx zastąpiony przez sl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 W tym sezonie widziałem ze mieli Spedwave 8:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Byłem wczoraj w Makro w Sosnowcu. Głównie chodziłem za butami, goglami i rękawicami. Butów spory wybór - były te co i w katalogu. Gogli pare było ale na pewno nie tyle co zimowej ofercie a rękawic to już w ogóle nie mogłem fajnych znaleźć (a wypatrzyłem w ofercie 2-3 interesujące mnie modele ;]). Za nartami w ogóle nie patrzyłem ale wybór był spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi