Tomasson Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was miał okazję jeździć na Salomonach Streetracer Sport (taliowanie 124-65-102) i mógłby mi doradzić czy warto nabyć ten model nart? Preferuję jazdę dynamiczną z ciasnymi skrętami, przymierzam się do powyższego modelu o długości 172cm(dłuższych z tego modelu nie produkują), mój wzrost 200cm, waga 105kg. Obecnie jeżdżę na kultowym fisherze rc4 sc 03/04 170cm, ale powoli kończą mi się w nich krawędzie i szukam czegoś nowego co da mi porównywalną bądź większą przyjemność z jazdy. Z góry dziękuję za wszelkie odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrinx Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Nie widziałem co prawda streetracera sport ale jezdziłem 4 lata na Streetracerach 8 (waze 67 kg i uwazam ta narte za dośc miekką, idealną do funu czy karwingu ale ,mniej do slalomu).... Jesli pasuje Ci RC4 to nie przesiadaj sie na streetracera ...szczególnie przy Twej wadze - bedzie za miekki i może nie trzymać Cię na krawedzi... zależy jeszcze jak jezdzisz (zaawansowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Hm, nie widziałem w zadnym z katalogów Salomona narty pt. "Streetracer Sport". Po wymiarach to wyglada na katalogowy model Str 8 lub wyzszy (jesli mają prolinki to na pewno 10). Czy to nie jest jakis marketowy "malowaniec"? Ja osobiśie sceptycznie podchodziłbym do zakupu. Jesli chodzi o charakterystykę streetracerów do jezdze od 3 sezonów na str8 i mam podobne odczucia jak vrinx - bardzo miekkie narty (a ważę o 1/3 mniej niz Ty). Str10 sa sztywniejsze, ale dla Ciebie nawet 10 moga okazać się jak kapcie. Nie kupwałbym na Twoim miejscu bez wypróbowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was miał okazję jeździć na Salomonach Streetracer Sport (taliowanie 124-65-102) i mógłby mi doradzić czy warto nabyć ten model nart? Preferuję jazdę dynamiczną z ciasnymi skrętami, przymierzam się do powyższego modelu o długości 172cm(dłuższych z tego modelu nie produkują), mój wzrost 200cm, waga 105kg. Obecnie jeżdżę na kultowym fisherze rc4 sc 03/04 170cm, ale powoli kończą mi się w nich krawędzie i szukam czegoś nowego co da mi porównywalną bądź większą przyjemność z jazdy. Z góry dziękuję za wszelkie odp. Pozdrawiam Przy twej wadze wybiez lepiej pierwszą slalomkę Fishera i będziesz mial jeszcze większą przyjemnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasson Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Przetestowałem je na ostatnim wyjeździe na Katschim i z pewnością nie są to żadne marketówki, a co można na nich wyprawiać kilka osób z forum widziało. Jeździłem na 172cm, przy dużej prędkości i dynamicznych skrętach trzymały zdumiewająco dobrze, a ważę swoje 105kg i 200cm wzrostu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi