ssppaarrxx Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 szukam narty ktora moglbym troszke poszalec z bratem i pojezdzic rekreacyjie z dzieczyna, czy te beda sie do tego nadawac? i czy ewentualnie buty z flexem 50 ( bo takie posiadam) beda wystarczajace? to samo pytanie ale inne narty RC4 Race SC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski_Retry Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Miałem przyjemność jezdzić na tych nartkach w tym roku.jak dla mnie były zdecydowanie za miekkie i za wolne . nie mialem zadnej przyjemnosci z jezdzenia na nich.sa to narty stosunkowo łatwe i mogą sprawdzić sie jako rekreacyjne.dobrze sprawują się w smigu i średnim skrecie.ogólnie narta dla narciarza o poziomie umiejetnosci 6 w skali ski forum.pozdrawiam Ski_Retry ja polecam fischer rx8.jest to łatwa narta i dobrze sprawuje sie w śmigu i srednim skrecie.narta latwa i nie wymagajaca prawie niczego od uzytkownika.idealna dla narciaza z poziomem umiejetnosci 6 w skali ski forum. Na tych fischerach akurat nie jezdzilem ale mailem przyjemnosc testowac worldcup'y SC.te worldcupy sa na serio dooobre ku mojemu zdziwieniu sa bardzo uniwersalne.jestem pewien,ze te Race SC beda dobre ale troszeczke na wyrost. P.S:Radze zmeinic buty na troche twardsze.z flexem tak 70/80.pozdrawiam. sory za ten post u gory......nie pomyslalem i nie zedydowalem go.... edytuj posty ... proszę /jark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Fischer RX6 ma niebawem zniknąć z rynku. Nie dlatego że jest to zła narta ale dlatego że ma nietrafioną segmentacje rynku. Innymi słowy narta która wiele potrafi i ma dość spore spektrum dla jej ujeżdżaczy. Da się na niej poszaleć choć nie za wiele i nie za długo ale także uprawiać na niej spokojną, rekreacyjna jazdę. Model ten jest trochę za mocny dla osób zaczynających przygodę z nartami ale tez nie stanowi zachęcającej alternatywy dla tych co już załapali jazdę na krawędzi i mają dużą dynamikę na rozwój swych umiejętności. Podsumowując, jeśli trochę już jeździsz na nartach ale nie masz jakiś dużych skłonności do bycia (choćby udawanym) Bode'ym Miller'em to narta RX6 byłaby w sam raz. Co do butów, tu akurat uznałbym że zaniżenie flexu tylko do poziomu 50, jest zdecydowanie nie na miejscu. Polecałbym np. flex 80, a wśród 70 (takie absolutne minimum dla jazdy mieszanej rekreacja-trochę szaleństwa) znajdziesz buty w cenie niewiele lub wcale nie odbiegające od tych wspomnianych 50-tek. Flex 50 to jest but do nauki i rekreacji i to niezbyt wymagającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi