taki_sobie_narciarz Napisano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Czy ktoś ma te nartki, lub ewentualnie na nich śmigał? Mam okazję je kupić po okazyjnej cenie. Proszę o podzielenie sie wrażeniami Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Nartki z sezonu 06/07, a wiec dwuletnie w bardzo dobrym stanie za ok 350 PLN. Moje umiejętności oceniam na 7, ale raczej tylko przygotowane trasy. Długość nart -15 cm w stosunku do wzrostu. Jeśli chodzi o teorię do dużo o nich poczytałem, ale z chęcią poznam opinie z praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Czy ktoś ma te nartki, lub ewentualnie na nich śmigał? Mam okazję je kupić po okazyjnej cenie. Proszę o podzielenie sie wrażeniami to dodam i ja coś od siebie.... miałem na nogach s10 - solidne deski, fajnie jeżdżą nie tylko po perfekcyjnie przygotowanej trasie (nie tylko perfekcyjnie przygotowanej....ale trasie), może trochę za delikatne (przynajmniej jak dla mnie)....ale s14 będą na 100 % sztywniejsze, jeśli można tak powiedzieć - to te narty są dość uniwersalne..... generalnie Nordica super - jeździłem na GS i SLR oraz Speedmachine 12 i rewelka.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Klamka zapadła, deseczki czekają w domowym zaciszu na na nasz "biały narkotyk":D. Mam nadzieję, że sezonik zacznę tak szybko jak miniony (20 listopad), albo i wcześniej:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Klamka zapadła, deseczki czekają w domowym zaciszu na na nasz "biały narkotyk":D. Mam nadzieję, że sezonik zacznę tak szybko jak miniony (20 listopad), albo i wcześniej:p to nie jest odpowiedz na temat raczej ogolne spojrzenie: zatrwazajace jest jak moalo stos ludzi pyta o dobranie butow i wiazan a a skupia sie na nartach..... a przeciez w lancuchu: narciarz/buty/wiazania/narty te ostatnie sa najmniej wazne!!! prawie nikt nie pyta np czy w integral system sa dobre wiazania i czy wiazania te maja odpowiednia skale./....... to ze narty sa najbardziej WIDOCZNYM elementem ekwipunku, nie znaczy ze najwazniejszym........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Co do butów to jest sporo pytań i prawie zawsze padają uwagi ,że źle dobrany but "zabije" przyjemnosc z nartowania. Trochę inaczej wygląda sprawa z wiazaniami . Stało się tak w momencie gdy producenci zaczeli proponowac sety i mocowania wiazan typu "rail" wtedy decydujac sie na narty skazujemy sie na te wiazania ,ktore można wsunac w szynę. Zostają komorki i pare innych nart ze zintegrowana plyta(bez otworów)/ lub zupełnie bez płyty do ,których można przykrecic te wiazania ,które uwaza się za najlepsze. no wlasnie: nikt (prawie) nie pyta o zintegrowane systemy a przeciez zle dobrane wiazanie (skala) moze zrobic niezle kuku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 to nie jest odpowiedz na temat raczej ogolne spojrzenie: zatrwazajace jest jak moalo stos ludzi pyta o dobranie butow i wiazan a a skupia sie na nartach..... a przeciez w lancuchu: narciarz/buty/wiazania/narty te ostatnie sa najmniej wazne!!! prawie nikt nie pyta np czy w integral system sa dobre wiazania i czy wiazania te maja odpowiednia skale./....... to ze narty sa najbardziej WIDOCZNYM elementem ekwipunku, nie znaczy ze najwazniejszym........... Wiązania w tych nartach to Marker M11.0 Twin Cam (moja waga 75 kg), a buciki od dłuższego czasu to Salomon X-wave 7 (bardzo mi pasują). W tym zestawie chyba nic sie nie "gryzie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Wiązania w tych nartach to Marker M11.0 Twin Cam (moja waga 75 kg), a buciki od dłuższego czasu to Salomon X-wave 7 (bardzo mi pasują). W tym zestawie chyba nic sie nie "gryzie"? nic nie powinno sie gryzc jezeli preferujesz "normalne" nastawy wiazan i sily wypiecia. przyjemnej jazdy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi