kmusial Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Czy ktoś był? Ja polecam Canazei i wyjazd na Sella Ronda. Polecam dla rodzin z dziećmi. Świetne szerokie i idealnie przygotowane trasy. Miłośnicy ostrej jazdy też coś dla siebie znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_agnes Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witaj, A możesz coś więcej o tym regionie? Szukam powoli destynacji na marcowy wyjazd... Pozdrawiam Agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 31 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Byłem tam 3 lata temu. Ceny na miejscu 2 X ceny w Polsce. Karnet Dolomity Super Ski na 6 dni jeśli dobrze pamiętam kosztował 175 euro. Jest tyle kolejek i wyciągów że nie czeka się na wjazd, tylko można jeździć do oporu. Kompleks wyciągów Sella Ronda umożliwia objechanie całego terenu bez odpinania nart (chyba że do kolejki kabinowej). Byłem w lutym i przez tydzień była piękna słoneczna pogoda. Canazei nie jest wielkim kurortem, ale jest się gdzie zabawić. Gdyby tylko nie te ceny...:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_agnes Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 DZięki! Poszukam informacji w Necie - może być ciekawie Pozdrawiam Agnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 DZięki! Poszukam informacji w Necie - może być ciekawie Pozdrawiam AgnesPopatrz, tutaj zdaje się te same Rondo, tylko wioska inna: http://www.valgardena.it/eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_agnes Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Dzięki za link, Geriusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Ja byłem w tej okolicy i jest to świetna baza wypadowa pod ważniejsze ośrodki w ramach karnetu Dolomiti super ski - 4 lata temu - 165 ojro. Tu mały opis : Napisane przez spyder Proponuję za innymi rejon Dolomitów. Najlepiej zaopatrzyć się w karnet dolomiti super-ski np na 6 dni. Ulokowanie np. w okolicach Val di Fassa - w internecie można znaleźć wiele ofert prywatnych kwater w zapewniam - atrakcyjnych cenach, po uprzednim zaliczkowaniu. Warunki w takich kwaterach naprawdę są znakomite. Najlepiej mieć własny transport. Czas można rozplanować np tak: 1 dzień - San Pellegrino ok 2500m - bliskość fantastycznych skalistych gór zapiera dech w piersiach. 2 dzień - Marmolada 3343m to obowiązkowo trzeba zaliczyć, najlepiej z samego dołu po kolei wagonikami w górę (to już nie lada atrakcja), następnie podejście w okolice szczytu i te widoki........to trzeba zobaczyć. Do tego ten śmigłowiec z Alta Badii ahh. 3 dzień - Cortina d' Apezzo. Na miejscu do wyboru Toffane lub Kristallo i znów wagonikami w górę a na górze ..... to co tam zobaczymy to ......... kto był widział kto będzie sam to przeżyje. Uwaga na Kristallo nie brakuje małych ostrych kamyczków sypiących się z otaczających skał. Po Cortinie niestety czeka nas ostrzenie krawędzi ok 10 EUR. 4 dzień - Sella Ronda to bezwzględny obowiązek ale i atrakcyjny odpoczynek po 2 i 3 dniu. Po drodze zwiedzamy min pucharową Val Gardenę. 5 dzień - Val di Fiemme. Wspaniały familijny ośrodek na lżejszą jazdę w sąsiedztwie słynne Predazzo. 6 dzień - Arabba. Tak dla utrwalenia sobie jeszcze wrażeń z Selli i Marmolady. Wszystkie ośrodki znajdują się w niewielkiej odległości od naszej noclegowni z wyjątkiem Cortiny ok 70 km. Konieczny aparat, kamera, isostar na stok. Wrażenia nieporównywalne z podobnymi ośrodkami w EU w ramach jednego karnetu. Stopień zadowolenia z wyboru tego rejonu = max. Pozdrawiam i zachęcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_agnes Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 HAHA!!! Toś mi narobił smaku, Spyder!!! Będę musiała poważnie przyjrzeć się regionowi. Co prawda byłam w Val di Fiemme, przy okazji pobytu w Cavalese, ale zawsze mogę sobie przypomnieć. Natomiast pozostałe - wymienione przez Ciebie ośrodki - wciąż są dla mnie białą kartą. Z pewnością uwgzlędnie Te tereny przy poszukiwaniu opcji na ten sezon! Dzięki!!! Agnes Ps. Chyba jesteś jedynym pająkiem, którego się nie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 2 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 HAHA!!! Toś mi narobił smaku, Spyder!!! Ps. Chyba jesteś jedynym pająkiem, którego się nie boję Ha ha - bo ja jestem tym pająkiem przez y;) - dzięki. To może jeszcze trochę smaku po włosku: http://www.skiforum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieczor Napisano 5 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Ja byłem w zeszłym roku, tak jak kuba235, tyle że w marcu i we wsi obok - Pera diFassa, to jest ok. kilometra dalej. Jak dla mnie był to jeden z najlepszych ośrodków w jakich do tej pory we Włoszech miałem okazje jeździć. Wcześniej byłem w Bormio, Livigno, Val di Solle i moim zdaniem do pięt nie urastają Val diFassa (oczywiście ze wszystkimi ośrodkami Sella Rondy) Ja najbardziej sobie chwalę Corrodelę i Belvedere, gdyż tam były najlepsze warunki śniegowe, kiedy byłem (dobry, zmrożony śnieg i ski praki do jazdy crossowej;] Co prawda karnet jest dosyć drogi, ale za to otrzymujemy niesamowitą ilość tras i możliwość również jazdy po zmierzchu Gorąco polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi