krzysiek358 Napisano 21 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam! Mam pytanie co sądzicie o butach Dolomite? Mierzyłem dzisiaj takowe i spodobały mi się. Mam do wyboru dwa modele tych butów i szczerze to mam dylemat: Dolomite Z RAGE 120 TFF czy Dolomite ULTRADRIVE 10 TFF ??? Różnica w cenie mała, a przeraża mnie trochę opis tych Z rage że niby dla zawodowców. Mam 176cm wzrostu, ważę 69kg, moje umiejętności to 7+ wg skali na forum. Może ktoś miał okazje jeździć w tych butach i podzieli się ze mną wrażeniami? Liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam! Mam pytanie co sądzicie o butach Dolomite? Mierzyłem dzisiaj takowe i spodobały mi się. Mam do wyboru dwa modele tych butów i szczerze to mam dylemat: Dolomite Z RAGE 120 TFF czy Dolomite ULTRADRIVE 10 TFF ??? Różnica w cenie mała, a przeraża mnie trochę opis tych Z rage że niby dla zawodowców. Mam 176cm wzrostu, ważę 69kg, moje umiejętności to 7+ wg skali na forum. Może ktoś miał okazje jeździć w tych butach i podzieli się ze mną wrażeniami? Liczę na pomoc Co prawda nie jeżdziłem w tych butach Z Rage TTF ale uważam że są warte rozważenia. Skorupa to nic innego jak poczciwe, sprawdzone Lange HP o szerokosci 102 mm, ciekawy jest botek ( liner ), ma dwa języki, przedni i tylny, podobno wielu osobom bardzo to odpowiada.Nie jest to na pewno model zawodniczy, jest zbyt szeroki i obszerny, to solidny but expercki. Jeśli pasuje to nie widzę przeszkód, dobra, sprawdzona konstrukcja.Koniecznie sprawdz czy będziesz w stanie je ugiąć w przód, DWA BUTY JEDNOCZEŚNIE, naciskając na języki, jesli będa z tym trudności w sklepie to na stoku będzie jeszcze trudniej, w takim razię moga okazać się zbyt twarde. Użytkownik Lobo edytował ten post 22 listopad 2008 - 17:25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 uginać się uginały bo mierzyłem rozmiar 28 który jest za duży ale w przyszłym tygodniu będę mierzyć 27,5 które będą idealne( mierzyłem 27,5 ULTRADRIVE i były dobre). sama marka Dolomite jest warta uwagi? nigdy nie miałem styczności z Dolomite więc nie mam żadnych informacji na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 uginać się uginały bo mierzyłem rozmiar 28 który jest za duży ale w przyszłym tygodniu będę mierzyć 27,5 które będą idealne( mierzyłem 27,5 ULTRADRIVE i były dobre). sama marka Dolomite jest warta uwagi? nigdy nie miałem styczności z Dolomite więc nie mam żadnych informacji na ten temat Bez obaw, to bardzo zacna firma, z tradycjami.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi