Mitek Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Rzeczywiście.., ale pewnie nie tylko włoskich! Rzecz miała miejsce w Austri (na Gurgl). Cześć Bo to profesjonaliści Dany niezależnie od kraju alpejskiego. Umieją jeździć, umieją oceniać niebezpieczeństwa, umieją szkolić, umieją.... Po prostu umieją i koniec. Miałem akurat przyjemność uczyć się i współpracować przez wiele lat z Włochami ale w Austrii jest podobnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 54 Dodano 18 l Ostatniej odpowiedzi 8 l Top użytkownicy w tym temacie 4 5 4 3 Popularne dni 6 Paź 7 9 Lut 6 7 Lis 6 17 Lis 5 Top użytkownicy w tym temacie Lutek 4 odpowiedzi Mitek 5 odpowiedzi Ela123 4 odpowiedzi Dany de Vino 3 odpowiedzi Popularne dni 6 Paź 2006 7 odpowiedzi 9 Lut 2012 6 odpowiedzi 7 Lis 2016 6 odpowiedzi 17 Lis 2006 5 odpowiedzi Dany de Vino Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Cześć Bo to profesjonaliści Dany niezależnie od kraju alpejskiego. Umieją jeździć, umieją oceniać niebezpieczeństwa, umieją szkolić, umieją.... Po prostu umieją i koniec. Miałem akurat przyjemność uczyć się i współpracować przez wiele lat z Włochami ale w Austrii jest podobnie. Pozdrowienia Fakt. Byłem pod wrażeniem. U nas kobieta nie otrzymuje pomocy w szpitalu, a tam w parę minut jest ratownik, a po kilkunastu zjawia się lekarz na stoku! Pozdr. z Druskiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Fakt. Byłem pod wrażeniem. U nas kobieta nie otrzymuje pomocy w szpitalu, a tam w parę minut jest ratownik, a po kilkunastu zjawia się lekarz na stoku! Pozdr. z Druskiennik. Cześć Pomoc szpitalna a ratownictwo górskie to dwie zupełnie inne rzeczy i bym ich nie mieszał bo ktoś mógłby odnieść wrażenie, że nasi ratownicy medyczni czy górscy to łamagi a jest to bzdura - znam wielu, brałem udział w akcjach - wiem. Coś co mnie najbardziej bawi we Włoszech to fakt, że jak wejdziesz do narciarskiej knajpy w porze gdy nie ma tłoku to wszystkie miejsca przy barze zajęte są przez tzw. funkcyjnych: Polizia Stradale czy po prostu Carabinieri - bo działają równolegle większości ośrodków ratownicy, instruktorzy, pracownicy wyciągów itd. - łatwo poznać bo - jak to we Włoszech - każda służba ma specjalne mundurki z wielką ilością naszywek. Wszyscy oni walą oczywiście grappę i wszystko działa idealnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cześć Co kraj to obyczaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kto z Was, kiedyś złamał na NARTACH....
Dany de Vino Napisano 8 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Cześć Bo to profesjonaliści Dany niezależnie od kraju alpejskiego. Umieją jeździć, umieją oceniać niebezpieczeństwa, umieją szkolić, umieją.... Po prostu umieją i koniec. Miałem akurat przyjemność uczyć się i współpracować przez wiele lat z Włochami ale w Austrii jest podobnie. Pozdrowienia Fakt. Byłem pod wrażeniem. U nas kobieta nie otrzymuje pomocy w szpitalu, a tam w parę minut jest ratownik, a po kilkunastu zjawia się lekarz na stoku! Pozdr. z Druskiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Fakt. Byłem pod wrażeniem. U nas kobieta nie otrzymuje pomocy w szpitalu, a tam w parę minut jest ratownik, a po kilkunastu zjawia się lekarz na stoku! Pozdr. z Druskiennik. Cześć Pomoc szpitalna a ratownictwo górskie to dwie zupełnie inne rzeczy i bym ich nie mieszał bo ktoś mógłby odnieść wrażenie, że nasi ratownicy medyczni czy górscy to łamagi a jest to bzdura - znam wielu, brałem udział w akcjach - wiem. Coś co mnie najbardziej bawi we Włoszech to fakt, że jak wejdziesz do narciarskiej knajpy w porze gdy nie ma tłoku to wszystkie miejsca przy barze zajęte są przez tzw. funkcyjnych: Polizia Stradale czy po prostu Carabinieri - bo działają równolegle większości ośrodków ratownicy, instruktorzy, pracownicy wyciągów itd. - łatwo poznać bo - jak to we Włoszech - każda służba ma specjalne mundurki z wielką ilością naszywek. Wszyscy oni walą oczywiście grappę i wszystko działa idealnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cześć Co kraj to obyczaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kto z Was, kiedyś złamał na NARTACH....
Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Fakt. Byłem pod wrażeniem. U nas kobieta nie otrzymuje pomocy w szpitalu, a tam w parę minut jest ratownik, a po kilkunastu zjawia się lekarz na stoku! Pozdr. z Druskiennik. Cześć Pomoc szpitalna a ratownictwo górskie to dwie zupełnie inne rzeczy i bym ich nie mieszał bo ktoś mógłby odnieść wrażenie, że nasi ratownicy medyczni czy górscy to łamagi a jest to bzdura - znam wielu, brałem udział w akcjach - wiem. Coś co mnie najbardziej bawi we Włoszech to fakt, że jak wejdziesz do narciarskiej knajpy w porze gdy nie ma tłoku to wszystkie miejsca przy barze zajęte są przez tzw. funkcyjnych: Polizia Stradale czy po prostu Carabinieri - bo działają równolegle większości ośrodków ratownicy, instruktorzy, pracownicy wyciągów itd. - łatwo poznać bo - jak to we Włoszech - każda służba ma specjalne mundurki z wielką ilością naszywek. Wszyscy oni walą oczywiście grappę i wszystko działa idealnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cześć Co kraj to obyczaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Potwierdzam. Zwróć jednak uwagę ze określenie 'walą grappe' ma tam nieco inne znaczenie niż krajowe 'walą gorzałe'.... ;-) Cześć Co kraj to obyczaj... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność