djbright Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam, Zakpilem wlasnie te oto buty i mam pytnko do ekspetow a mianowicie w zestawie dali mi kluczyk imbusowy i tak sie zastanawiam do czego ma on zastosowanie, z pierwszych ogledzin zauwazylem ze mozna nim przestawic "wiazania" i jeszcze pasuje do srubki w kostce buta, ale nie wiem czemu ma to sluzyc. dzieki za wszelkie porady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 "Śrubka w kostce" to tak zwany canting - możesz sobie dopasować pochylenie cholewy buta w bok (jak nie masz idealnie prostych nóg, to to jest bardzo przydatne). Oczywiście do jazdy wszystkie śrubki mają być na maksa dokręcone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djbright Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 a czy jest jakas poprawna metoda ustawienia tego cantingu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Ja to robiłem tak: poluzowałem te śrubki, założyłem buty, ustawiłem równolegle (tak jakbyś jechał na krechę) i oparłem się mocno na językach buta. Potem "osoba towarzysząca" dokręciła mi śrubki. Dzięki temu masz cholewę buta ustawioną optymalnie do jazdy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djbright Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 no wlasnie patrzylem na buty , postawilem je na podlodze i jak sie przyjzec z tylu to dziwnie sa przechylone na zewnatrz a przeciez nogi mam proste:) czyli jak dobrze sie domyslam ta srubka powinienem to ustawic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djbright Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 co do jazdy w tych butach jeszcze sie nie wypowiem poniewaz wlasnie je zakupilem wraz z nartami i dopiero tej zimy calosc bede testowal pobawie sie cantingiem i zobacze co sie stanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djbright Napisano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2006 ja je mierzylem w domu bardzo dlugo i stwierdzam ze beda mi potrzebne ciensze skarpety dla lepszego konforty, a tak pozatym jest idealnie w domu , ale zobaczymy jak bedzie przy wysilku na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 No ja niestety mimo zapięcia maksymalnie mozliwego odczuwam luz... chyba trezba będzie popróbowac z kilkoma parami skarpet . Od tego jest mikro-, a przede wszystkim makroregulacja... Mam dokładnie te same buty i szczerze mówiąc to nie zauważyłem, żeby u mnie canting coś zmieniał Przeciez to po 1,5 stopnia w kazda strone... Subtelna roznica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Mi, po dobrym wyregulowaniu cantingu, but przestał uwierać w kostkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djbright Napisano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 dzieki devastator za rade z cantingiem, przeprowadzilem wstepna regulacje i but sie lepiej dopasowal tzn podobnie jak u ciebie przestal pic w kostce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi