turim Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 witam ostatnio znalazłem przez przypadek stronkę ośrodka w Cisowej ( połeżnie na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej niedaleko Pilicy i Ogrodzieńca ) http://www.cisowa.pl/ zaciekawił mnie ten ośrodek ze względu na bliskie położenie ( 56 km od domku ) dodatkowym atutem jest oświetlenie stoku, tak więc w zime nawet popołudniem można by skoczyć i pośmigać. Zna ktoś ten ośrodek?? czekam na opinie na jego temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Ja tam jeżdże bardzo często bo ode mnie ok. 30km a 3km od Cisowej moja babcia mieszka więc zawsze po szusowaniu na herbatkę można skoczyć. O stoku.. Dojazd, choć jest to lichy asfalt (wiem, bo w lato jechałem) ZAWSZE jest odśnieżony, właściciel bardzo o to dba i nigdy problemów nie ma. Parking dość spory, na ulicy trzeba jedynie parkować w niektóre weekendy Są dwie trasy zjazdowe: jedna przy wyciągu, na początku niezbyt stroma ale w końcówce robi się fajnie Druga troszkę stromsza na początku ale później też nie jest płasko - jak na warunki jurajskie jest bardzo dobrze. Stok zawsze równy: jest to "wina" niezbyt wielkich tłumów i ratraka który regularnie pracuje. Oświetlenie jest, aczkolwiek nie najwyższej jakości - pojeździć się w nocy od biedy da. Od tego sezonu 06/07 ma tam być sztuczne nażnieżanie bo mój tata rozmawiał pod koniec sezonu z właścicielem. Orczyk jest dwuosobowy, ceny niewygórowane. Ogólnie rzecz biorąc - polecam! Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to wal do mnie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 3 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2006 dziękuję ci bardzo rozumiem że stok na poobiedni wypad się nadaje:) z twojej wypowiedzi można wywnioskować że również tłoku tam nie ma:). Pewnikiem jak spadnie śnieg to się tam wybiorę ( miejsce napewno ciekawsze niż DSD) ps. długo się czeka w kolejce do wyciągu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 3 Października 2006 Udostępnij Napisano 3 Października 2006 W weekendy można czasem postać 10-15min ale w tygodniu jeżeli w ogóle stoisz to maxx 2min - tak było w zeszłym sezonie. W weekedny tam naprawdę nie warto jeździć bo połowa ludzi na stoku jak nie chce płacić za wyciąg to środkiem trasy (największa chołota) wychodzi na górę. ;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 3 Października 2006 Udostępnij Napisano 3 Października 2006 bartek, ja rowniez dzieki za info, postaram sie dowiedzic w tym sezonie bo blisko i wygląda obiecujaco. Moze zlot ekipy z forum z okolic katowic tam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Pomysł jest dobry! Musze się w takim razie naszywką zainteresować, żeby nas rozpoznawali ps. Tylko mój przyjazd tam jest uzależniony od pójścia do pracy Taty mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Piszemy tutaj o Cisowej:) (na prośbe Barthecka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 no więc.. Ja tam jeżdże bardzo często bo ode mnie ok. 30km a 3km od Cisowej moja babcia mieszka więc zawsze po szusowaniu na herbatkę można skoczyć. O stoku.. Dojazd, choć jest to lichy asfalt (wiem, bo w lato jechałem) ZAWSZE jest odśnieżony, właściciel bardzo o to dba i nigdy problemów nie ma. Parking dość spory, na ulicy trzeba jedynie parkować w niektóre weekendy Są dwie trasy zjazdowe: jedna przy wyciągu, na początku niezbyt stroma ale w końcówce robi się fajnie Druga troszkę stromsza na początku ale później też nie jest płasko - jak na warunki jurajskie jest bardzo dobrze. Stok zawsze równy: jest to "wina" niezbyt wielkich tłumów i ratraka który regularnie pracuje. Oświetlenie jest, aczkolwiek nie najwyższej jakości - pojeździć się w nocy od biedy da. Od tego sezonu 06/07 będzie tam sztuczne nażnieżanie. Orczyk jest dwuosobowy, ceny niewygórowane. W weekendy można czasem postać 10-15min ale w tygodniu jeżeli w ogóle stoisz to maxx 2min - tak było w zeszłym sezonie. W weekedny tam naprawdę nie warto jeździć bo połowa ludzi na stoku jak nie chce płacić za wyciąg to środkiem trasy (największa chołota) wychodzi na górę. ;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 dokładnie tama sama za Pilicą www.cisowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Od tego sezonu zaczyna w Cisowej działać szkółka narciarska i snowboardowa, oto ich adres --> http://www.juhuski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomios Napisano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 a jakie tam sa ceny bo na tej stronce nie jest podane...pisze ze aktualizacja od 1 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Facet postawił w tym roku budynek, zainwestował w sztuczne naśnieżanie więc ceny pewnie wzrosną. Ale w zeszłym roku były karnety 15zł/10 wjazdów. Czyli wychodzi 1,5zł za wjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomios Napisano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 a sa moze karnety jakies calodniowe albo pol-dniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 a sa moze karnety jakies calodniowe albo pol-dniowe? w zeszłym roku właśnie nie było ;/ ale myślę, że jak facet będzie chciał iść z biegiem czasu to i takie zrobi. Jutro tam jadę, więc Ci napiszę co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomios Napisano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 no ja wlasnie sie tez zastanawiam czy jechac:) o 10 otwieraja to sprobuje tam dotrzec jakos:) pozdro i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Ja tam będę gdzieś koło 16:30-17:00 bo Tata pracuje do 15 Skoczymy na wieczór, to i mniejsze kolejki bedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomios Napisano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 no ale mimo wszystko i tak napisz tu co tam slychac bo moze niepojade a dostep do kompa bede miec wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi