SYLWIAS Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Nie wiem czy juz slyszeliscie,ale Nasz skoczek A.Malysz przerzucil sie w tym roku rowniez na inna "dyscypline" jaka jest odziez sportowa.wlasnie wyszla nowa kolekcja firmy 4f sport performance ,ktora jest asygnowana nazwiskiem Adasia. czytajac ten artykul;http://www.skionline...y&id_newsa=5226 nasuwa sie pytanie ...czy odziez z tej kolekcji bedzie uznawana za dobra bo jest rzeczywiscie dobrej jakosci ,czy bedzie miala dobry popyt bo akurat nazwisko przy niej widniejace jest" dobre"-tudziez znane.. a jakie jest Wasze zdanie -moze akurat znane nazwisko +dobra jakosc odziezy = kolejny sukces???? pozdrawiam Sylwia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosi Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Osobiście posiadam kurtkę 4Fun. Kurtka jest dobra pod warunkiem że masz pod nią dobry(ciepły) polar. To sie zapytam czy to kurtka narciarska czy membrana bez ocieplenia? Jedyna wada tych kurtek to wystające tu i ówdzie nitki oraz kiepska jakość rzepów przy mankietach(po jednym praniu jeden został całkowicie zniszczony). Nitki wystaja? Rzep po praniu zniszczony? KPINA! Jednak wydaje mi się że kurtki są warte swojej ceny Takie są moje wrażenia ..... Sam sobie zaprzeczasz. Dziadostwo nie jakość, zwłaszcza za taka cenę. Z opisu jaki dałeś to wyłania się produkt marketowy, a nie "sport performance". Widać cenę kreują koszty reklamy. Pozdrawiam. P.S. Ja bym reklamację składał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIRAT Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Co ciekawsze wycinki z Puls Biznesu na temat firmy 4F: Do końca tego roku będzie 40 sklepów firmowych z ubraniami 4F i gdzieś za rok z hakiem giełda. Za granicą ich logo też się pokaże. Przełomowych produktów czy technologii, designu w ofercie 4F nie uświadczysz. Na pierwszy rzut oka to po prostu porządna chińszczyzna. Z tłumu wyróżnia ich konsekwencja, upór i pracowitość. Pod górkę, ale do przodu. Szczególnie silną pozycję 4F ma w plecakach. Ot, niedrogie, chińskie, pakowne. Cały świat szyje w Chinach. Mamy tam biuro, współpracujemy z ponad 80 fabrykami — wylicza Igor Klaja. Firma ma oddziały w Rumunii, Bułgarii, Czechach, otwiera tam własne sklepy. W Chinach też, a jakże, weszli przecież w kooperację z lokalną silną marką. Będzie z tego pewnie kilkadziesiąt sklepów, bo Chińczycy cenią sobie europejskie marki. Cel długodystansowy jest jednak nad Wisłą. Być może zawrotnie ambitny: numer jeden w Polsce. Co najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosi Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Hej Hej - Membrana nie zapewnia ocieplenia tylko chroni przed wiatrem i deszczem oraz odprowadza nadmiar ciepła(poprawcie mnie jeśli się mylę). Czytaj ze zrozumieniem co napisałem. (ap ropo moja polska JMP ma ocieplenie Thinsulate) Poza tym zniszczenie rzepa to moja wina - kurtka prana w pralce, nie sprawdziłem dokładnie a rzep był odpięty(nie potrzebnie o tym napisałem- sorry) Nie rozśmieszaj mnie bo mam zajady. Co ma piernik do wiatraka? Poza tym nie zaprzeczam sobie - nie podałem ceny - a czego ty byś oczekiwał za 150zł (duuża przecena - ciekawe dlaczego). Przecena nie tłumaczy dziadostwa. Kupiłem żonie kurtkę narciarską HiMountain (notabene też rodzima marka i częściowo szyjąca w ChRL) z wyprzedaży za 50% wartości. Kosztowała 100 zł więcej niż twoja. Porządna robota i wszystko na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 powiedziales dobrze tylko to powinienes byl napisac 3 posty wczesniej ja wiem ze kazdy chce chwalic swoje ale tu jest proste pytanie jakiego gatunku sa te rzeczy piszesz odlecial rzep wystaja nici wiec w takim razie powinienes przestrzec innych forumowiczy przed kupnem takiego BADZIEWIA a ty ich usprawiedliwiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Zgadza się wygryżli Campusa i oni są teraz jedyni no i BeyondX która dostarcza gumy, ale tam raczej o kasę chodzi a nie o jakość tak jak z Adamem zapłacili to promuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLWIAS Napisano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 czyli wychodzi na to,ze z dobra jakoscia to raczej sa na "bakier" w tej chwili ale moze w chwili gdy Malysz "wypuszcza"swoja kolekcje na rynek akurat jakosc sie nieco polepszy...miejmy taka nadzieje:D pozdrawiam i dzieki za Wasze opinie w tym temacie Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delfin Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Majac na wzgledzie 'jakosc' odziezy Campusa, to oficjalne odejscie od tej marki na rzecz 4F moze sie okazac przejsciem z deszczu pod rynne. Nie wiem, co gorsze, ale obie firmy zdaja sie przynosic wstyd polskim zawodnikom. No chyba, ze dazymy do pokazania, ze jaka odziez, tacy zawodnicy... JMP ma lepsze parametry, HiMountain GOPR kolejny rok uzywa i nie szykuja sie na zmiany a jakosc i wytrzymalosc o niebo lepsza. To tez polskie firmy, ale starajace sie zrobic cos porzadnie, zamiast sie nazywac specjalistami od outdooru, czy sport performance i zalewac rynek tanim badziewiem... Malysz promujacy 4F - prawde mowiac mocno mnie to zmartwilo, gdy o tym przeczytalem :/ Jesli chodzi o te firme, to mogliby poprzestac na... pokrowcach na narty za 25 zl, albo wziac sie solidnie do roboty i pilnowac w Chinach, aby lepszy badziew robili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 czyli wychodzi na to,ze z dobra jakoscia to raczej sa na "bakier" w tej chwili ale moze w chwili gdy Malysz "wypuszcza"swoja kolekcje na rynek akurat jakosc sie nieco polepszy...miejmy taka nadzieje:D pozdrawiam i dzieki za Wasze opinie w tym temacie Sylwia krótki artykulik http://www.wspinanie...performance.php "chwyt" marketingowy świetny - wkleili Małysza i od razu zainteresowanie wzrasta..... mnie osobiście nie podoba sie kolekcja tej firmy....... jakość też pozostawia wiele do życzenia...... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filinator Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Jak ktoś jest ciekawy jak wygląda relacja sławny sportowiec-firma odzieżowa zapraszam na www.kjus.com Materiały z najwyższej półki a ceny, no cóż, kurtka to wydatek 2500-5000 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi Napisano 23 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Stałem się niestety właścicielem rękawić tej marki model NODDY .Po przeczytaniu dołączonych ulotek opisujących w jakie to bajery zaopatrzone są w/w rękawice kopara opada zważywszy na cene za jaka kupiłem tzn. 49 zł .(normalnie 99zł)Już po pierwszym wyjeździe na narty okazały sie badziewiem , które wytrzyma może jeden sezon .Wszystko wydawało sie ok ..... tzn. ciepełko w rączki , nie przegrzanie itd., nawet padający deszcz nie zrobił na nich specjalnie wrażenia i tu chwała .Ale niestety wytrzymałość materiału , z których zostały uszyte pod względem ścierania to ich pięta achillesowa Po jednym dniu używania materiał między palcami zmechacił się i wyglądają gorzej niż moje stare ruchawiczki campusa używane 5 sezonów .http://www.4f.com.pl/zoomify/z-255.html http://www.4f.com.pl...a-noddy-pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 ........ Ale wiadomo dla olimpijczyków to napewno inna linia produkowała :mad: ha....ha....dobre, tak pewnie było Także miałam kurtkę 5000, nawet jeszcze ją mam, już 2 sezon, ale używam jej do innych sportów, na nartach przemokła jak trafiłam na śnieg z deszczem w Szklarskiej. W Alpach się sprawdziła.... ale tam było pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 .....bo zauważ ,że Ci którzy narzekają przetestowali tą odzież w trudnych warunkach.... Każdy sprzęt (prawie) sprawdza się na co dzień , prawdziwym barometrem jakości są warunki ekstremalne typu silny wiatr, deszcz , mróz ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 .....bo zauważ ,że Ci którzy narzekają przetestowali tą odzież w trudnych warunkach.... Każdy sprzęt (prawie) sprawdza się na co dzień , prawdziwym barometrem jakości są warunki ekstremalne typu silny wiatr, deszcz , mróz ........ Dokładnie, tak....idealne podsumowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Przed zakupem przydaje się zasięgnąć opinii o danej firmie, chociaż by tu na forum! Dla mnie osobiście to chłam nie firma, za 600zł mogłaś kupić już coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi