DeepHeet Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam ostatnimi czasy dotary do mnie dwie oferty wyjazdu na narty,po krtce je przedstawie: 1.Zakopane +/- 1 tydzie na ferie zimowe (moje wypadaj jako ostatnie w polsce od 14 lut. do 24 lut jako tak) przejazd,hotel,wyywienie,dojazd na stok Cena: ok 550z + skipas 2.Chopok od 24 lut do 3 mar (czyli zaraz po feriach) przejazd,hotel,wyywienie,chyba(raczej na pewno) w cenie s kompilele termalne i dojazd na stok Cena:750z + skipas Co wybra?bo nie znam sie kompletnie na cenach i warunkach(chodzi mi o stoki,kolejki,infrastrukture tych "ośrodków") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Jak na warunki cenowe, to zdecydowanie polecam Chopok, chocia uwielbiam Zakopane. Za Chopokiem przemawia jeszcze mniejszy tok (zdecydowanie mniejszy) i genialnie przygotowane trasy - byem tam na pocztku marca. Moja rada: Chopok Aha - infrastruktura też jest bardzo dobra, oprócz tego jest zdecydowanie większy wybór długich nartostrad. Szybkość wyciągów zdecydowanie mniejsza w górnych partiach Chopoka, ale dają rade z rozładowaniem ruchu:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 W okresie świąteczno-sylwestrowo-feryjnym Zakopane odpada! Chopok może być ale też coraz więcej ludzi.. Z tych dwóch wybrałbym Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Chopok - tym bardziej ze w tym sezonie zostały połączone obydwie strony tej góry. Jak dla mnie (Krakusa) - Chopok to najblizszy w "okolicy" duży ośrodek narciarski (jest jeszcze Szczyrk, Wielka Racza, Łomnica-Smokowiec), a potem -> Austria ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Pod wzgledem klimatu i atmosfery po nartach zdecydowanie zakopane, natomiast pod wzgledem typowo narciarskim duza przewaga ma chopok, glownie dlatego ze wszystkie trasy polaczone sa w jeden system, a nie jak w zakopanem porozrzucane po calym miescie i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 zdecydowanie Chopok, mniejsze kolejki i większa frajda z jazdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Pod wzgledem klimatu i atmosfery po nartach zdecydowanie zakopane, natomiast pod wzgledem typowo narciarskim duza przewaga ma chopok, glownie dlatego ze wszystkie trasy polaczone sa w jeden system, a nie jak w zakopanem porozrzucane po calym miescie i okolicach. Przyłączam się do zdania kolegi. Miłego wypoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeepHeet Napisano 26 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Dzięki za pomoc i raczej sie wybiore na chopok wszyscy mówią że jest tam fajnie i warto tam jechać,no i jeszcze jade po feriach polskich (a moje woj. kończy jest jako ostatnie w karaju) więc kolejki powinny być znikome:D Pozdrawiam DeepHeet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Podjąłeś słuszną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Zastanawiam się nad wyjazdem na Chopok 10 grudnia, ciekawi mnie jakie będą w tym czasie warunki narciarskie. Proszę o opinie osoby które były w tym terminie w latach poprzednich. Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 16 grudnia jest oficjalne otwarcie, ale rusza zawsze wczesniej, jak tylko beda odpowiednie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Jesli beda warunki to napewno rusza. Wczesniej ze wzgledow rozrachunkowych wieksze osrodki nie ruszaja, korzystniej jest dla nich rozpoczyc sezon od 1 grudnia. A wiec teraz nic tylko czekac na ochlodzenie i snieg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi