Pic Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Witam, planowałem ostatnio zakup nowych kijów, ponieważ w moich się pourywały paski, i nie ukrywam że są trochę pogięte. Interesują mnie Leki worldcup model slalomowy z funkcją trigger s. Widziałem je ostatnio u jakiegoś nieznajomego narciarza na stoku, i wydawało mi się że nie mają od góry wkrętu na pełną gardę. Ja dopiero co kupiłem sobie dosyć drogie gardy, więc szkoda je wymieniać. Moje pytanie brzmi: Czy jest model kijów Leki o powyższej specyfikacji, który miałby wkręt od góry na gardę? Jeżeli tak, to jak się nazywa? Yyy... Wielkie dzięki za pomoc No dobra, to co wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 http://www.leki.de/c...elmit=1&x=8&y=6 Poszperaj tu sobie http://www.allegro.p...i&category=3919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pic Napisano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Wiem, że czasami ludzie biorą mnie za idiotę, ale naprawdę tak nie jest. Na stronie Leki już byłem i zdaję sobie sprawę z tego że gardę Leki można tam wkręcić, a allegro to też znajome mi miejsce. No więc byłem w sklepie 4ever sports w Krakowie i rozmawiałem ze sprzedawcą, który powiedział mi tak: W starych modelach można było wymienić od góry taką listewkę, w której był wkręt na gardę, w nowych to on nie wie, bo jeszcze się na nich nie poznał, ale zawsze można wywiercić dziurę wiertarką. Ja naprawdę nie chce wiercić dziury wiertarką w nowym, pieruńsko drogim kiju. Jak to jest z tą listewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Obawiam się że niestety tylko wiercenie lub gardy przykręcane tylko od dołu.Faktycznie w starszym modelu jest to rozebrania i wymieniasz element z napisem LEKI który normalnie jest nieruchomy natomiast w nowych modelach nie wpinasz paska w kijek tylko go zaczepiasz o haczyk czyli nie ma elementów do wymiany od góry.Jak nie chcesz wiercić kup poprzedni model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pic Napisano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Aha, dobra, dzięki za info. Coś tak czuję że czeka mnie znowu kupno nowych gard... Albo inny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 gardy tańsze ja mam slalomowe leki - tylko gardy otwarte wchodzą w gre... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pic Napisano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jak to tylko otwarte? Widziałem te nowe z triggerem s miały wkręt od góry, tylko że taki mocno nietypowy... A nie można kupić po prostu tego Lekowego wkrętu, ewentualnie rozwiercić gardę i wkręcić ją w ten sposób? Czy też może będzie to ciągle niemożliwe przez eliptyczny przekrój kija? Spoko, gardy tańsze, ale ja jeszcze nie mam tego kija Dopisuję, bo pomyślałem że może o to Ci chodziło. P.S. Dostałem emaila ze sklepu Krakski.pl. Napisali mi że mogą wymienić końcówkę kija, nawet tego z systemem Trigger S, tak aby pasowała do zwykłego wkrętu. Nie wpadli tylko na jedno. Kij ma eliptyczny przekrój, prawdopodobnie zwykła garda nie dokręci się dokładnie na dole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi