TT Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Jakie są wasze opinie na ten temat? Czy jest to porównywalne z Rossignol 9x? W rossignol 9X najbardziej podoba mi się to, że genialnie przechodzi z zakrętu w zakręt - jak kot. Jak to wygląda u GS9? Słyszałem, że narta porównywalna z SX10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 gs9 jest jak 8x albo jak race rc gs9 jest polke nizej od 9x:) a narta moze byc dlatego porowynwalna bo czesto to ta sama narta spojrz sobie na watek o rx8 i race sc i zobacz moj post:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Kozlow dobrze pisze. Jeździłem na tej nartce cały zeszły sezon. Osobiście jestem z niej bardzo zadowolony! Rossignol 9x to nartka z serii Race, a GS9 Atomic-a to narta o profilu sportowym, dla dobrych narciarzy, ale nie Race - czyli półka niżej. Z moich opinii moge Ci powiedzieć to, że narta rewelacyjnie trzyma się śniegu w skrętach o dużym promieniu. Jest szybka, zachowuje się bardzo dobrze na dużych prędkościach, jest bardzo stabilna. Jak na narty tej klasy jest i tak dosyć łatwo przyswajalna. Polecam ją ludziom, którzy nie mają ambicji na najwyższe modele Atomic-a o profilu gigantowym, ale chcieliby pojeździć szybko. Tym którzy wolą szybkie, krótkie skręty zdecydowanie odradzam. SX10 to narta robiona z troche innym przeznaczeniem niż GS9, jest troche bardziej uniwersalna. Ma profil gigantowy, ale łatwiej nią wykonać krótki skręt niż GS9 i lepiej zachowuje się na gorzej przygotowanych trasach. SX10 = uniwersalizm P.S. Nie chce porównywać skrętów GS9 z 9x ponieważ nie sprawdzałem osobiście jak skręca ta druga... ale moge Ci powiedzieć, że GS9 bardzo zgrabnie i dosyć łatwo jak dla mnie przechodzi ze skrętu w skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 rossignol zawsze slynnal z rewelacyjnych gsek mam tylko nadzieje ze poprawili jakos, bo ostatnie dwa sezony nie nalezaly do wytrzymalych nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi