fankaSDM Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Moja siostra kupila za 400zl gogle UVEX - kupila dzis,wiec raczej moze jeszcze zwrocic. dodam, ze siostra jest krotkowidzem i jezdzi w soczewkach kontaktowych. czy warto za 400 zl takie gogle? http://www.e-okulary...single&id=14797 -one nie maja polaryzacji?? bo ja sie boje,ze cena to tylko te krysztalki svarowskiego i to wszystko :-( nie lepiej np. takie: http://www.e-okulary...single&id=22126 ??? albo takie?? http://www.e-okulary...=single&id=9623 Moze jeszcze cos innego UVEXa mozecie polecic? Ona ma kask uvexa,wiec chodzi o to zeby gogle byly kompatybilne. Użytkownik fankaSDM edytował ten post 22 listopad 2008 - 19:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Nie rozumiem co chcesz od tych gogli. Kupiła gdyż pewnie jej się spodobały a są to gogle zaprojektowane specjalnie dla kobiet. Jak dla mnie jest to wypasiony sprzęt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Nie rozumiem co chcesz od tych gogli. Kupiła gdyż pewnie jej się spodobały a są to gogle zaprojektowane specjalnie dla kobiet. Jak dla mnie jest to wypasiony sprzęt. Pozdrawiam wypasiony... z pewnoscia - tyle,ze moze da sie kupic o takich samych parametrach technicznych np. za 100zl mniej?? A za 400 to juz mozna miec cos lepszego (technicznie,nie wizualnie). Niepokoi mnie, ze te gogle nie maja clima zone.... A poza tym filtr S3 wydaje mi sie malo uniwersalny - zwlaszcza jak sie jezdzi na narty wylacznie w styczniu/lutym. Nie lepiej S2 lub S1 ?? Użytkownik fankaSDM edytował ten post 22 listopad 2008 - 20:19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Uvex Corus to są naprawdę piękne gogle dla pań, ja z tej całej trójki poleciłbym model Superhelix, przetestowałem je w zeszłym sezonie i spisywały się rewelacyjnie (rekomendacja J.Ahonena), poleciłbym Ci jeszcze model z polaryzacją tj. Ultrasonic Sportstyle, miałem je w rękach i przyznam się wyglądały cudnie, niestety ta cena ponad 600 zł to jest ich wada. Skoro siostra ma kask Uvexa więc problem z kompatybilnością i dopasowaniem z jakimikolwiek goglami tej firmy odpada, tu kłania się zasobność portfela i kwestia własnego upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 po przemysleniu /i nie ukrywam odrobinie mojej krytyki/ gogle zostaly zwrocone... ALE teraz trzeba znalezc inne i czuje sie zobowiazana cos siostrze zaproponowac, wiec: czy ktos uzywal jakiegos modelu uvexa do 400 zl zeby: -nie zajmowal 2/3 twarzy /gogle gla kobiety/ -mial antifor i 2 szybki -filtr s1 lub S2 -mial clima zone ????? jesli ktos z Was uzywal jakichs gogli UVEX w tym typie to bardzo prosze o opinie. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba-77 Napisano 23 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 A powiedz tak szczerze,co Ci tak bardzo przeszkadzalo w tych jej goglach:confused::eek: Przeciez nie jest to jakas lipa i bardzo ladne sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 23 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Przecież są gogle Uvex Corus Crystal i Uvex Corus te drugie sa tańsze o ok. 200 zł od pierwszych ale nie mają kryształków. Wielkość taka sama. Nie wiem jak tegoroczna kolorystyka ale zeszłoroczne były ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankaSDM Napisano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A powiedz tak szczerze,co Ci tak bardzo przeszkadzalo w tych jej goglach:confused::eek: Przeciez nie jest to jakas lipa i bardzo ladne sa. Nie lipa,ale nie do tego jak my jezdzimy w goglach. Nie pasowaly mi 2 rzeczy: -wiekszy problem-filtr S3 - wyczytalam na forum,ze to sa raczej gogle do jazdy przy ladnej pogodzie /maly % przepuszcanego swiatla/,raczej nie przy sniegu i mgle-moglyby wiec byc jako druga para na ladna pogode,ale jako gogle podstawowe w zlych warunkach moga sie nie sprawdzic- obawialam sie,ze przy kiepskiej pogodzie malo sie zobaczy w takich goglach.. A my z siostra przy ladnej pogodzie czesto/oprocz jazdy na lodowcu/ nawet nie zakladamy gogli/czekaja sobie na kaskach w pogotowiu/, natomiast to wlasnie przy kiepskiej pogodzie sa nam one niezbedne. -mniejszy problem- ze nie ma clima zone - wydaje mi sie,ze to pozyteczne rzecz-jezdzilam w goglach uvexa z tym patentem i bez niego /jakies modele sprzed kilku lat,niczym innym sie nie roznily oprocz tego/- zdecydowany plus dla tych z clima zone fakt,gogle ładniutkie ,ale /pomimo,ze jestesmy kobietami/ nie to jest najwazniejsze przy doborze sprzetu. dzieki nika_k - jak nie znajdziemy nic sensownego z filtrem s1/s2 to poszukam tych Corus bez crystal -wazne,ze wielkosc ta sama Użytkownik fankaSDM edytował ten post 24 listopad 2008 - 16:04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 24 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Z ciekawości zapytam o patent clima zone w czym tkwi jego tajemnica oprócz tego, że gogle mają nie parować. I tak Uvex produkuje szybki z materiału nieparującego, więc nie powinny teoretycznie parować, zatem o co tu chodzi ? Ponadto z opinii innych użytkowników gogli Uvex wynika, że niektórzy patent clima zone traktują jako ..... uwaga wadę :confused: a to z tego względu, że ruchome przysłony potrafią zaginąć w mniej lub bardziej tajemniczych okolicznościach i nie można ich nigdzie dokupić. Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć w tej kwestii i racjonalnie wytłumaczyć na czym polega wyższość gogli z clima zone od tych bez tegoż patentu byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi