Spiochu Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Dzieki za wszelkie uwagi. Proponuję dyskusję prowadzić tutaj zamiast przesyłać prywatne wiadomości. Info dla leniwych - można nie czytac punktów połówkowych i dopiero w razie wątpliwości sprawdzić ten pomiędzy. Ps. Zmieniam swój poziom z 7 na 8- mam nadzieje że niedługo będzie więcej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buncol555 Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 witam, jestem tu nowy. Mam 17 lat, na nartach jeżdżę od 5-6 lat. Uważam, że moje umiejętności kształtują się na poziomie 6,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 ósemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 13 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Dopiero teraz poznałem Śpiochu twoją skalę, plasuję się na 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi5551 Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Wydaje mi się że 8 ale mozliwe że ktoś by mnie ocenił troszke niżej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colargol Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ale zamieszanie... Skala Spiocha mi się bardziej podoba daję sobie: 6,5 pozdrawiam i życzę obfiytych opadów śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olszanskik Napisano 17 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 w nowej tak jak w starej, cos ok 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek_boc Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 a ja myślę, że jak dam sobie 6,75 - 7,5 to będzie ok:D umiem jezdzic narta przy narcie i skrecanie tak nie sprawia mi klopotow nawet na dosc stromej gorce (tak to jest jak sie uczy na klasycznych nartach jezdzic ). Dzieki za mozliwosc samooceny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiman6 Napisano 20 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 7,5 lepiej może nie być-ale cieszę się jakbym był na poziomie 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B4loco Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Spoko Anita to tylko umiejętności na ekranie monitora. Nie ma się czym łamać tylko jezdzić swoje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiman6 Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 to wychodzi że masz tylko 41 lat ja mam więcej a w sezonie byłem nawet 36 dni na nartach -nie pamiętam ,które narty teraz będę miał bo zmieniam dość często no i poziom swoj zawyzyłem myślę o te 0,5 pta-no i tez nie wyszło mi różowo z tym poziomem-/za wyliczanke wybacz-ale liczyć lubię/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ja też się zastanawiałem czy wszyscy rzetelnie oceniają swoje możliwości, ja za zjazd z trasy np. czerwonej uważam płynne i rytmiczne jej pokonanie a nie zsunięcie się pługiem z przerażeniem w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga23 Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 siedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cocaineride Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Ja określe swoie umiejętności na 7+ (7 i 1/3), wciąż się rozwijam, ale jeszcze nieraz tej techniki zabraknie na dzikich stokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Myśle że ponad 10. 10 spokojnie moge powiedzieć gdyż jak nie mam kasy na wyciąg to lece w pola do potoku i wogóle z kumplami szalejemy ale ta skala jest za mała powinno byćwięcej bo nie mam jak się ocenić ale tak 10,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sencei Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Co wy tak do tych instruktorów!!!! Być instruktorrem nie znaczy umieć dobrz jeździć i jeździć poza stokiem!!!!! Większość instruktorów tryma się stoku jak mamusinego rąbka u spódnicy!!! Kto lepiej gra w siatke zawodnik czy trener?? Dopiero muldy to jest 10!! I nie mówcie że instruktorzy najlepiej jeżdżą!! Jeszcze co do I skali to może być tylko powinno być jeszcze 11Jeździ na stoku jak i poza nim na muyldach wielkich i małych, nawet jak dałoby się mu klasyczne narty i po każdym punkcie tak powinno być np. 1-Stawia pierwsze kroki 1,5-Stawia pierwsze kroki na klasycznych nartach i coś w tym stylu Mogę się założyć że z tych co się wypowiadali na temat jak jeżdżą nie znajdzie 20osób ze wsi co jeżdżą na obojętnie jakich warunkach a nie tylko ubity śnieżek, wyciąg!!! Założe się o 100zł że jakby w tej chwili w której jesteśmy był zakaz carvingów to bym był najlepszy!! Sory jeżeli się przechwalam i opierniczam was oczywiście skala to świetny pomysł tylko nie ma czegoś takiego że instruktorzy zawsze dobrze jeżdżą i czasami wkurza człowieka jak ktoś się uczy na carvingach, bo jakby dali mu zwykłe to by nie wiedział jak skręcać Pozdro dla osób co jeżdżą spokojnie poza stokiem i dla tych co się uczyli na prostych, klasycznych nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Założe się o 100zł że jakby w tej chwili w której jesteśmy był zakaz carvingów to bym był najlepszy!! hehhee, mysle, ze moge sie spokojnie zalozyc nawet o 100zl*10^6 o to btw... jestes bardzo wyszczekany jak na 13-latka :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 He he, sencei mistrz! Napewno jesteś najlepszy na świecie tylko przez te kurwingi cie nie doceniają A tak poważnie to proponuje żebyś jeszcze raz przeczytał moją skalę (strona 5 tego wątku) - gdzie tam jest napisane że tylko instruktor może dobrze jeździć? A jak chcesz udowodnić że jesteś taki dobry off-piste to pojedź w tatry i zjedź np. zachodem grońskiego albo z zadniego koscielca przez załupę H. Tylko dobrze się zastanów bo ja ci kwiatów na grób nie będę wysyłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajuJ Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Myśle że ponad 10. 10 spokojnie moge powiedzieć gdyż jak nie mam kasy na wyciąg to lece w pola do potoku i wogóle z kumplami szalejemy ale ta skala jest za mała powinno byćwięcej bo nie mam jak się ocenić ale tak 10,2 oby nie trwał długo ten okres buntowmiczy , każdy chłopak to ma i w tym okresie nic do niego nie trafia.On wie najlepiej !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanczyk Napisano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 wg obydwu skal około 8 coprawda mam dopiero 18 lat ale będzie to już mój 15 sezon jazdy a każdego roku na nartach spędzam około 20 do nawet 40 dni wiec myśle zdążyłem zdobyć doświadczenie na poziom 8. Pozdrawiam tych wszystkich którzy próbują wielu stylów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafka-ski Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 sencei nie błaznij sie!!! :p:p poraszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanczyk Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 sencei to chyba prowokator....myśle ze niema sie co wyslilać na komentowanie jego zachowania od tego są admini na innych forach to szybko by bloka no ostrzezenie dostał to jest wyjątkowo tolerancyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Jeszcze co do I skali to może być tylko powinno być jeszcze 11 Jeździ na stoku jak i poza nim na muldach wielkich i małych, nawet jak dałoby się mu klasyczne narty. Mogę się założyć że z tych co się wypowiadali na temat jak jeżdżą nie znajdzie 20osób ze wsi co jeżdżą na obojętnie jakich warunkach a nie tylko ubity śnieżek, wyciąg!!! Założe się o 100zł że jakby w tej chwili w której jesteśmy był zakaz carvingów to bym był najlepszy!! Widzę , ze dobrze radzisz na nartach poza trasą. Moglbys powiedziec, jak się zatrzymac(jakie ruchy wykonac), jadąc w metrowym kopnym sniegu z prędkoscią 60-70km/h, gdy masz potrzebę raptownego zatrzymania się bez gleby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikko Napisano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Widzę , ze dobrze radzisz na nartach poza trasą. Moglbys powiedziec, jak się zatrzymac(jakie ruchy wykonac), jadąc w metrowym kopnym sniegu z prędkoscią 60-70km/h, gdy masz potrzebę raptownego zatrzymania się bez gleby. Ja bym celowal w jakies drzewo obrosniete miekkim mchem. No a jakie ruchy do tego, to wiadmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZanZibi Napisano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Moglbys powiedziec, jak się zatrzymac(jakie ruchy wykonac), jadąc w metrowym kopnym sniegu z prędkoscią 60-70km/h, gdy masz potrzebę raptownego zatrzymania się bez gleby. Najlepszym sposobem na zatrzymanie, jest wbicie kijków centralnie przed nartami, a ruchy oczywiście powinny być zdecydowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi