Spiochu Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 ~~pyton Dlaczego zbroja jest bez sensu? możesz to rozwinąć. Obecnie zastanawiam się nad zakupem zbroi dainese fullcoat wave i spodni protectror plus. Co o tym myslicie? Ktoś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Do czego masz zamiar jej używać??? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Zbroja to do downhill/freeride ale na rowerze ( i pre innych rzeczy też). Spawdziłem góre Dinesse - zbyt krepuje ruchy i chyba jednak to przesada. Na narty w zeszłym sezonie zafundowałem sobie wynalazek, który znalazłem w ... Decathlonie. Plecak, którego konstrukcaj opera sie żółwiu a w środku mieści sie tyle ile musi + kieszen na worek z piciem + kieszen do noszenia nart - i całość jest przykryta usztywniną klapą a wszystko na fajnych szelkach + szeroki pas biodrowy na rzep. Na szczęście nie miałem okazji testować skuteczności ochrony jednak lepsze to niż nic a i tak lubie jeździć z plecakiem. Może uda mi sie to gdzieś znaleźć w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Nie przekonuje mnie koncepcja żółwia wszytego w plecak. Aby żółw spełniał sowje zadanie musi być możliwie bisko ciała. Takim samym nieporozumieniem jest żółw wszyty w kurtkę. (patent ENERGIAPURA w kurtce RUSIA - może dobre dla turysty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Na narty w zeszłym sezonie zafundowałem sobie wynalazek, który znalazłem w ... Decathlonie. Plecak, którego konstrukcaj opera sie żółwiu a w środku mieści sie tyle ile musi + kieszen na worek z piciem + kieszen do noszenia nart - i całość jest przykryta usztywniną klapą a wszystko na fajnych szelkach + szeroki pas biodrowy na rzep. A oto i ten wynalazek. W oparciu o takiego żółwia http://www.decathlon...643/index.html# powstał taki plecak http://www.quechua.c...2611/index.html. Fragment żółwia widać jako kawałek wystającego szarego plastiku.Istotna różnica użytkowa polega na tym, że normalnego żółwia kładzie się na "gołe ciało" a to na kurtkę. Ale dopóki pozostaje stabilne to chyba nie ma specjalnej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 no jest znaczaca:) w plecaku mozesz miec obiekty takie jak aparat butelka wody ktore moga ci kregoslup uszkodzic wiec naszysty piankowy zolwik bo tak on wyglada nic ci nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Nie nie zrozumieliśmy się chyba. W najkrótszych słowach konstrukcja plecaka opiera sie na regularnym, platikowym żółwiu - tj. do żółwia na szelkach i z pasem bidrowym "przyczepiony" jest plecak, którego klapa jest też usztywniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 aha ok ale i tak wole staego zolwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Na narty w zeszłym sezonie zafundowałem sobie wynalazek, który znalazłem w ... Decathlonie. Plecak, którego konstrukcaj opera sie żółwiu a w środku mieści sie tyle ile musi + kieszen na worek z piciem + kieszen do noszenia nart .widziałem, zajebista sprawa, polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Czy ktoś widział żólwia w sklepie w okolicy Katowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 poszukaj w silesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDiv Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Czy ktoś jeszcze tutaj stosuje "żółwia" w celu ochrony kręgosłupa? I co sądzicie o tego typu akcesoriach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Zerknij tutaj http://www.skiforum.pl/showthread.php?t=1593&highlight=%BF%F3%B3w http://www.skiforum.pl/showthread.php?t=992&highlight=%BF%F3%B3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDiv Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Dzięki to chyba ślepota:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDiv Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Od roku używam żółwia rossignola. Super sprawa absolutnie nie krępuje ruchów. Mam pytanie czy komuś żółw sprawdził się na stoku w akcji:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Na śniegu - na szczęście nie ale latem na rowerze i i owszem - wiem, że warto go mieć na grzbiecie. Za to nie mam żadnych wątpliwości ijeśli chodzi o konieczność jazdy w kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdanpak Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Jestem przeciwnego zdania jeśli chodzi o opaski na kolana, a zwłaszcza magnetyczne. Po 30 latach suszowania po muldach i oblodzonych stokach (jeszcze za czsów PRL-u) kolana moje zrobiły wysiadkę. Po godzinie spokojnej jazdy zaczynałem odczówać przejmujący ból w kolanach. Gdzieś wyczytałem o rewelacyjnym działaniu opaski (pole magnetyczne+ odpowiedni ucisk). Od 3 sezonów jeżdżę z opaskami- moje kolana są jak nowe. Na zakończenie sezonu 2005/2006 w kwietniu zaliczyłem w ciągu jednego dnia18 razy zlazd z Kasprowego. Ponadto poprzez ucisk opaski chronią przed kontzjami. Zresztą wszyscy zawodnicy jeżdżą w opaskach na kolana. Ważna jest też sprawa doboru odpowiedniej opaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski_kuba Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Mam pytanie do uzytkowników żółwia, gdyz zastanawiam sie nad jego kupnem: czy nie ogranicza on naszych ruchów? czy jest wygodny jezeli zakładamy go pod kurtke i pod plecak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiDiv Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Używałem żółwia przez cały poprzedni sezon absolutnie nie ogranicza ruchów a po jakimś czasia zapominasz o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy_no_war Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Gdzieś wyczytałem o rewelacyjnym działaniu opaski (pole magnetyczne+ odpowiedni ucisk). Od 3 sezonów jeżdżę z opaskami- moje kolana są jak nowe.Ważna jest też sprawa doboru odpowiedniej opaski. Mozesz napisac cos o konkretnych producentach opasek jakie polecasz i rozwinac temat "doboru odpowiedniej opaski", bo mam troche problemow z kolanami (trenowalem judo) i czasami mi szwankuja na stoku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekrok Napisano 14 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Tylko kask ewentualnie Garda. NIc pozatym nie używam hee chronie jeszcze dłonie ale to rękawice : ) Myślalem o czyms na kolnano bo po dłuższej jezdzie mi doskwiera ale byłem u ortopedy dał mi żele tabletki itd, powiedział że już nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olszanskik Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 a te zólwie nie krepuja ruchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Czy ktoś widział żólwia w sklepie w okolicy Katowic? Sklep sportowy na AWF Katowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Absolutnie nie!! Jeżdżę w żółwiu EnergiaPura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Dyskusja została rozpoczęta już dawno. Jark podał wyżej tego linka ale może powtórzę: http://www.skiforum.... Po co dwa raz o tym samym:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi