mario_fun Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Jest kilka stoków: 1) Rąblów koło Lublina 2) Bobliwo koło Izbicy( miedzy Krasnymstawem a Zamościem) 3) Parchatka jeszcz kilka innych. Z tych wszystkich najbardziej odpowiada mi Rąblów i to pod każdym względem, oczywiście chodzi mi o stoki w lubelskim . Jakie zdanie macie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 W Kazimierzu będzie PIĘKNY stok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nera Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Jest kilka stoków: 1) Rąblów koło Lublina 2) Bobliwo koło Izbicy( miedzy Krasnymstawem a Zamościem) 3) Parchatka jeszcz kilka innych. Z tych wszystkich najbardziej odpowiada mi Rąblów i to pod każdym względem, oczywiście chodzi mi o stoki w lubelskim . Jakie zdanie macie na ten temat ? jest coś takiego jaj wąwolnica, łączna długość tras narciarskich 640km żart chodzi oczywiście o metry, 3 orczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2006 W Kazimierzu będzie PIĘKNY stok!!! Coś konkretniej proszę, kiedy, ile metrów i gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 2 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2006 jest coś takiego jaj wąwolnica, łączna długość tras narciarskich 640km żart chodzi oczywiście o metry, 3 orczyki.Pierwszy raz słyszę, podaj jakieś namiary na ten stok, chyba, że to są 3 orczykia każdy po 200 m:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzelas Napisano 16 Października 2006 Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Tutaj widzę jakiś ranking stoków z okolic Zamojszczyzny. http://www.zamojszcz...e=ankiety&id=11 A tu opis większości z Lubelszczyzny: http://roztocze.net/newsroom.php/20321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2006 słyszałem też od paru znajomych, że w zeszłym roku stok w Bobliwie k. Izbicy straszecznie się ponoć reklamował m.in. w radio ZET co skutkowało tłokiem i wielką ciżbą ludzisków. MarekDla mnie Bobliwo to kicha, taki stoczek dla początkujących. Wolę Rąblów. Najchętniej jeżdzę do Krynicy i Biełki tatrzańskiej Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeepHeet Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Stoki w woj.lubelskim o jakich mi wiadomo i o ktrych syszałem to: 1.Romblów(nie byem) 2.Bobliwo(byłem na cały dzień na szczęcie trafiem na szybki śnieg i dało sie zjechać,pojechałem 2 raz i kompletna klapa stawało sie co 10m bez kijków ani rusz no chyba że ktoś umie śmiga na nartach bez kijków po paskim-tam sie tego nuczyem co w stylu jazdy na rolkach:D ) http://www.cyper-des...pl/stokbobliwo/ 3.Krasobród (fajna gróka ale tak zaniedbana że szok waściciele chcą zarobic jak najwięcej jak najmniejszym kosztem) 4.Sabałdia(k.Tomaszowa Lub.) byłem kilka lat temu i tylko przejazdem bo stok by zamknięty,była to do stroma gróa) 5.Jacnia koło Krasnobrodu mały stoczek ale mają w tym roku otworzyć 2cz. jaka była palnowana na zime 06/07 zresztą: www.jacnia.pl (pokładam w tym duże nadzieje bo mam blisko) To tyle ile pamitam:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzelas Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Widziałem gdzieś w gazecie ogłoszenie o przetargu na dzierżawę Białej Góry. Mowa tu o potocznie zwanej Sabaudii czy Justynówce (to to samo) koło Tomaszowa Lub. O ile ktoś się podejmie i mądrze poprowadzi to będzie to chyba najlepsze do jazdy miejsce w okolicy. Stok krótki ale ciekawy. Obiecywanych prac związanych z otwarciem stoku nr w Jacni jakoś nie widziałem tego lata... Ale kto wie. Nie jezdziłem. Raz pojechałem zobaczyć co i jak ale było zamknięte (godz 19 w sobotę). Krasnobród - warunki prawdziwie spartańskie. Czasami można poćwiczyć jazdę po lodzie, błocie, kamieniach, krzakach. Zdaża sie że orczyk stanie w połowie góry i radź sobie dalej sam;). Odpychanie kijami nie jest wymagane - da sie zjechać. Możliwość wyboru trasy: "rynną";), szerszym stokiem, po polu za trasą, w bok góry;). No i kombinacje w/w:) Bobliwo - fakt jak sie jest na górze to nie wiadomo w którą stronę ten stok. i kije sie przydają. ale jest to idealne miejsce do nauki jazdy, stok szeroki, przygotowany niezle, oswietlony i co ważne czyny do późnych godzin wieczornych. Dojazd fatalny. Podkreślam: dobrze że takie mejsce jest - znam sporo osób które dopiero dzieki tej górce poczuło narty i chyba o to chodzi. Nauka jazdy - blisko, tanio i bezpiecznie. Generalnie jednak najweselej jest w Krasnobrodzie chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Słyszałem w tym roku, w marcu, że stok w Bobliwie ma być bardziej stromy i dłuższy, zobaczymy w tym sezonie co zrobili. W Rąblowie też czekają nas niespodzianki w tym sezonie (szczegółów nie znam), myśle, że będą dłuższe stoki i dodatkowy orczyk będzie. Konkurencja w regionie coraz większa i muszą coś robić, oczywiście z korzyścią dla narciarzy. Czytałem w "Chełmskiej" gazecie, że w Rejowcu Fabrycznym w planach jest stok narciarski - szukają prywatnego inwestora. Kiedy ten stok będzie ?... pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRAXA Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 przepraszam mabyć BAŁTÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PRAXA Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 odnośnie budowanego wyciągu w BAŁTOWIE info. www.parkjurajski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzelas Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Słyszałem w tym roku, w marcu, że stok w Bobliwie ma być bardziej stromy i dłuższy, zobaczymy w tym sezonie co zrobili. Też tak słyszałem ale patrząc na warunki terenowe tam panujące trudno mi to sobie wyobrazić. Poczekamy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Pewne na 99 procent, w Bobliwie w tym sezonie będzie 3 wyciągi orczykowe, a był tylko 1 Więcej informacjj nie mam Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Biała Góra k. Tomaszowa jest ciekawym stokiem tylko trochę zaniedbanym. Wyciąg orczykowy , stok dość stromy - taka krótsza Laworta, szkoda że nie posiada żadnego zaplecza. Krasnobrod jest przy nim płaski jak stół !Możesz link do tego stoku zamieścić ? Ile metrów ma ten stok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeepHeet Napisano 15 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Ciekawe jak oni niby wydłużą stok w Bobliwie skoro wyciąg idzie do samego szczytu/spłaszcznia i trzba uwzać żeby nie pojechać sobie polem z drugiej strony górki:D (żartuje) Mogli by tę górke troche zestromić by było nawet nawet:rolleyes: Jacnia coś tam szykuje na stronie są tylko 2 zdjęcia z października tego roku i piszą że coś tam sie dzieje (ja prawie niczego sie nie mogłem dopatrzeć ale wierze;) jedyne co mi sie rzuciło w oczy to jakiś zbiornik wodny obok tej małej drewnianej chtaki :confused: No miejmy nadzieje że w lubelskim coś ruszy... A widzieliście stok w Przemyślu http://www.przemysl.pl/turist/stok.htm http://www.posir.pl/przemysl-stok/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
interski Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Bobliwo idealne na pierwsze kroki,Rąblów to już lubelska tradycja ,Batorz obecnie rozkopany (wizja lokalna w tę niedzielę) i pewnie będzie nieczynny. Górka w Tomaszowie bardzo fajna szkoda tylko że tak zaniedbana.Podobnie z Parchatką pod Puławami .Kiedyś był stok w Kazimierzu Dolnym ale wątpię czy ktoś zdecyduje się na jego reaktywację. Wyruszając z Lublina dalej niż 100km to już warto wybrać się w góry i nie zawracać sobie glowy małymi górkami jeśli chce sie dobrze pojezdzić. Polecam Ustrzyki Dolne gdzie są dwa fajne stoki, Gromadzyń i Laworta .Nie ma tam kolejek i najbliżej od Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeepHeet Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 No Utrzyki to już kawałek:cool: Jak coś bym chciał to wokolicy,ale jakby nie było lubelskie pod względem narciarstwa rozwija sie I tak trzyamć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
interski Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 DeepHeet Tomaszów masz pod nosem a Ustrzyki na weekend też masz bliżej niż my z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeepHeet Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Heh gdyby to odemnie zależało to bym jeździł jeszcze tylko 2 latka(prawko) Bierem fure kumpli i wio na stok:D A tak na marginesie to tam koło Tomaszowa jest coś jeszcze oprócz górki i wyciągu? (kanjpka,wypożyczlnia,itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzelas Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Oto jest i nowa górka w okolicy... http://www.nartraj.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mmmm. Wygląda ciekawie... Szkoda ze strona jeszcze niedokońca gotowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenobcy Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mmmm. Wygląda ciekawie...Rzeczywiście, niezły ten spychacz;) Jak odwiedzę swoje słoneczko, co mieszka w Janowie, to przy okazji tam wpadnę. Relację na pewno zamieszczę. No, chyba że już ten spychacz opchnęli komu innemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeepHeet Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 O...Ciekawe coś sie zapowiada pdoba mi sie widać profesjonalne podejście do sprawy:D zobaczymy co to będzie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeepHeet Napisano 28 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 jest fotka skotu w jacni z nowym wyciągiem... http://www.jacnia.pl...WQ9MyZzdHI9MTU= może to wszystko wypali bo w końcu mam tam blisko i moge sobie busem na tygodniu śmignąć żeby troszke śniegu pojeść Co do tego Chrzanowa to sie zapowiada super...tylko mam jedno pytanie dotyczące odlełogści od Zamościa tam jest podane 45km to jest rzczywista odległość drogowa czy to jest w lini prostej jak drogą powietrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi