bodex4 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 30.03. śniegu na pierwszych 2 traszach sporo. Obydwie trasy wyznaczone/ograniczone.... metalowymi płotkami (zamiast siatek)!!! Po prostu jak niechcący wyjedzie się trasy to skutecznie zatrzyma nas mocny stalowy płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulas9 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ktoś był na "morawskim lodowcu" w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolton23 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Chcę się wybrać w ten weekend , odwiedził go ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Pradziad właśnie zapowiedział, że orczyk pokręci się do 23.04, a może nawet do 30.04. Pradziad ZAWSZE poddaje się ostatni. Prawdziwe, narciarskie świry z okolic Wrocławia i Opola jeszcze poszusują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackW Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Aktualnie na kamerach intensywny opad śniegu, więc 30 kwietnia realny jak nie przyjdzie jakieś gwałtowne ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Szkoda że przez COvID 19 zamknięte: 30.03 minus dziesięć w nocy i śniegu po uszy https://www.skiforum.pl/index Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Szkoda że przez COvID 19 zamknięte: 30.03 minus dziesięć w nocy i śniegu po uszy https://www.skiforum.pl/index To było dobre miejsce na tradycyjne czy skiturowe kończenie sezonu. Tradycyjne znaczy zjazdowe, nie najlepsze słowo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Praděd od jutra uruchamia wyciągi. Możecie pośmigać pod warunkiem, że stając w kolejce zachowujecie odstęp 2 metrów, zakrywacie nos i usta, a na wyciąg wsiadacie w rękawiczkach. Tzn. nie możecie, bo po wjeździe do Czech nadal obowiązuje 2-tygodniowa kwarantanna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Praděd od jutra uruchamia wyciągi. Możecie pośmigać pod warunkiem, że stając w kolejce zachowujecie odstęp 2 metrów, zakrywacie nos i usta, a na wyciąg wsiadacie w rękawiczkach. Tzn. nie możecie, bo po wjeździe do Czech nadal obowiązuje 2-tygodniowa kwarantanna...Screenshot_20200407_163024_com.facebook.pages.app.jpgFB_IMG_1586269883644.jpg Pepiki mogą, a w Polszu nie można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Pepiki mogą, a w Polszu nie można... Pradziad specyficzny jest. Same orczyki. Jeśli będą co któryś obsadzać to spoko, choć one rzadko przecież, a w kolejce odstęp sami zachowaja. Choć strach co się będzie działo na parkingu jak wszyscy ruszą, chyba, że na bramce wjazdowej też jakieś ograniczenia będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Brawo Bracia Czesi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... bodex4 Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 https://www.holidayi...l/camera/praded Dzisiaj wyciąg pracuje:) Wydaje się że tak jak za starych dobrych czasów uda się im dociągnąć do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj rano sport na Praded, relacja z fejsa Pod Petrákama se trénuje už od šesti ráno a pista jak na svěťák. Naprosto úžasný podmínky… Absolutnie niesamowite warunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ir3k Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj rano sport na Praded, relacja z fejsa Pod Petrákama se trénuje už od šesti ráno a pista jak na svěťák. Naprosto úžasný podmínky… Absolutnie niesamowite warunki... 94102565_2828835400485312_8027107917024985088_o.jpg 94344906_2828800480488804_4531182409856581632_o.jpg piekne widoki na kamerce widac, ze smigaja https://www.holidayi...l/camera/praded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 https://www.holidayi...l/camera/praded Dzisiaj wyciąg pracuje:) Wydaje się że tak jak za starych dobrych czasów uda się im dociągnąć do majówki Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Tam jest mikroklimat. Czeski lodowiec;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... widzewiak_z_gor Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Dzisiejszy freeraidowy wypad na Pradziada. Pogoda znakomita, świeży opad śniegu z nocy a w ciągu dnia, Słoneczko oraz opady śniegu na przemian. Warun do jazdy znakomity. Pozdrawiam serdecznie. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... widzewiak_z_gor Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Na Pradziadku warun cały czas doskonały. Dzisiaj chodził tylko Vlek B. Karnet całodzienny to koszt 700 koron, parking na dole 100 koron i podróż autobusem w obie strony też 100 koron. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Ostatki na dostojnym Pradziadzie. Warun Super, śnieg jak masełko, którego jest tutaj jeszcze całkiem sporo. Miłośników wiosennych szusów niewielu, pogoda piękna. Chodzi już tylko Vlek B, do soboty można jeździć. Pozdrawiam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Tata Asi Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Edytowane 31 Marca 2023 przez Tata Asi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 00:56, Tata Asi napisał: Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Tak mnie zainspirowałeś starego dziada z pradziada, że aż zajrzałem na kultowy wątek https://www.skionline.pl/forum/topic/23001-pożegnanie-zimy-w-czechach-praděd-07042018/ kultywowany przez Marionena na skionline, a przy okazji moja fotka w powiększeniu, Antonioni to nie jest, ale klimacik robi robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Ahoj. Dzisiaj w odwiedzinach u Pradziadka. Warun lodowy, wiary luźna ilość, bardzo przyjemny wypad. Serdecznie pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 W dniu 11.04.2023 o 22:16, grimson napisał: Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. Teraz off... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 3 godziny temu, star napisał: Teraz off... Dziś paskudna pogoda ale Pradziad chyba jeszcze działa - przynajmniej takie mają info na stronie. https://www.figura.cz/ski-areal-praded/sjezdove-lyzovani/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Pradìd
star Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Pepiki mogą, a w Polszu nie można... Pradziad specyficzny jest. Same orczyki. Jeśli będą co któryś obsadzać to spoko, choć one rzadko przecież, a w kolejce odstęp sami zachowaja. Choć strach co się będzie działo na parkingu jak wszyscy ruszą, chyba, że na bramce wjazdowej też jakieś ograniczenia będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Brawo Bracia Czesi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... bodex4 Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 https://www.holidayi...l/camera/praded Dzisiaj wyciąg pracuje:) Wydaje się że tak jak za starych dobrych czasów uda się im dociągnąć do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj rano sport na Praded, relacja z fejsa Pod Petrákama se trénuje už od šesti ráno a pista jak na svěťák. Naprosto úžasný podmínky… Absolutnie niesamowite warunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ir3k Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj rano sport na Praded, relacja z fejsa Pod Petrákama se trénuje už od šesti ráno a pista jak na svěťák. Naprosto úžasný podmínky… Absolutnie niesamowite warunki... 94102565_2828835400485312_8027107917024985088_o.jpg 94344906_2828800480488804_4531182409856581632_o.jpg piekne widoki na kamerce widac, ze smigaja https://www.holidayi...l/camera/praded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 https://www.holidayi...l/camera/praded Dzisiaj wyciąg pracuje:) Wydaje się że tak jak za starych dobrych czasów uda się im dociągnąć do majówki Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Tam jest mikroklimat. Czeski lodowiec;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... widzewiak_z_gor Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Dzisiejszy freeraidowy wypad na Pradziada. Pogoda znakomita, świeży opad śniegu z nocy a w ciągu dnia, Słoneczko oraz opady śniegu na przemian. Warun do jazdy znakomity. Pozdrawiam serdecznie. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... widzewiak_z_gor Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Na Pradziadku warun cały czas doskonały. Dzisiaj chodził tylko Vlek B. Karnet całodzienny to koszt 700 koron, parking na dole 100 koron i podróż autobusem w obie strony też 100 koron. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Ostatki na dostojnym Pradziadzie. Warun Super, śnieg jak masełko, którego jest tutaj jeszcze całkiem sporo. Miłośników wiosennych szusów niewielu, pogoda piękna. Chodzi już tylko Vlek B, do soboty można jeździć. Pozdrawiam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Tata Asi Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Edytowane 31 Marca 2023 przez Tata Asi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 00:56, Tata Asi napisał: Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Tak mnie zainspirowałeś starego dziada z pradziada, że aż zajrzałem na kultowy wątek https://www.skionline.pl/forum/topic/23001-pożegnanie-zimy-w-czechach-praděd-07042018/ kultywowany przez Marionena na skionline, a przy okazji moja fotka w powiększeniu, Antonioni to nie jest, ale klimacik robi robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Ahoj. Dzisiaj w odwiedzinach u Pradziadka. Warun lodowy, wiary luźna ilość, bardzo przyjemny wypad. Serdecznie pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 W dniu 11.04.2023 o 22:16, grimson napisał: Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. Teraz off... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 3 godziny temu, star napisał: Teraz off... Dziś paskudna pogoda ale Pradziad chyba jeszcze działa - przynajmniej takie mają info na stronie. https://www.figura.cz/ski-areal-praded/sjezdove-lyzovani/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Czechy Czechy - Pradìd
MarioJ Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Brawo Bracia Czesi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 https://www.holidayi...l/camera/praded Dzisiaj wyciąg pracuje:) Wydaje się że tak jak za starych dobrych czasów uda się im dociągnąć do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj rano sport na Praded, relacja z fejsa Pod Petrákama se trénuje už od šesti ráno a pista jak na svěťák. Naprosto úžasný podmínky… Absolutnie niesamowite warunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj rano sport na Praded, relacja z fejsa Pod Petrákama se trénuje už od šesti ráno a pista jak na svěťák. Naprosto úžasný podmínky… Absolutnie niesamowite warunki... 94102565_2828835400485312_8027107917024985088_o.jpg 94344906_2828800480488804_4531182409856581632_o.jpg piekne widoki na kamerce widac, ze smigaja https://www.holidayi...l/camera/praded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... przemyslaw Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 https://www.holidayi...l/camera/praded Dzisiaj wyciąg pracuje:) Wydaje się że tak jak za starych dobrych czasów uda się im dociągnąć do majówki Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Tam jest mikroklimat. Czeski lodowiec;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... widzewiak_z_gor Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Dzisiejszy freeraidowy wypad na Pradziada. Pogoda znakomita, świeży opad śniegu z nocy a w ciągu dnia, Słoneczko oraz opady śniegu na przemian. Warun do jazdy znakomity. Pozdrawiam serdecznie. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... widzewiak_z_gor Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Na Pradziadku warun cały czas doskonały. Dzisiaj chodził tylko Vlek B. Karnet całodzienny to koszt 700 koron, parking na dole 100 koron i podróż autobusem w obie strony też 100 koron. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Ostatki na dostojnym Pradziadzie. Warun Super, śnieg jak masełko, którego jest tutaj jeszcze całkiem sporo. Miłośników wiosennych szusów niewielu, pogoda piękna. Chodzi już tylko Vlek B, do soboty można jeździć. Pozdrawiam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Tata Asi Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Edytowane 31 Marca 2023 przez Tata Asi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 00:56, Tata Asi napisał: Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Tak mnie zainspirowałeś starego dziada z pradziada, że aż zajrzałem na kultowy wątek https://www.skionline.pl/forum/topic/23001-pożegnanie-zimy-w-czechach-praděd-07042018/ kultywowany przez Marionena na skionline, a przy okazji moja fotka w powiększeniu, Antonioni to nie jest, ale klimacik robi robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Ahoj. Dzisiaj w odwiedzinach u Pradziadka. Warun lodowy, wiary luźna ilość, bardzo przyjemny wypad. Serdecznie pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 W dniu 11.04.2023 o 22:16, grimson napisał: Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. Teraz off... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 3 godziny temu, star napisał: Teraz off... Dziś paskudna pogoda ale Pradziad chyba jeszcze działa - przynajmniej takie mają info na stronie. https://www.figura.cz/ski-areal-praded/sjezdove-lyzovani/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
przemyslaw Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 https://www.holidayi...l/camera/praded Dzisiaj wyciąg pracuje:) Wydaje się że tak jak za starych dobrych czasów uda się im dociągnąć do majówki Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Tam jest mikroklimat. Czeski lodowiec;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... widzewiak_z_gor Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Dzisiejszy freeraidowy wypad na Pradziada. Pogoda znakomita, świeży opad śniegu z nocy a w ciągu dnia, Słoneczko oraz opady śniegu na przemian. Warun do jazdy znakomity. Pozdrawiam serdecznie. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... widzewiak_z_gor Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Na Pradziadku warun cały czas doskonały. Dzisiaj chodził tylko Vlek B. Karnet całodzienny to koszt 700 koron, parking na dole 100 koron i podróż autobusem w obie strony też 100 koron. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Ostatki na dostojnym Pradziadzie. Warun Super, śnieg jak masełko, którego jest tutaj jeszcze całkiem sporo. Miłośników wiosennych szusów niewielu, pogoda piękna. Chodzi już tylko Vlek B, do soboty można jeździć. Pozdrawiam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Tata Asi Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Edytowane 31 Marca 2023 przez Tata Asi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 00:56, Tata Asi napisał: Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Tak mnie zainspirowałeś starego dziada z pradziada, że aż zajrzałem na kultowy wątek https://www.skionline.pl/forum/topic/23001-pożegnanie-zimy-w-czechach-praděd-07042018/ kultywowany przez Marionena na skionline, a przy okazji moja fotka w powiększeniu, Antonioni to nie jest, ale klimacik robi robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Ahoj. Dzisiaj w odwiedzinach u Pradziadka. Warun lodowy, wiary luźna ilość, bardzo przyjemny wypad. Serdecznie pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 W dniu 11.04.2023 o 22:16, grimson napisał: Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. Teraz off... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 3 godziny temu, star napisał: Teraz off... Dziś paskudna pogoda ale Pradziad chyba jeszcze działa - przynajmniej takie mają info na stronie. https://www.figura.cz/ski-areal-praded/sjezdove-lyzovani/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Piszą na stronie fb ze do 30.04 bedą mieli otwarte Mimo wybitnie ciepłej zimy oraz bardzo małej ilości w tym sezonie działają tak długo.Po prostu mega! Gdyby mieli wyższe górki ,jak kasprowy to by może działali do czerwca Tam jest mikroklimat. Czeski lodowiec;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Dzisiejszy freeraidowy wypad na Pradziada. Pogoda znakomita, świeży opad śniegu z nocy a w ciągu dnia, Słoneczko oraz opady śniegu na przemian. Warun do jazdy znakomity. Pozdrawiam serdecznie. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Na Pradziadku warun cały czas doskonały. Dzisiaj chodził tylko Vlek B. Karnet całodzienny to koszt 700 koron, parking na dole 100 koron i podróż autobusem w obie strony też 100 koron. Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Ostatki na dostojnym Pradziadzie. Warun Super, śnieg jak masełko, którego jest tutaj jeszcze całkiem sporo. Miłośników wiosennych szusów niewielu, pogoda piękna. Chodzi już tylko Vlek B, do soboty można jeździć. Pozdrawiam. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tata Asi Napisano 30 Marca 2023 Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Edytowane 31 Marca 2023 przez Tata Asi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 W dniu 31.03.2023 o 00:56, Tata Asi napisał: Ciekawy skansen - w stylu, który lubię. Są orczyki jeżdżące z dostojną prędkością. Są schroniska jak za moich młodych lat. Jest jadłodajnia przypominająca... Trochę młodzieży. I dzieci w schroniskach (podziwiam opiekunów, że wybrali się z przedszkolakami na białą szkołę). I cisza... ... bo jest zupełnie pusto. Na stokach kilka osób. Na czarnej przez około godzinę jeździłem wyłącznie ja. Idealne miejsce, gdy się tam mieszka, aby zapaść się w biel, w spokój, czasem wyskoczyć na orczyk, przejść się na spacer. Ale na jednodniowy wypad... sorry, ale nie. Ze względu na stosunek kosztów do tego co otrzymujemy. Bo gdy wyskakuję na jeden dzień to po to, aby się zajeździć. Prowadziła mnie nawigacja. Kilka kilometrów przed celem drogę zastąpił mi szlaban. Zasięgnąłem języka i okazało się, że w tym miejscu rozpoczyna się teren Parku. A za wjazd samochodem do Parku należy uiścić opłatę 600 CZK. Zapytałem o alternatywę - jest - autobus odjeżdżający o pełnych godzinach - za 50 CZK w te i 50 we wte (z powrotem odjeżdża zawsze w połowie pełnej godziny). Cóż, postanowiłem przycebulić i zawróciłem ma parking. W czasie gdy zmieniałem spodnie, wokół samochodu zaczeła krążyć jakaś pani. Z uśmiechem (i nadzieją) wysiadłem z pojazdu. Okazało się, że może za wjazd do parku zapłacę mniej, ale za parkowanie 130 CZK się należy. Gotówką! Jakbym jej nie miał, to albo wracam do bankomatu do miasta (i ucieka mi autobus, kolejny jest za godzinę), albo olewam parkowanie, autobus i płacę 600 za wjazd samochodem do parku. Karnet na 4 godz kolejne 600 CZK. Czyli w wersji minimum 830 CZK - około 35 EUR, w wersji z wjazdem samochodem 1200 CZK, czyli około 50 EUR. To już stawki alpejskie za tak na prawdę kilka krótkich orczyków. Fajnie było. Ale jest tyle innych miejsc do zwiedzenia. Tak mnie zainspirowałeś starego dziada z pradziada, że aż zajrzałem na kultowy wątek https://www.skionline.pl/forum/topic/23001-pożegnanie-zimy-w-czechach-praděd-07042018/ kultywowany przez Marionena na skionline, a przy okazji moja fotka w powiększeniu, Antonioni to nie jest, ale klimacik robi robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Ahoj. Dzisiaj w odwiedzinach u Pradziadka. Warun lodowy, wiary luźna ilość, bardzo przyjemny wypad. Serdecznie pozdrawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2023 Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 W dniu 11.04.2023 o 22:16, grimson napisał: Od dzisiaj wszystkie ON w Czechach zamknięte. Teraz off... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2023 3 godziny temu, star napisał: Teraz off... Dziś paskudna pogoda ale Pradziad chyba jeszcze działa - przynajmniej takie mają info na stronie. https://www.figura.cz/ski-areal-praded/sjezdove-lyzovani/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność