Gerius Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Są juz testy nart GS na 2008/2009sezon(w języku rosyjskim): http://www.ski.ru/st...27/2_27672.html Rossignol Radical R9X WC Oversize • geometria 124-80-112 мм (170 см) • R 15 м (170 см) • dludosc 160, 170, 180 см • dlugosc testowanej narty 170 см Narta o freeridowej charakterystyce, ktora prowadzi się lukiem gigantowym. Jedyne to, ze skręty z zeslizgiem potrzebują większej kontroli-narta za bardzo więcej skręca niz ją prosisz. W.Martynow: Największe pochwaly. Udalo się testowac te narty na praktycznie wszystkich rodzajach sniegu: od twardych betonowych tras sportowych do wiosennych rozbitych w kaszę tras-rezultaty byly najlepsze. Inicjacja skrętu jest latwa, prezycyjnie po zamierzonej trajektorii skrętu. Skręt na krawędziach bez zrywow, stabilny, nie najmniejszego przeslizgu. Narty w skręcie zginają się rownomiernie od noska az do pięty, w skręcie idą prezycyjnie i stabilnie, przy wyjsciu ze skrętu dają „impuls“(kopa) taki, jaki jest potrzebny dla zaczęcia nowego skrętu. A przy szerokosci tali 80mm nawet w rozbitym sniegu i kaszy są stabilne. Nie myszkują i nie zakopują się. Te narty są bardzo dobrze zbalansowane i będą pasowaly w pierwszej kolei dla amatorow- zawodnikow w zawodach slalomu-giganta, a ekspertom do szybkiego carvingu. PS.:Bardzo podobna geometia do Banditow B3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon Napisano 16 Września 2008 Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Ciekawą rzecz zauważyłem że slalomówka Rossi jest tylko chudsza w tali ma 70 a nie 80mm. Ciekawe też rzeczy dzieją się z Mutix'em są trzy różne rodzaje jednej narty, różne są tylko hmm... pałąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devastator Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Ale Rossignol z serią sportową przyszalał w tym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Ale Rossignol z serią sportową przyszalał w tym roku... ciekawe jak to pojedzie - mam nadzieję że je gdzieś szybko dorwę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LAWINA Napisano 4 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ciekawe jak to pojedzie - mam nadzieję że je gdzieś szybko dorwę..... Jak tylko będą warunki to ruszy DEMO TOUR Rossignola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Fisher Napisano 4 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mam nadzieję, że podobnie jak w roku ubiegłym, w Kluszkowcach będą testy Rossignola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
interski Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Mam nadzieję, że podobnie jak w roku ubiegłym, w Kluszkowcach będą testy Rossignola... Podobno tym razem Krynica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Podobno tym razem Krynica... na pewno ... http://www.jaworzyna...CurrentCalendar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi