hollly Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 usłyszałem dziś opinie, że wiązania neox 412 dodawane do kompletu atomic sl12 są odlewane z jakiegoś materiału, który bardzo łatwo uszkodzić. Ponoć wystarczy zahaczyć-uderzyć butem i już część odłamana. Może ktoś to zweryfikować ? czy rzeczywiście tak jest ? jak wiecie wybieram pomiedzy wc sc, omeglassem i sl12 i chyba szukam dziury w całym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 to chyba jakaś beznadziejna plotka. Wiązania Neox412 do nart SX, czy SL są zawsze takie same, a firma Atomic nie pozwoliłaby sobie na wpuszczanie "szmelcu" w obrót. Nie wiem z jakich źródeł to słyszałaś, ale jestem przekonany, że to nieprawda... pozdrawiam:) P.S. ...i zapewniam Cię, że każde wiązanie Neox412 jest odlewane z tego samego, trwałego materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Że Atomic robił felerne wiązania to fakt, ale o ile osobiście wykończyłem sprężyny w jednym modelu, to o tyle nie udało mi się uszkodzić samej konstrukcji... Poza tym wydaje mi się, że Atomic ostatnio zadbał nieco o wiązani, bo to już trochę obciach był, żeby do jednych z najlepszych nart można było montować tylko jedne z najgorszych wiązań (no, może trochę przesadzam). Poza tym już szczególnie wiązania do nart sportowych powinny być szczególnie wytrzymałe. Podsumowując: jakoś nie wydaje mi się to realne, żeby znowu Atomic miał "wpadkę" przy wiązaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Przejeździłem zeszły sezon na Neox 412 i oprócz kilku zadrapań farby nic się nie dzieje:D I tak ma zostać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hollly Napisano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 kurcze dziś je oglądałem i wystaje z nich sporo plastiku na boki-mróz i bedzie tragedia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieczor Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Moim zdaniem panikujesz... Ja mam neoxy 310, czyli teoretycznie model niżej, bo 412 ma więcej wstawek aluframe. Jeździłem przy mrozie -20, zaliczyły kilka potężnych gleb, tak że ledwo sie mogłem pozbierać, a wiązania dziewicze. Później jeżdziłem w temperaturach oscylujących koło 0 do +5stopni. Są w stanie prawie idealnym... Moim zdaniem to jedne z lepszych wiązań na rynku. Tak szczegółową regulację wiązania trudno znaleźć u konkurencji. A co do jakości się nie bój. Atomic szmelcu nie robi:) POTWIERDZONE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hollly Napisano 3 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 dzięki no nic, czekam na pierwszy śnieg i do testów się zabieram, mam zamiar w jeden dzień pojeżdzić na tych 3 nartach i coś wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djbright Napisano 4 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 hmm, ciekawe kto rozsial panike z tymi wiazaniami, bo jakos mi sie nie chce wierzyc ze atomic pozwala sobie na chlam przy tak wielkiej obecnie konkurencji, sam niedawno zakupilem metronki z tymi wiazaniami i nie wydaje mi sie zeby cos w nich bylo nie tak, ale jakby co to od czego jest gwarancja:) Jak tylko przetestuje wiazania to napisze swoje wrazenia z jazdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi