Ski_Retry Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Kupiłem Heady Worldcupy I.SL z roku 07/08 i zastanawiam się czy moje buty: Tecnica Diablo Spark wystarczą do tej nartki ? Czy muszę kupić twardsze ? ^^ Proszę o rychłą odpowiedz ) EDIT: http://narty.onet.pl...isl,sprzet.html Oto link do tych nart. A to do butów: http://www.intermoun...erfit-ski-boot/ Użytkownik Ski_Retry edytował ten post 21 grudzień 2008 - 13:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam Ani but nie jeździ ani narta. Skoro kupiłeś takie narty to napewno sam dobrze wiesz co i jak. W miekkich butach tez da się pojeździć a te wyglądają na srednie. Myslę, że dużo zalezy od Twoich predyspozycji i przyzwyczajeń. Ja lubie twarde lub bardzo twarde buty ale Tobie może lepiej się jeździć w bardziej miekkich. Pozdrawiam I fajnej zabawy na nowym sprzęcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski_Retry Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 No może tak powiem: Jezdziłem w tych butach na Volklach P60 i nie narzekałem Więc wydaje mi się, że na Headach też beda się dobrze sprawiały ;P Dzięki Mitku ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Jezeli do P60 byly ok dla Ciebie to te heady ich nie "powala";). Najlepszej jazdy na skomponowanym sprzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiekVR Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 No deski wspaniałe, ale te butki to 80-tki, takie sobie ciamcia-ramcia z grubym i mięciutkim butem wewnętrznym - dla początkujących. Ten „Flex adjustment” to sam nie wiem co daje bo nie czułem żadnej różnicy po przestawieniu. Proponuje pojeździć na tych deskach parę dni i na próbę wypożyczyć porządne butki z flex’em pow. 120 (i bez żadnych patentów przestawiających flex). Określiłeś swój poziom na 8 więc daję gwarancję że natychmiast odczujesz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 No deski wspaniałe, ale te butki to 80-tki, takie sobie ciamcia-ramcia z grubym i mięciutkim butem wewnętrznym - dla początkujących. Ten „Flex adjustment” to sam nie wiem co daje bo nie czułem żadnej różnicy po przestawieniu. Proponuje pojeździć na tych deskach parę dni i na próbę wypożyczyć porządne butki z flex’em pow. 120 (i bez żadnych patentów przestawiających flex). Określiłeś swój poziom na 8 więc daję gwarancję że natychmiast odczujesz różnicę. Rysiek podpowiedz prosze. Skoro do tych nart mowisz ze powyzej 120, no co co do supershape albo wc sc albo racetigera sl - chyba nie wypada schodzic ponizej 150 :eek: Zaraz nam sie skala skonczy, zostanie APS .......:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiekVR Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Moim zdaniem… jazda na deskach z grupy „race” i butach z flexem poniżej 100 to porażka. Dla ludzi prezentujących poziom 3-4 ujdzie ale dla ósemkowicza na Worldcup’ach iSL ?!... się zastanawiam czy tu jest o czym dyskutować… Skończy się to tak że będzie dopinał klamry na max’a co poza bólem nie wiele wniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Moze. W kazdym razie dla rozwoju i wykorzystania dechy wskazany wiekszy flex niz w tych kapciach co sa aktualnie. Ale kolega smigal na P60 i mu pasowalo, wiec moze wniosek ze albo narta niepotrzebnie mocna do danego typy jazdy, albo.... co :confused: Ale meritum - polecales 120 +, a tu powiem szerze bym zbastowal. Ta narta az tyle "nie wymaga". p.s. ach ci osemkowicze......;) Użytkownik juice edytował ten post 21 grudzień 2008 - 18:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam Moim zdaniem… jazda na deskach z grupy „race” i butach z flexem poniżej 100 to porażka. Dla ludzi prezentujących poziom 3-4 ujdzie ale dla ósemkowicza na Worldcup’ach iSL ?!... się zastanawiam czy tu jest o czym dyskutować… Skończy się to tak że będzie dopinał klamry na max’a co poza bólem nie wiele wniesie. Zgadzam się z Ryskiem - sportowa narta sportowy bucik a flexowi 120 do sportowego daleko. Ale i tym Headom pewnie do sportowej narty też. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiekVR Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 To NIE narta tyle wymaga (bo może się z nią molestować nawet początkujący w butkach 50-tkach) tylko poziom jaki kolega reprezentuje. Nie wyobrażam sobie szybkiej jazdy po czarnych trasach w takich kapciach… tu faktycznie to narta będzie go prowadzić a nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam To NIE narta tyle wymaga (bo może się z nią molestować nawet początkujący w butkach 50-tkach) tylko poziom jaki kolega reprezentuje. Nie wyobrażam sobie szybkiej jazdy po czarnych trasach w takich kapciach… tu faktycznie to narta będzie go prowadzić a nie odwrotnie Poradzi sobie. Ja oceniam sie też na 8 więc wiem co mówię, nawet w rozpietych butach mozna fajnie pojeździć. Co innego zawody ale na trasach:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiekVR Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Poradzi sobie. Ja oceniam sie też na 8 więc wiem co mówię, nawet w rozpietych butach mozna fajnie pojeździć... Jeszcze nie próbowałem i chyba sobie odpuszczę, ktoś musi dzieci wychować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Pewnie ze sobie poradzi, tylko jechac a jechac jest roznica. W sumie do Porsche tez mozna zalozyc kapcie z indeksem T i jakas jazda bedzie Mitek - jezdzisz w wc z rozpietymi butami ?? np. do baru na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski_Retry Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 No z tego co tutaj czytam to na Dobermanny 130 sie powinienem przenieść ^^ Spróbuję pojeździć z 3 dni na Tecnicach a potem coś innego wypożyczę Sparki to dobre butki mówię wam to ;p Pewnie w koncu i tak je zmienię. Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi P.S: Muszę nagrać swoją jazdę i pokazać Wam profesjonaliści bo coś czuję, że mi nie wierzycie, że jeżdżę na 7+ albo na słabą "ósemkę". ;PP Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Wszystko przez to ze te buty Cie "demaskuja" ;) Najlepszej zimy, najlepszej jazdy i najlepszej zabawy na sniegu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski_Retry Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Te buty kupiłem z 2 lata temu chyba ^^ I tak niedługo pora na zmianę Kupiłem je do SL:R Atomiców ;P Kupię dobermanny i bedzie good xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfiski Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Kupiłem Heady Worldcupy I.SL z roku 07/08 i zastanawiam się czy moje buty: Tecnica Diablo Spark wystarczą do tej nartki ? Czy muszę kupić twardsze ? ^^ Proszę o rychłą odpowiedz ) EDIT: http://narty.onet.pl...isl,sprzet.html Oto link do tych nart. A to do butów: http://www.intermoun...erfit-ski-boot/ Właśnie wróciłem z Alp, gdzie jeździłem na takich samych nartach jak w Twoim opisie. Mam buty Atomic M100 (flex 100, z sezonu 07/08) i przyznać muszę, że jeździło się super a butom nic nie brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi