wojtekgebala Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam mam pytanie szukam narty dla kobiet wzrost 168cm, waga kolo 60kg jezdzi na poziomie 3-4, lubi spokojna, wolna jazde na przygotowanych stokach, srednim i dlugim skretem ktora narte wybrac: Fischer Vision Pure czy Fischer Hybrid 3?? doradzcie bo musze juz kupic bo wyjazd sie zbliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Do spokojnej , wolnej jazdy wybralbym Fischer Vision Pure dlugosci 160cm: http://www.skionline...&id_modelu=2505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 tez bym postawil na te vision pure jezeli bardziej dlugi skret to sadze, ze nie ma co sie bac ich w dlugosci 160cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekgebala Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 a co powiecie na rossignola passion I dl 154 pr. skretu 14,2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a co powiecie na rossignola passion I dl 154 pr. skretu 14,2?? Poniewaz jest juz trochę jezdzącą, to bralbym passion II(154cm) albo III(162cm). Na II latwiej pojdą skręty, promien skrętu mniejszy, na III będzie latwiej jezdzic gdy zwiększy prędkosc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekgebala Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 powiem szczerze ze jezdzaca slabo.. przy wiekszych predkosciach wpada w panike i nie potrafi juz nic zrobic.. dlatego potrzebuje narty bardzo prostej tj. latwej w jezdzie.. zakrecaniu.. lekkiej.. wolnej?? mysle ze passion I sie idealnie dla niej nadaje ale znawca nie jestem.. narta bedzie uzywana na dobrze przygotowanych trasach niebieskich.. moze ktos poradzi jak przekonac do zwiekszenia predkosci.. jezdzila w zeszlym sezonie z 5h z instruktorem ale nie wiele to dalo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 powiem szczerze ze jezdzaca slabo.. przy wiekszych predkosciach wpada w panike i nie potrafi juz nic zrobic.. dlatego potrzebuje narty bardzo prostej tj. latwej w jezdzie.. zakrecaniu.. lekkiej.. wolnej?? mysle ze passion I sie idealnie dla niej nadaje ale znawca nie jestem.. narta bedzie uzywana na dobrze przygotowanych trasach niebieskich.. moze ktos poradzi jak przekonac do zwiekszenia predkosci.. jezdzila w zeszlym sezonie z 5h z instruktorem ale nie wiele to dalo.. Myslę, ze zwroc większą uwagę na wykonaniu skrętu. Gdy się juz dobrze nauczy, to prędkosc przyjdzie sama, przekonywac na silę nie trzeba. Rossignol passion I dl 154 pr. skretu 14,2 tez moze byc w tej dlugosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekgebala Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 no wlasnie przy mniejszch predkosciach juz skreca normalnie oczywiscie nie na krawedziach ale uslizgiem.. nie wyglada to zle.. natomiasto przy odrobine wiekszej predkosci probuje plugiem i nic juz z tego nie wychodzi.. fajnie, ze ktos powiedzila ze rossignol passion I sie nadaja bo takie kupilem.. mam nadzieje, ze teraz we wlasnych nartkach i butach pokaze na co ja stac dzieki wszystkim za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 no wlasnie przy mniejszch predkosciach juz skreca normalnie oczywiscie nie na krawedziach ale uslizgiem.. nie wyglada to zle.. natomiasto przy odrobine wiekszej predkosci probuje plugiem i nic juz z tego nie wychodzi..Nic nie wychodzi, bo siada na tylach nart, a trzeba lekko pojsc do przodu i w gorę(aby odciązyc narty) i w tym samym momencie skręcac przodem narty dolnej, a gorną tylko przystawic do dolnej (tez na przodach)tak, aby byla podjęta pięta narty gornej (wewnętrznej do skrętu). fajnie, ze ktos powiedzila ze rossignol passion I sie nadaja bo takie kupilem.. mam nadzieje, ze teraz we wlasnych nartkach i butach pokaze na co ja stac dzieki wszystkim za odpowiedzi Teraz tylko czekac sniegu! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi