Rychlapl Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Ja przez ostatnie 3 lata w styczniu/lutym jezdziłem do Gerlitzen Alpe. Ośrodek całkiem spoko, różnorodzne trasy. Najlepsza jest taka która ma 8 km-ścianki i bardzo krótkie wypłaszczenia. Zjazd na "raz" daje popalić. Jak uda ci się wyjechac z samego rana tam-jak jest jeszcze pusto a na stoku sztruksik to grzeje się poprostu niesamowicie, bez ograniczeń-ile wlezie, długim spkrętem. Czasem sam się bałem.(To tam zaliczyłem tą glebe o której już wcześniej opowiadałem) Obsługują to 2 Krzesła 4 osobowe. Kolejek praktycznie brak-podjeżdżasz i po 2 min jesteś na krześle. Nie ma tłoku na stokach, stoki na które nie swieci słońce są praktycznie cały dzień w świetnym stanie. Miałem taki komfort że miałem Hotel "Na górze"(nie musiałem gondolką jezdzic) i widziałem jak przygotowywują stoki-długo i starannie. Ni te bary ze słynnym " Germknydel mit vanilien Suse" Co do pogody to w tym roku miałem 7 dni słońce.(zdjęcie z Avatarka) Obsługa bardzo miła, był taki jeden koleś który obsługiwał orczyk, witał sie z nami normalnie, pamiętał nas jak przyjechaliśmy na 2/3 rok. Ogólnie region Extra-Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekc Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Potwierdzam. Bylismy tam 2 razy w takim hotelu (pewnie ten sam) Berger Alm. Swietny hotel jak masz dzieciaki, mogą wziąć szkółki lub bawić sie w hotelu, a wygoda bo zmiana z żona do opieki trwa 10 minut (+ w narciarni podgrzewane wieszaki na butu) Jedzonko extra. Minusem są stoki, które w okresie ferii po 12 wyglądaja jakby je stado dzików przeryło (niebieska 1 dla dzieci to jedna masakra na takim wypłaszczeniu w połowie) Natomiast ta czerwona o której pisałeś jest naprawde super - daje sie na niej (też miałem niezłą glebę) Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 wlasnie dzis sie oficjanlnie dowiedzialem ze napewno na gerlitzen jade bede miszkal w hotelu ALPEN ROSE SPORT http://www.alpenrose...hotele_opis.htm ktory jest na stoku.Juz sie nie umie doczekac tego wyjazdu 15grudnia Mam nadzieje ze bedzie snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekc Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ten Hotel jest na trasie niebieskiej 1. Jak rano wstaniesz zjeżdzasz w dół 500 m do górnej stacji kabinówki i jedocześnie kanapy na szczyt, jedziesz 4 osobowa kanapą na sama górę i wtedy to rzeczywiście masz 3-4 zjazdy po sztruksie bez ludzi i na twojej 1 i na 8/9 w północna strone (polecam ). Hotel jest jeżeli sie nie mylę na południowym stoku to oby był śnieg. To moje zdjecie twojego hotelu z dolna częścią tej traski 1 Miłej jazdy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 poki co sa tam płaty sniegu co widac na kamerach on-line ja jade wlasnie 15grudnia to mysle ze juz snieg bedzie gorzej moze miec pierwszy turnus ktory wyjezdza juz 8 grudnia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Spałem w tym hotelu 2 razy, potem już w innym. Hotelik jest "mierny" ale to Zależy ile płacisz za niego. Ja z tego noclegu wspominam zimne noce i niezbyt dobre jedzenie ale przecież jezdzi się na narty a nie na spanie w hotelu:P Zaznaczę ze byłem tam ostatni raz 2 lata temu. Ale urokiem tego miejsca gdzie jest ten hotel jest to że wyjeżdżasz na trasa gdzy wszędzie jest jeszcze sztruksik, zjeżdżasz do niego kiedy chcesz bez straty czasu:) Tak jak np. Rano trenowaliśmy GS a po obiedzie SL to tylko po narty, 5 min i już nowe na nogach:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hmm "zimne noce" to mnie tylko troche niepokoji, z jedzeniem zawsze se jakos dam rade a place razem 1000zł za calutki wyjazd:przejazd autokarem,7noclegow,6dni skipass,sniadanie+obiadokolacja,ubezpiecznie,instruktorzy... Mysle , ze niedrogo :F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 10 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No to cena naprawde Dobra!! Masz jakieś dofinansowanie czy to tak po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 nie mam pojecia... poniewaz jest to obowiazkowy oboz dla studentow AWF, wiec moze kto wie?ale raczej watpie aby uczelnia cokolwiek by nam dofinansowala....A cene taka osgneli poniewaz jedzie sporo grupa: 2 turnusy po 100osob moze dlatego takie znizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi