heniek08 Napisano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 witam chcial bym się dowiedzieć jak najszybciej i najlepiej dojechać do spindlerowego mlyna ze szklarskiej poręby, a możne lepiej by było nocować w spindlu a nie codziennie dojeżdżać??? ma możne ktoś jakieś namiary na kwaterę w spindlu za około 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Wlasnie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek08 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 a wiadomo może czy kiedykolwiek będzie można dojechać do szpindla przez przełęcz karkonowska??? jak by nie patrzeć było by dużo bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Nie pisz takich rzeczy, gdyz aktywisci z Greepeace zaraz cie ukamieniuja... Przelecz Karkonoska to teren Karkonoskiego Parku Narodowego... I tam nic budowac nie wolno, a tym bardziej drogi... I nie ma znaczenia, ze po czeskiej stronie asfalt jest polozony i nawet autokary sie tamtedy wdrapuja do tej czeskiej knajpy tam zlokalizowanej... Po polskiej stronie byla, jest i zapewne zawsze bedzie zielona trawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 witam chcial bym się dowiedzieć jak najszybciej i najlepiej dojechać do spindlerowego mlyna ze szklarskiej poręby, a możne lepiej by było nocować w spindlu a nie codziennie dojeżdżać??? ma możne ktoś jakieś namiary na kwaterę w spindlu za około 50 zł. ze szklarskiej do szpindla w zasadzie jest jedna sensowna droga: Szklarska - Jakuszyce -Harrachov - Jablonec nad Jizerou - Vrchlabi - Spindl. Łącznie 60 km po mniejszych i większych górkach. Godzinka w plecy mniej więcej. Inne trasy odpadają - do Przełęczy Okraj musiałbyś się wrócić do Karpacza, zaś przez Lubawkę jest jeszcze dalej. Co innego jeśli na bazę wypadową wybierzesz Karpacz - wtedy masz co prawda tyle samo kilometrów do Spindla, ale po drodze masz do wyboru Małą Upę, Wielką Upę, Pec, Janskie Lazne, Cerny Dul, Herlikovice i w końcu Spindl. Jadąc od strony Szklarskiej i nie upierając się na Spindlu będziesz mógł natomiast zawitać do Harrachova lub mojej ulubionej Rokytnice nad Jizerou, albo w ogóle nie odbijać za Harrachovem w lewo i poszalec na Tanvaldskym Spicaku lub Jestedzie w Libercu. Wszystko to masz w promieniu 60 km od Szklarskiej, oczywiście najbliżej do Harrachova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam. Mam pytanie odnośnie dojazdu do Spindla.Gdzieś wyczytałem ,że droga prowadząca tam (jako wysokogórska ) jets płatna .Czy to prawda?W czwartek rano wyjazd. Pozdrawiam. W zeszłym sezonie byłem tam kilkanaście razy, w sezonie 2006/2007 nawet kilkadziesiąt. Droga jest bezpłatna. Z tego co wiem płatny jest dalszy odcinek drogi - na Przełęcz Karkonoską, przynajmniej kiedyś był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaszybki Napisano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 droga do Spinla nie jest płatna, tylko droga na przełecz karkonoską jest zamknięta dla ruchu, jezdzą tam tylko autobusy do Spindlerovej Boudy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi