olecki Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam, za tydzień wyjazd, a ja mam problem(y) zdrowotne. Ostatnio <<co prawda na łyżwach>> ale nabawiłem się kontuzji, krótko mówiąc boli mnie pupa, inaczej mówiąc kość ogonowa. Boli mnie głównie przy kucaniu i schylaniu się, śmianiu się i/lub gdy kaszle. Podobno to może być pęknięcie wyżej wymienionej kości. Czy to prawda? I jak tak, to co z tym zrobić, w gips chyba tego się nie wkłada :confused: Po drugie, od jakiś 2 tygodniu regularnie ćwiczę, przysiady, rozciąganie i siedzenie przy ścianie. Przysiadów jednorazowo mogę zrobić ~50, a przy ścianie wytrzymuje równo 3 minuty (z każdym dniem o kilka sek. dłużej.) Oprócz tego po tych łyżwach dopadły mnie zakwasy. I teraz nie wiem co robić, czy ćwiczyć dalej i ryzykować to, że bóle nie miną do wyjazdu, czy ćwiczenia wystarczą i je po prostu odpuścić, a dzięki temu minom wszystkie pozostałe dolegliwości. Z góry dziękuję za rady i odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michciu99 Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 No tak na zdrowy rozsądek to wypadałoby zrezygnowac z nadmiernego wysiłku i złożyc wizyte u jakiegoś doktora. Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisski Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 ...boli mnie pupa, inaczej mówiąc kość ogonowa. Boli mnie głównie przy kucaniu i schylaniu się, śmianiu się i/lub gdy kaszle...staraj się nie smiać i nie kasłać pupą :D . . . sorry, nie mogłem się powstrzymać ..Podobno to może być pęknięcie wyżej wymienionej kości. Czy to prawda? ..to chyba tylko radiolog lub inny lekarz-kościolog może potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 prawdopodobnie uraz któregoś kręgu,organizm broni kręgosłup przed uszkodzeniem i dlatego ten ból ,miałem taki sam problem taka była diagnoza,pomogła rehabilitacja ,naświetlanie ,bioprądy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 A dlugo Cie ta kosc boli?? Bo jak mocno uderzyles o lód to parę dni mozesz czuć /wiem z wlasnego doswiadczenia sie troche na lyzwach poupadalo :p/.A zakwasy to nie problem,trzeba sie rozruszac /polecam np. spacer szybkim krokiem/. ciesz sie,ze masz jeszcze tydzien... ja wyjezdzam w sobote i na ten moment stan podgoraczkowy,kaszel,bol glowy... . Ale nie dopuszczam mysli,ze to grypa, w niedziele na pewno bede normalnie jezdzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbekbear Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Nie przejmuj się Ból pewnie przejdzie, a z opisu wnioskuję, że tragedii nie ma. Żeby Cię pocieszyć (bo zawsze człowiekowi lżej jak widzi, że inni mają jeszcze gorzej ) powiem, że ja dwa lata temu tuż po kupieniu nowych nartek i tuż przed wyjazdem na tym głupim lodowisku złamałem rękę i miałem z głowy następne trzy dni (do wyjścia ze szpitala, składali mi to pod ogólnym :cool:), półtora miesiąca (do zdjęcia gipsu) i jeszcze ze dwa tygodnie do doprowadzenia ręki do stanu względnej używalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olecki Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, i ewentualne pocieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedBuster Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 jestem na 90% pewny że kośc nie jest pęknięta.. raz w snowparku zdarzyło mi się przy lądowaniu uderzyc ową kością w wiązanie.. bolało niemiłosiernie, miałem takie same objawy jak Ty... i cały dzień z głowy.. przeszło po około tygodniu.. bez żadnych cwiczen.. życzę powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi