_tomek Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ciekawi mnie budowa nart i najchętniej to zobaczyłbym przekroje....ale moje się jeszcze tak nie zużyły, żebym je taśmówką pokroił na opał. Poszukałem więc w necie. Tutaj jest o takich co sami robią sobie narty! http://skibuilders.com/howto/ Jest tam dosyć dokładnie objaśniony cały proces. Warto sobie obejrzeć, żeby zrozumieć dlaczego krawędzie są tak ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Dzięki. Taki "typowy" przekrój to już znam, np. w katalogu head jest taki przedstawiony. Niektóre Heady np. mają (podobno) pod ślizgiem blachę, tak samo z góry (tu widziałem). Tutaj pod wiązaniem gdzie jest grubo to zasadniczo wszystko jasne, ale co się z przodu w miejscu gdzie narta jest najszersza? nie bardzo wierzę, że są tam takie cieniutkie listewki. A jak jest zbudowana narta "piankowa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi