MajorSki Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 JK chodziło o to że tam gdzie są fajne trasy lub ciekawe tereny nie potrzeba wyciągów bo mozna z buta lub "foki"... Oczywiście zime mamy taką że teraz nie da się nawet "foczyć" poza Tatrami, a co dopiero zjezdzać Na takich trasach i tak sie zjezdza jak jest spory opad swieżego śniegu lub jest duża pokrywa, a wtedy zarosnieta trasa w niczym nie przeszkadza. Przykładem jest Beskid Żywiecki, na którym poza Pilskiem nie ma praktycznie stoków narciarskich, a są to jedne z lepszych terenów do uprawiania turystyki narciarskiej i zjazdów poza trasami, no tylko trzeba dać coś od siebie żeby mieć trochę przyjemności. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Nie słyszałem https://www.narty.pl...er-wipptal.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Nie słyszałem https://www.narty.pl...er-wipptal.htmlTo juz cos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Co tak malo napisali. Nie jechali nigdy przez Brennero? Najbardziej stroma jest ta trasa patrzac z autostrady jadoc do Wloch. W druga strone sie nie zauwaza. Na wiosne kiedy snieg topnieje, widac podkopane poprzeczne progi aby snieg pozostal na tasie a nie zsuwal sie na dol. Prawdziwie czarna jak kilkadziesiat innych w Austrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Nie słyszałem https://www.narty.pl...er-wipptal.html Ten znak to bujda. Nie wierzę, że jest tam 46 stopni. Gość na filmie, lajtowo sobie zjeżdża a nie walczy obskokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Ten znak to bujda. Nie wierzę, że jest tam 46 stopni. Gość na filmie, lajtowo sobie zjeżdża a nie walczy obskokiem. Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Ten znak to bujda. Nie wierzę, że jest tam 46 stopni. Gość na filmie, lajtowo sobie zjeżdża a nie walczy obskokiem. Punktowo może być. Czasem na części stoku np. lewej, gościu może z prawej jedzie. Wrażenie robi dopiero Lech Zurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Na oko. To chłop w szpitalu zmarl. Srednio, to srednio. Pisza punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Byłem, widziałem, jechałem, faktycznie jest 100%. Gąsienicowa przy kolejce to ośla łączka w porównaniu do tej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No przecież potwierdziłeś mój "werdykt". Na Twoim wykresie jest max 80% czyli 38,66 stopnia. Jak to się ma do podawanych w opisie 142% i 55 stopni? Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje.Polm napisał, że tam jest wariant. Obejrzyj sobie film i zobaczysz, że ciut w prawo są zacne żleby. Może tam ten wariant? Popatrz na fotkę z oddali i zobaczysz, że teren ma potencjał. Twoje przekonanie mnie nie przekonuje. Poszukam i znajdę.http://fantasybob.bl...t-gets.html?m=1 Różne są trasy, w Sunshine Village np Delirium Dive. Zgaduję, że tu podobnie. Popatrz na te żleby na prawo w kierunku zjazdu dochodzące do trasy. Pewno któryś jest przejezdny i ma te 142 czyli 55 stopni, bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Oczywiście, że prawie nikt. 45 stopni na boisku (a tym jest Harakiri) to zupełnie coś innego niż linie które pokazujesz. Osobiście znam może 10 osób, które by sobie poradziły. W ciemno stawiam na Wujota i MarioJ oraz ich skitourowo-freeridową ekipę (wszystkich nie będę wymieniał). Dodałbym do tego 3-4 osoby spoza forum i finito. Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m.Ty możesz sobie tam nie wierzyć. Napisz do niej. Lokaleska. Podpowie ci którym zlebem do trasy Langer Zug dojechać by zaliczyć te 55. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No ok to ile to jest stopni albo procent?11.jpg Może z innego ujęcia,1.jpg2.jpg 3.jpg Oby było nam dane, wrócić tam jak najszybciej... PS. pytanie dla Admina, dlaczego fotki wrzucane ze smartfon są zdeformowane? PS2. dobra wrzuciłem już z kompa... To jest ok 37 stopni Miejsca w których byłam 1. Arapahoe Snowbasin- Montezuma bowl .... trochę adrenaliny dodawały skały, w porywach chyba do 35 stopnihttp://mobile.3dskim...pahoe/montezuma 2. Palavicini- Janek Koval objeździł z Olą.... próbował nieskutecznie zawiesić się na drzewach. Pallavicini podaje średnią nachylenia góry na 38 stopni, a wejście na 40 stopni. My z mężem zrezygnowaliśmy jak zobaczyliśmy narciarzy walczących trawersem w słabych kwietniowych warunkach.http://mobile.3dskim...pahoe/east_wall Copper Mountain East side- 2-3 wyjazdy z koleżankami bez spinki. To moje pamiętne miejsce gdzie spotkałam pana Henryka-94 lat i tez dawał radę. Tylko jest dość wysoko i nie lubię tam jeździć bo walczę z bólem głowy przez 3 dni.http://mobile.3dskim...ntain/east_view Próbowałam znaleźć ile ma Harakiri i Hells Bells w Angel Fire w Nowym Meksyku.... to były moje pierwsze stromizny.... w USA. Jak się podchodzi to nie widać trasy, aż narty nie zaczną wystawać do połowy. Pojawiają się tam narciarze i zaczynają się trząść .... po czym delikatnie wracają skąd przyszli. Hells Bells podają różnicę w pionie 669 stóp i długość 0.47 Mile Big Couloir w Big Sky Montana - przymierzałam się w grupie z „Danem” Podobno ma 50 stopni nachylenia - ale z opisów podają, że najbardziej stromo jest na wejściu do żlebu a potem już dobry śnieg i wcale nie tak stromo jak na innych okolicznych trasach. Według wujka gogla w USA najbardziej stroma to trasa Rambo w Crested Butte- w Kolorado ma 55 stopni nachylenia, I przy każdym skręcie skokowym spada się ok 8 stóp, czyli 2.4 metra w dół.http://mobile.3dskim...estedbutte/peak Ladnie napisane : na Palaviccini w drzewach, jak powiedzialas : spada sie ladnie przy kazdym skrecie : na drzewie wlasnie znalazlem sie przez to - skrecilem, nie wyrobilem sie i wyladowalem nartami na drzewie ponizej…. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ludzie staliście kiedyś nad terenem pochylonym 55 stopni! Wydaje się pionowy ☝ PS. na 45 już brązowy idzie za większością Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Ten znak to bujda. Nie wierzę, że jest tam 46 stopni. Gość na filmie, lajtowo sobie zjeżdża a nie walczy obskokiem. Punktowo może być. Czasem na części stoku np. lewej, gościu może z prawej jedzie. Wrażenie robi dopiero Lech Zurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Na oko. To chłop w szpitalu zmarl. Srednio, to srednio. Pisza punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Byłem, widziałem, jechałem, faktycznie jest 100%. Gąsienicowa przy kolejce to ośla łączka w porównaniu do tej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No przecież potwierdziłeś mój "werdykt". Na Twoim wykresie jest max 80% czyli 38,66 stopnia. Jak to się ma do podawanych w opisie 142% i 55 stopni? Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje.Polm napisał, że tam jest wariant. Obejrzyj sobie film i zobaczysz, że ciut w prawo są zacne żleby. Może tam ten wariant? Popatrz na fotkę z oddali i zobaczysz, że teren ma potencjał. Twoje przekonanie mnie nie przekonuje. Poszukam i znajdę.http://fantasybob.bl...t-gets.html?m=1 Różne są trasy, w Sunshine Village np Delirium Dive. Zgaduję, że tu podobnie. Popatrz na te żleby na prawo w kierunku zjazdu dochodzące do trasy. Pewno któryś jest przejezdny i ma te 142 czyli 55 stopni, bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Oczywiście, że prawie nikt. 45 stopni na boisku (a tym jest Harakiri) to zupełnie coś innego niż linie które pokazujesz. Osobiście znam może 10 osób, które by sobie poradziły. W ciemno stawiam na Wujota i MarioJ oraz ich skitourowo-freeridową ekipę (wszystkich nie będę wymieniał). Dodałbym do tego 3-4 osoby spoza forum i finito. Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m.Ty możesz sobie tam nie wierzyć. Napisz do niej. Lokaleska. Podpowie ci którym zlebem do trasy Langer Zug dojechać by zaliczyć te 55. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No ok to ile to jest stopni albo procent?11.jpg Może z innego ujęcia,1.jpg2.jpg 3.jpg Oby było nam dane, wrócić tam jak najszybciej... PS. pytanie dla Admina, dlaczego fotki wrzucane ze smartfon są zdeformowane? PS2. dobra wrzuciłem już z kompa... To jest ok 37 stopni Miejsca w których byłam 1. Arapahoe Snowbasin- Montezuma bowl .... trochę adrenaliny dodawały skały, w porywach chyba do 35 stopnihttp://mobile.3dskim...pahoe/montezuma 2. Palavicini- Janek Koval objeździł z Olą.... próbował nieskutecznie zawiesić się na drzewach. Pallavicini podaje średnią nachylenia góry na 38 stopni, a wejście na 40 stopni. My z mężem zrezygnowaliśmy jak zobaczyliśmy narciarzy walczących trawersem w słabych kwietniowych warunkach.http://mobile.3dskim...pahoe/east_wall Copper Mountain East side- 2-3 wyjazdy z koleżankami bez spinki. To moje pamiętne miejsce gdzie spotkałam pana Henryka-94 lat i tez dawał radę. Tylko jest dość wysoko i nie lubię tam jeździć bo walczę z bólem głowy przez 3 dni.http://mobile.3dskim...ntain/east_view Próbowałam znaleźć ile ma Harakiri i Hells Bells w Angel Fire w Nowym Meksyku.... to były moje pierwsze stromizny.... w USA. Jak się podchodzi to nie widać trasy, aż narty nie zaczną wystawać do połowy. Pojawiają się tam narciarze i zaczynają się trząść .... po czym delikatnie wracają skąd przyszli. Hells Bells podają różnicę w pionie 669 stóp i długość 0.47 Mile Big Couloir w Big Sky Montana - przymierzałam się w grupie z „Danem” Podobno ma 50 stopni nachylenia - ale z opisów podają, że najbardziej stromo jest na wejściu do żlebu a potem już dobry śnieg i wcale nie tak stromo jak na innych okolicznych trasach. Według wujka gogla w USA najbardziej stroma to trasa Rambo w Crested Butte- w Kolorado ma 55 stopni nachylenia, I przy każdym skręcie skokowym spada się ok 8 stóp, czyli 2.4 metra w dół.http://mobile.3dskim...estedbutte/peak Ladnie napisane : na Palaviccini w drzewach, jak powiedzialas : spada sie ladnie przy kazdym skrecie : na drzewie wlasnie znalazlem sie przez to - skrecilem, nie wyrobilem sie i wyladowalem nartami na drzewie ponizej…. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ludzie staliście kiedyś nad terenem pochylonym 55 stopni! Wydaje się pionowy ☝ PS. na 45 już brązowy idzie za większością Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Na oko. To chłop w szpitalu zmarl. Srednio, to srednio. Pisza punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Byłem, widziałem, jechałem, faktycznie jest 100%. Gąsienicowa przy kolejce to ośla łączka w porównaniu do tej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No przecież potwierdziłeś mój "werdykt". Na Twoim wykresie jest max 80% czyli 38,66 stopnia. Jak to się ma do podawanych w opisie 142% i 55 stopni? Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje.Polm napisał, że tam jest wariant. Obejrzyj sobie film i zobaczysz, że ciut w prawo są zacne żleby. Może tam ten wariant? Popatrz na fotkę z oddali i zobaczysz, że teren ma potencjał. Twoje przekonanie mnie nie przekonuje. Poszukam i znajdę.http://fantasybob.bl...t-gets.html?m=1 Różne są trasy, w Sunshine Village np Delirium Dive. Zgaduję, że tu podobnie. Popatrz na te żleby na prawo w kierunku zjazdu dochodzące do trasy. Pewno któryś jest przejezdny i ma te 142 czyli 55 stopni, bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Oczywiście, że prawie nikt. 45 stopni na boisku (a tym jest Harakiri) to zupełnie coś innego niż linie które pokazujesz. Osobiście znam może 10 osób, które by sobie poradziły. W ciemno stawiam na Wujota i MarioJ oraz ich skitourowo-freeridową ekipę (wszystkich nie będę wymieniał). Dodałbym do tego 3-4 osoby spoza forum i finito. Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m.Ty możesz sobie tam nie wierzyć. Napisz do niej. Lokaleska. Podpowie ci którym zlebem do trasy Langer Zug dojechać by zaliczyć te 55. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No ok to ile to jest stopni albo procent?11.jpg Może z innego ujęcia,1.jpg2.jpg 3.jpg Oby było nam dane, wrócić tam jak najszybciej... PS. pytanie dla Admina, dlaczego fotki wrzucane ze smartfon są zdeformowane? PS2. dobra wrzuciłem już z kompa... To jest ok 37 stopni Miejsca w których byłam 1. Arapahoe Snowbasin- Montezuma bowl .... trochę adrenaliny dodawały skały, w porywach chyba do 35 stopnihttp://mobile.3dskim...pahoe/montezuma 2. Palavicini- Janek Koval objeździł z Olą.... próbował nieskutecznie zawiesić się na drzewach. Pallavicini podaje średnią nachylenia góry na 38 stopni, a wejście na 40 stopni. My z mężem zrezygnowaliśmy jak zobaczyliśmy narciarzy walczących trawersem w słabych kwietniowych warunkach.http://mobile.3dskim...pahoe/east_wall Copper Mountain East side- 2-3 wyjazdy z koleżankami bez spinki. To moje pamiętne miejsce gdzie spotkałam pana Henryka-94 lat i tez dawał radę. Tylko jest dość wysoko i nie lubię tam jeździć bo walczę z bólem głowy przez 3 dni.http://mobile.3dskim...ntain/east_view Próbowałam znaleźć ile ma Harakiri i Hells Bells w Angel Fire w Nowym Meksyku.... to były moje pierwsze stromizny.... w USA. Jak się podchodzi to nie widać trasy, aż narty nie zaczną wystawać do połowy. Pojawiają się tam narciarze i zaczynają się trząść .... po czym delikatnie wracają skąd przyszli. Hells Bells podają różnicę w pionie 669 stóp i długość 0.47 Mile Big Couloir w Big Sky Montana - przymierzałam się w grupie z „Danem” Podobno ma 50 stopni nachylenia - ale z opisów podają, że najbardziej stromo jest na wejściu do żlebu a potem już dobry śnieg i wcale nie tak stromo jak na innych okolicznych trasach. Według wujka gogla w USA najbardziej stroma to trasa Rambo w Crested Butte- w Kolorado ma 55 stopni nachylenia, I przy każdym skręcie skokowym spada się ok 8 stóp, czyli 2.4 metra w dół.http://mobile.3dskim...estedbutte/peak Ladnie napisane : na Palaviccini w drzewach, jak powiedzialas : spada sie ladnie przy kazdym skrecie : na drzewie wlasnie znalazlem sie przez to - skrecilem, nie wyrobilem sie i wyladowalem nartami na drzewie ponizej…. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ludzie staliście kiedyś nad terenem pochylonym 55 stopni! Wydaje się pionowy ☝ PS. na 45 już brązowy idzie za większością Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
labas Napisano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Jest tam dosyc stromo - na oko ok 30 stopni na oficjalnej stronie podaja przewyzszenie 520 m na 1 kilometrze trasy Byłem, widziałem, jechałem, faktycznie jest 100%. Gąsienicowa przy kolejce to ośla łączka w porównaniu do tej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No przecież potwierdziłeś mój "werdykt". Na Twoim wykresie jest max 80% czyli 38,66 stopnia. Jak to się ma do podawanych w opisie 142% i 55 stopni? Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje.Polm napisał, że tam jest wariant. Obejrzyj sobie film i zobaczysz, że ciut w prawo są zacne żleby. Może tam ten wariant? Popatrz na fotkę z oddali i zobaczysz, że teren ma potencjał. Twoje przekonanie mnie nie przekonuje. Poszukam i znajdę.http://fantasybob.bl...t-gets.html?m=1 Różne są trasy, w Sunshine Village np Delirium Dive. Zgaduję, że tu podobnie. Popatrz na te żleby na prawo w kierunku zjazdu dochodzące do trasy. Pewno któryś jest przejezdny i ma te 142 czyli 55 stopni, bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Oczywiście, że prawie nikt. 45 stopni na boisku (a tym jest Harakiri) to zupełnie coś innego niż linie które pokazujesz. Osobiście znam może 10 osób, które by sobie poradziły. W ciemno stawiam na Wujota i MarioJ oraz ich skitourowo-freeridową ekipę (wszystkich nie będę wymieniał). Dodałbym do tego 3-4 osoby spoza forum i finito. Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m.Ty możesz sobie tam nie wierzyć. Napisz do niej. Lokaleska. Podpowie ci którym zlebem do trasy Langer Zug dojechać by zaliczyć te 55. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No ok to ile to jest stopni albo procent?11.jpg Może z innego ujęcia,1.jpg2.jpg 3.jpg Oby było nam dane, wrócić tam jak najszybciej... PS. pytanie dla Admina, dlaczego fotki wrzucane ze smartfon są zdeformowane? PS2. dobra wrzuciłem już z kompa... To jest ok 37 stopni Miejsca w których byłam 1. Arapahoe Snowbasin- Montezuma bowl .... trochę adrenaliny dodawały skały, w porywach chyba do 35 stopnihttp://mobile.3dskim...pahoe/montezuma 2. Palavicini- Janek Koval objeździł z Olą.... próbował nieskutecznie zawiesić się na drzewach. Pallavicini podaje średnią nachylenia góry na 38 stopni, a wejście na 40 stopni. My z mężem zrezygnowaliśmy jak zobaczyliśmy narciarzy walczących trawersem w słabych kwietniowych warunkach.http://mobile.3dskim...pahoe/east_wall Copper Mountain East side- 2-3 wyjazdy z koleżankami bez spinki. To moje pamiętne miejsce gdzie spotkałam pana Henryka-94 lat i tez dawał radę. Tylko jest dość wysoko i nie lubię tam jeździć bo walczę z bólem głowy przez 3 dni.http://mobile.3dskim...ntain/east_view Próbowałam znaleźć ile ma Harakiri i Hells Bells w Angel Fire w Nowym Meksyku.... to były moje pierwsze stromizny.... w USA. Jak się podchodzi to nie widać trasy, aż narty nie zaczną wystawać do połowy. Pojawiają się tam narciarze i zaczynają się trząść .... po czym delikatnie wracają skąd przyszli. Hells Bells podają różnicę w pionie 669 stóp i długość 0.47 Mile Big Couloir w Big Sky Montana - przymierzałam się w grupie z „Danem” Podobno ma 50 stopni nachylenia - ale z opisów podają, że najbardziej stromo jest na wejściu do żlebu a potem już dobry śnieg i wcale nie tak stromo jak na innych okolicznych trasach. Według wujka gogla w USA najbardziej stroma to trasa Rambo w Crested Butte- w Kolorado ma 55 stopni nachylenia, I przy każdym skręcie skokowym spada się ok 8 stóp, czyli 2.4 metra w dół.http://mobile.3dskim...estedbutte/peak Ladnie napisane : na Palaviccini w drzewach, jak powiedzialas : spada sie ladnie przy kazdym skrecie : na drzewie wlasnie znalazlem sie przez to - skrecilem, nie wyrobilem sie i wyladowalem nartami na drzewie ponizej…. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ludzie staliście kiedyś nad terenem pochylonym 55 stopni! Wydaje się pionowy ☝ PS. na 45 już brązowy idzie za większością Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No przecież potwierdziłeś mój "werdykt". Na Twoim wykresie jest max 80% czyli 38,66 stopnia. Jak to się ma do podawanych w opisie 142% i 55 stopni? Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Przeczytaj na spokojnie co Polm napisał. Będziesz wiedział. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje.Polm napisał, że tam jest wariant. Obejrzyj sobie film i zobaczysz, że ciut w prawo są zacne żleby. Może tam ten wariant? Popatrz na fotkę z oddali i zobaczysz, że teren ma potencjał. Twoje przekonanie mnie nie przekonuje. Poszukam i znajdę.http://fantasybob.bl...t-gets.html?m=1 Różne są trasy, w Sunshine Village np Delirium Dive. Zgaduję, że tu podobnie. Popatrz na te żleby na prawo w kierunku zjazdu dochodzące do trasy. Pewno któryś jest przejezdny i ma te 142 czyli 55 stopni, bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Oczywiście, że prawie nikt. 45 stopni na boisku (a tym jest Harakiri) to zupełnie coś innego niż linie które pokazujesz. Osobiście znam może 10 osób, które by sobie poradziły. W ciemno stawiam na Wujota i MarioJ oraz ich skitourowo-freeridową ekipę (wszystkich nie będę wymieniał). Dodałbym do tego 3-4 osoby spoza forum i finito. Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m.Ty możesz sobie tam nie wierzyć. Napisz do niej. Lokaleska. Podpowie ci którym zlebem do trasy Langer Zug dojechać by zaliczyć te 55. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No ok to ile to jest stopni albo procent?11.jpg Może z innego ujęcia,1.jpg2.jpg 3.jpg Oby było nam dane, wrócić tam jak najszybciej... PS. pytanie dla Admina, dlaczego fotki wrzucane ze smartfon są zdeformowane? PS2. dobra wrzuciłem już z kompa... To jest ok 37 stopni Miejsca w których byłam 1. Arapahoe Snowbasin- Montezuma bowl .... trochę adrenaliny dodawały skały, w porywach chyba do 35 stopnihttp://mobile.3dskim...pahoe/montezuma 2. Palavicini- Janek Koval objeździł z Olą.... próbował nieskutecznie zawiesić się na drzewach. Pallavicini podaje średnią nachylenia góry na 38 stopni, a wejście na 40 stopni. My z mężem zrezygnowaliśmy jak zobaczyliśmy narciarzy walczących trawersem w słabych kwietniowych warunkach.http://mobile.3dskim...pahoe/east_wall Copper Mountain East side- 2-3 wyjazdy z koleżankami bez spinki. To moje pamiętne miejsce gdzie spotkałam pana Henryka-94 lat i tez dawał radę. Tylko jest dość wysoko i nie lubię tam jeździć bo walczę z bólem głowy przez 3 dni.http://mobile.3dskim...ntain/east_view Próbowałam znaleźć ile ma Harakiri i Hells Bells w Angel Fire w Nowym Meksyku.... to były moje pierwsze stromizny.... w USA. Jak się podchodzi to nie widać trasy, aż narty nie zaczną wystawać do połowy. Pojawiają się tam narciarze i zaczynają się trząść .... po czym delikatnie wracają skąd przyszli. Hells Bells podają różnicę w pionie 669 stóp i długość 0.47 Mile Big Couloir w Big Sky Montana - przymierzałam się w grupie z „Danem” Podobno ma 50 stopni nachylenia - ale z opisów podają, że najbardziej stromo jest na wejściu do żlebu a potem już dobry śnieg i wcale nie tak stromo jak na innych okolicznych trasach. Według wujka gogla w USA najbardziej stroma to trasa Rambo w Crested Butte- w Kolorado ma 55 stopni nachylenia, I przy każdym skręcie skokowym spada się ok 8 stóp, czyli 2.4 metra w dół.http://mobile.3dskim...estedbutte/peak Ladnie napisane : na Palaviccini w drzewach, jak powiedzialas : spada sie ladnie przy kazdym skrecie : na drzewie wlasnie znalazlem sie przez to - skrecilem, nie wyrobilem sie i wyladowalem nartami na drzewie ponizej…. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ludzie staliście kiedyś nad terenem pochylonym 55 stopni! Wydaje się pionowy ☝ PS. na 45 już brązowy idzie za większością Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje.Polm napisał, że tam jest wariant. Obejrzyj sobie film i zobaczysz, że ciut w prawo są zacne żleby. Może tam ten wariant? Popatrz na fotkę z oddali i zobaczysz, że teren ma potencjał. Twoje przekonanie mnie nie przekonuje. Poszukam i znajdę.http://fantasybob.bl...t-gets.html?m=1 Różne są trasy, w Sunshine Village np Delirium Dive. Zgaduję, że tu podobnie. Popatrz na te żleby na prawo w kierunku zjazdu dochodzące do trasy. Pewno któryś jest przejezdny i ma te 142 czyli 55 stopni, bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Oczywiście, że prawie nikt. 45 stopni na boisku (a tym jest Harakiri) to zupełnie coś innego niż linie które pokazujesz. Osobiście znam może 10 osób, które by sobie poradziły. W ciemno stawiam na Wujota i MarioJ oraz ich skitourowo-freeridową ekipę (wszystkich nie będę wymieniał). Dodałbym do tego 3-4 osoby spoza forum i finito. Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Miło sese. Dzisiaj zjeżdżałem 45st, początek żlebu dochodzi do 50. Zakończyliśmy sezon narciarski. Super! P.S. ja też nie wierzę żeby na trasie narciarskiej było 45 at na długości 100m.Ty możesz sobie tam nie wierzyć. Napisz do niej. Lokaleska. Podpowie ci którym zlebem do trasy Langer Zug dojechać by zaliczyć te 55. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No ok to ile to jest stopni albo procent?11.jpg Może z innego ujęcia,1.jpg2.jpg 3.jpg Oby było nam dane, wrócić tam jak najszybciej... PS. pytanie dla Admina, dlaczego fotki wrzucane ze smartfon są zdeformowane? PS2. dobra wrzuciłem już z kompa... To jest ok 37 stopni Miejsca w których byłam 1. Arapahoe Snowbasin- Montezuma bowl .... trochę adrenaliny dodawały skały, w porywach chyba do 35 stopnihttp://mobile.3dskim...pahoe/montezuma 2. Palavicini- Janek Koval objeździł z Olą.... próbował nieskutecznie zawiesić się na drzewach. Pallavicini podaje średnią nachylenia góry na 38 stopni, a wejście na 40 stopni. My z mężem zrezygnowaliśmy jak zobaczyliśmy narciarzy walczących trawersem w słabych kwietniowych warunkach.http://mobile.3dskim...pahoe/east_wall Copper Mountain East side- 2-3 wyjazdy z koleżankami bez spinki. To moje pamiętne miejsce gdzie spotkałam pana Henryka-94 lat i tez dawał radę. Tylko jest dość wysoko i nie lubię tam jeździć bo walczę z bólem głowy przez 3 dni.http://mobile.3dskim...ntain/east_view Próbowałam znaleźć ile ma Harakiri i Hells Bells w Angel Fire w Nowym Meksyku.... to były moje pierwsze stromizny.... w USA. Jak się podchodzi to nie widać trasy, aż narty nie zaczną wystawać do połowy. Pojawiają się tam narciarze i zaczynają się trząść .... po czym delikatnie wracają skąd przyszli. Hells Bells podają różnicę w pionie 669 stóp i długość 0.47 Mile Big Couloir w Big Sky Montana - przymierzałam się w grupie z „Danem” Podobno ma 50 stopni nachylenia - ale z opisów podają, że najbardziej stromo jest na wejściu do żlebu a potem już dobry śnieg i wcale nie tak stromo jak na innych okolicznych trasach. Według wujka gogla w USA najbardziej stroma to trasa Rambo w Crested Butte- w Kolorado ma 55 stopni nachylenia, I przy każdym skręcie skokowym spada się ok 8 stóp, czyli 2.4 metra w dół.http://mobile.3dskim...estedbutte/peak Ladnie napisane : na Palaviccini w drzewach, jak powiedzialas : spada sie ladnie przy kazdym skrecie : na drzewie wlasnie znalazlem sie przez to - skrecilem, nie wyrobilem sie i wyladowalem nartami na drzewie ponizej…. Dalej nie wiem. Kto jak kto, ale Ty powinieneś kojarzyć, że nachylenie 55 stopni na jakieś trasie czy nawet skiroute dla ludu, jest niemożliwe. Wszystkie materiały jakie wrzuciłeś potwierdzają to co napisałem. Zestawienia do których podajesz linki, powielają błędy przedstawione w reklamach, lub dokładają swoje. 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ludzie staliście kiedyś nad terenem pochylonym 55 stopni! Wydaje się pionowy ☝ PS. na 45 już brązowy idzie za większością Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ludzie staliście kiedyś nad terenem pochylonym 55 stopni! Wydaje się pionowy ☝ PS. na 45 już brązowy idzie za większością Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Jasiek. Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To jest ok 37 stopni... Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 55 moze sie utrzymywac a nawet wiecej - np na Alasce (W Alyeska najbardziej stromy byl Christmass Chute wraz New Year chute - po srednio 45 STOPNI, za to na spadku 500m verticalu - tam nawet nie mozna pomyslec o upadku...) . Troche wiecej niz 55 doswiadczylem w Las lenas : ale musi do tego zaistniec dosc duzo sprzyjajacych okolicznosci, tak jak np w zlebach z Fantazy Ridge.. To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. bo skąd te liczby by wzięli, ot tak z fantazji przeskoczyli z 80 na 142? U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Prosto: kazdy stopien pow 35 dodaje jakies 10 uderzen serca/min wiecej…. jak się przyzwyczaisz to już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Dokładnie tak koło 40 a Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Oszalales? ja o trasie? w zyciu jak się przyzwyczaisz to już nie Zgadza sie - trzeba jeszcze miec szanse na to - ludzie, ktorzy na wlasnych nogach nie doznali niczego pow 30 stopni nie zdaja sobie sprawy jak to jest stromo…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 To zależy od klimatu. W PL się nie utrzymuje. W Alpach są takie miejsca, ale też słabo. Podobno w Andach nawet ok. 60 stopni potrafi się trzymać. U marketingowców, to się nazywa wartość "dokładnie skalkulowana". Czyli np. ustalasz cenę 142,86 zł. a nie 140zł czy 145zł. Wtedy klient myśli, że podchodzisz do tego profesjonalnie, a nie chcesz zrobić go w konia. W Andach sie utrzymuje, "zaswiadczylem" na wlasne oczy (Las Lenas to Andy)... Natomiast kombinacja wiatru, gestosci sniegu i konfiguracji terenu jest jeszcze bardziej korzystna na Alasce - Chugach, Bella etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Jasiek. Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Oszalales? ja o trasie? w zyciu Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki.
star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie no... to jest tak, jak piszesz na smart-fonie. Tam miał być przecinek albo nawet nowe zdanie Ta druga część nie do Ciebie tylko poprzednich przedmówców... to miało być tak: Dokładnie tak koło 40 A Wy o 55 na trasie może jeszcze ją ratrakują....? Pozdrawiam Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Najtrudniejsze stoki.
star Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 A gdzie ten zjazd ? choć patrząc na Tatry to śniegu sporo Kotły Karkonosze. Zapewne. Który? Sam Mario pewno napisze na priva;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jan koval Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Popatrz sam Jasiek. Jezdzisz zleby to wiesz. Czemu nie mialby ktos pojechac na prawo patrzac z perspektywy jadacego. Zobacz 8-9 sek filmu. Zrob stop-klatke. Z perspektywy ogladajacego film na lewo od trasy. W strone szczytu Rufikopf. Polm pisal, ze to wariant do normalnej trasy Langer Zug, bo sie zaraz laczy. Jasne, ze to free. nie wiem, czemu tam nie jezdza……….jezeli nawis jest stabilny to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Dalej Strona 8 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi