Kneissl race carving :) Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam wszystkich. To że kask jest świetną rzeczą i bardzo przydatną, która chroni nasze zycie i zdrowie myśle ze wiadomo. Ale chciałbym sie dowiedzieć czy używacie jakieś inne ciekawe zabezpieczenia :confused: ??? Żółwie, shoxy, ochraniacze itp.??? Bedąc w tym roku na Kasprowym, w barze zauważyłem ciekawą rzecz: mianowicie każdy z całej grupki śmigających tam fajnych Norwegów pod kurtkami posiadał żółwie, liczne ochraniacze już o błyszczących lampkach ( czyt. nadajnikach Gps i systemach lawinowych) których nigdy wcześniej nie widziałem nie mówiąc. Chciałbym się z racji swoich zainteresowań i kierunku kształcenia dowiedzieć jak chronicie swoj kręgosłup, stawy, mięśnie, więzadła itp. i nie myśle tutaj właśnie o tych lampkach ani innych gadżetach reklamowych , ale o rzeczach naprawde przydatnych i niekrępujących ruchów. Uważam że żółw powinien być na wyposażeniu narciarza z uwagi na np. innych śmigaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 w sumei ja mam tylko kaksk, ale zół to nie głupi pomysł... w sumie stawów jakoś specjalnie nie ma jak cvhronic, opaski to pic na wode fotomontarz, teraz troche wiem bo samsiede s tabilizatporze bo mam skrecone kolano wiec ja mam zgłowy ten sezon.... NIE MA NIC LEPSZEGO NIZ ZDROWY ROZSADEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 kask, żółw, bodik, spodenki przeciwuderzeniowe, czasem stabilizator kolana:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Chełmofon już mam, na żółwia po długich bojach już zaoszczędziłem. A cóż to jest bodik??? Nie krępuje ruchów??? WIOSNA JEST JAK ZARAZA [/U] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Mi wystarcza kask. Moim zdaniem bardzo ważna część wyposażenia narciarza a niestety dla wielu kask to zbyt wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Chełmofon już mam, na żółwia po długich bojach już zaoszczędziłem. A cóż to jest bodik??? Nie krępuje ruchów??? WIOSNA JEST JAK ZARAZA [/U]bodik to taka półkamizelka bez rękawów z ochraniaczami na klatkę i ramiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 gdzie i w jakiej cenie kupie taki bodik ??? : _____________________________________________ WIOSNA JEST JAK ZARAZA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 z jakies 700pln kosztuje, a gdzie kupisz to nie wiem bo nie wiem z jakieo miasta jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Najlepsze zabazpieczenia to spodnie kurtka i czapka. Po licho jakieś kaski i inne bzdety. Zaliczysz salto to i tak się połamiesz nie ma bata. A co do kasku to można nosić jak się martwi o to że skręcisz sobie kark ale nie wiem czy się opłaca. Czy się opłaca...... życie jest bezcenne!!!!!! Mozna owszem wyjśc z założenia: -jeżdze na małych stokach lub nigdy mi się nic nie stało. Ale może się stać lub ktoś uderzy w ciebie. Owszem może zólwie itp na małych stokach mogą być zbyteczne .... chociaż ??? Ale na trasach lub większych stokach to mysle ze lepiej jest mieć. Wiesz jak jeżdze na stoku w moim mieście spotykam osoby z małym uśmiechem na twarzy jak widzą mnie lub innych w kasku. Ale bardzo się ucieszyłem i byłem dumny jak zobaczyłem ze 80 % ludzi na Kasprowym mialo kask - moze mialem szczeście , niewiem. Ale kto był w Austrii, Włoszech, Francji i Niemczech wie ze jest to rzecz oczywista. Dobrze ze duzo dzieci w Polsce śmiga w kaskach myśle że jak podrosną coś utrwali się w ich bezpiecznych głowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeandeR Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 w sumei ja mam tylko kaksk, ale zół to nie głupi pomysł... w sumie stawów jakoś specjalnie nie ma jak cvhronic, opaski to pic na wode fotomontarz, teraz troche wiem bo samsiede s tabilizatporze bo mam skrecone kolano wiec ja mam zgłowy ten sezon.... NIE MA NIC LEPSZEGO NIZ ZDROWY ROZSADEKpotwierdzam.Jeśli ktoś ma zdrowy rozsądek to przeżyje na stoku wiele bezurazowych lat:) To nie znaczy że trzeba jeździć bez ochraniaczy.Sam jeżdżę w kasku i sądzę,że to jest za mało:) OCHRANIACZE TO PODSTAWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 bodik można kupić przez internet za około 100 !!!! ale trzeba go bardzo dobrze dopasować, jak ochraniacze na ramiona będą za duże to nie wejdzie pod kurtkę Ja mam z firmy NIKE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Renczik, przeciez kask nie chroni cieprzed skreceniem karku tylko przed wstrzasami, przed peknieciem czaszki, miałem do tej pory dwa wstrzasy, byłem wtedy młody, a kupno kasku było duzym problemem, kaski ratuja zycie, w sumie z tego co piszesz wychodzi na to ze na motor czy na rower jezdzac np DH nie załozylbys kasku,:/ daj spokoj . . . ochraniacze sa poto zeby ratowac życie i je ratuja, gdyby tak nie było to by połowa zawodników PŚ już nie zyła... wkleje ci teraz filmik na którym Herman Maier wypadł a raczej wyleciał z trasy, dzieki kaskowi i żółwikowi nic mu się nie stało, może to cie przkona i innych sceptyków. . . Harman Maier DH Solden bodajże sezon 2002/03 http://www.franconia...erman_maier.mpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Renczik, przeciez kask nie chroni cieprzed skreceniem karku tylko przed wstrzasami, przed peknieciem czaszki, miałem do tej pory dwa wstrzasy, byłem wtedy młody, a kupno kasku było duzym problemem, kaski ratuja zycie, w sumie z tego co piszesz wychodzi na to ze na motor czy na rower jezdzac np DH nie załozylbys kasku,:/ daj spokoj . . . ochraniacze sa poto zeby ratowac życie i je ratuja, gdyby tak nie było to by połowa zawodników PŚ już nie zyła... wkleje ci teraz filmik na którym Herman Maier wypadł a raczej wyleciał z trasy, dzieki kaskowi i żółwikowi nic mu się nie stało, może to cie przkona i innych sceptyków. . . Harman Maier DH Solden bodajże sezon 2002/03 http://www.franconia...erman_maier.mpg POPIERAM !!!!!! I ZGADZAM SIE Z KAZDYM ZDANIEM KOZłOW-A sstłuczenie pnia mózgu czy połowiczne przerwanie ciagłąści rdzenia lub urazy miednicy nie są ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kneissl race carving :) Napisano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 freestyle mógłbys podać jakiś link lub namiar na te bodiki za 100 zł z gory dziekuje. Film z Hermanem Maierem jest dobrym argumentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 jest o kilka sekund za krotki, bo potem jest pokazane jak Maier wstaje i macha do ludzi, widziałem transmisje na zywo . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 freestyle mógłbys podać jakiś link lub namiar na te bodiki za 100 zł z gory dziekuje. Film z Hermanem Maierem jest dobrym argumentem.http://www.allegro.p...m_s_warto_.html http://www.allegro.p...uper_cena_.html ten droższy jest za bardzo rozbudowany ale ta firma ma największy wybór, to u nich kupowałem swój bodik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 No tak... Ochraniacze w dziale "hokej"... Przeciez to oczywiste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 No tak... Ochraniacze w dziale "hokej"... Przeciez to oczywiste...Potrzeba matką wynalazków.... Te są najbardziej skuteczne, gwarantuję !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Jakie używacie inne zabezpieczenia niż kaski Cholera, zabezpieczenie tylko z jednym mi sie kojarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeandeR Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 A co sądzicie o tym???http://www.allegro.p...a_ochrona_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 za dużo tych paseczków i ztego co się orietuję to nie mozna w tym podnieść rąk do góry bo paseczki nam ograniczają ruchy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 To chyba w ogule w Solden było . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 5 Października 2006 Udostępnij Napisano 5 Października 2006 żółw i bodik, zbroja zbyt ogranicza ruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 5 Października 2006 Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Zbroja jest bez sensu!!! W żółwiu jeżdżę na codzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 zolwik . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi