Monika Malita Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam Liczę bardzo na Wasze podpowiedzi - jak najlepiej jechać do Flattach w Austrii - przez Niemcy czy przez Czechy???? czy macie jakąś sprawdzona najkrótsza drogę/ lub najszybszą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ze względu że jest sporo pytań na temat jak dojechać w dane miejsce założyłem taki temacik w którym będzie można sobie pomóc,jeśli chcecie można to podpiąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam Liczę bardzo na Wasze podpowiedzi - jak najlepiej jechać do Flattach w Austrii - przez Niemcy czy przez Czechy???? czy macie jakąś sprawdzona najkrótsza drogę/ lub najszybszą???? Jeżeli wyruszasz z Gdańska to optymalna droga wiedzie przez Bydgoszcz-Gniezno-Września-Jarocin-Krotoszyn-Trzebnica-Wrocław-Kłodzko-Boboszów-Svitavy(droga 43)-Brno-Mikulov(DROGA 52)-Wiedeń-dalej A2 do Villach-potem A10 do Spittal a.d.Drau-potem B106 do Flattach. Jest jeszcze alternatywna droga przez Niemcy-ale jest tędy dalej a czasowo wychodzi to samo i do tego dochodzi jeszcze opłata 10 e w jedną stronę za płatny tunel Felbertauern Ja testowałem obie trasy i wolę zdecydowanie tą pierwszą przez Czechy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam Liczę bardzo na Wasze podpowiedzi - jak najlepiej jechać do Flattach w Austrii - przez Niemcy czy przez Czechy???? czy macie jakąś sprawdzona najkrótsza drogę/ lub najszybszą???? najszybciej masz na Berlin, Monachium i Salzburg - ponad 1300 km trochę można zaoszczędzić (ok. 200 km) jadąc przez Niemcy i Czechy, ale gorszymi drogami..... przez Polske i Czechy nie polecam - stracisz masę czasu - chyba że pojedziesz w nocy..... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika Malita Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dzięki za info - trasę na Wiedeń i dalej na Graz znam, bo do Chorwacji tamtędy śmigam - a myślałam, że przez Niemcy bliżej i szybciej, Zwykle jedziemy przez Cieszyn - nie wiem czy przez Wrocław jest lepiej ???? A wyjeżdzamy w piątek w nocy - około 1- 2 nad ranem juz nie mge się doczekać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Mam prosbe o podpowiedz. Jedziemy pierwszy raz do Tux'a i nie wiemy ktoredy jechac, ktoredy najwygodniej! A poza tym wyjezdzamy o 11 z Gniezna i musimy byc do 21 w Lanersbach, czy to jest realne?? Bardzo dziekuje z gory za wszelka pomoc!!!! najkrócej na Jelenią Górę - Pragę -Passau - Salzburg i do celu ale to i tak ponad 900 km - bedziecie musieli nieźle "grzać" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika Malita Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Mam prosbe o podpowiedz. Jedziemy pierwszy raz do Tux'a i nie wiemy ktoredy jechac, ktoredy najwygodniej! A poza tym wyjezdzamy o 11 z Gniezna i musimy byc do 21 w Lanersbach, czy to jest realne?? Bardzo dziekuje z gory za wszelka pomoc!!!! Tylko przez Niemcy ! Same autobahny, od granicy do% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiman6 Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam ...pod warunkiem,że pojedziesz przez Niemcy i ominiesz korek na obwodnicy Monachium,który jest jest tam zjawiskiem naturalnym od godz.11-17, proponuję trasę:Gniezno-Poznań-Berlin/ring/-Drezno/A13/-Chemnitz/A4/-rejon Hof/A72/ -Regensburg /A93/.W Regensburgu wjeżdżasz na drogę krajową B15- kierunek Rosenheim /omijasz Monachium/ i dojeżdżasz/jadąc ciągle B15/ za Rosenheim do autostrady A93,którą jadąc w kierunku Insbrucka po ok.100km dojeżdżasz do doliny Zillertal,na końcu której jest Twoja Mekka. Z Wroclawia dojeżdżamy do doliny po ok.8,5 godz./od Chemnitz-trasą jak wyżej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Jadąc na Hintertux wariant przez Niemcy jest optymalny-ale my nie jedziemy przez świecko i Berlin tylko w świebodzinie odbijamy na Gubin-potem do Cottbus i wbijamy się na autobahnę przed Dreznem-dalej to już droga podobna jak przedstawił poprzednik.Tym skrótem oszczędzacie ok. 70 km a czasowo wychodzi podobnie... Ale w 10 godzin dotrzeć z Gniezna może być duży problem,chyba że "na bakier" z ograniczeniami prędkości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi