SkiForum Napisano 23 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Wisła - Stożek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 fajnie i tanio, pięciodniowy karnet wychodzi po 35 pln za dzień jazdy. Do tego krzesełko, snow park i brak kolejek. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 ile kosztuje kanet godzinny?? powiedzmy od 9.00do 15.00 ?? bo na kotelnicy w białce ponoć zdrożały w tym roku, koło 60 zł teraz kosztują :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 jak kupisz tylko na jeden dzień (cały dzień ) to zapłacisz 50pln ale jak kupisz np na 5 dni to za jeden dzień wyjdzie 35 pln. Ja taki kupiłem i jest ważny nawet w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Ja Stozek odradzam... Chcoby dlatego, ze nie uzywaja tam ratraka zbyt czesto... Niebieska trasa to waska kreta przecinka przez las wogole nie ratrakowana... Latem jest to poprostu gruntowa droga dojazdowa na szczyt... Czerwona/czarna trasa nadaja sie do nauki, ale tylko w gornym i dolnym odcinku... Na srodkowych osoba nie umiejaca jezdzic sobie nie poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Ja Stozek odradzam... Chcoby dlatego, ze nie uzywaja tam ratraka zbyt czesto... Niebieska trasa to waska kreta przecinka przez las wogole nie ratrakowana... Latem jest to poprostu gruntowa droga dojazdowa na szczyt... Czerwona/czarna trasa nadaja sie do nauki, ale tylko w gornym i dolnym odcinku... Na srodkowych osoba nie umiejaca jezdzic sobie nie poradzi...Widze że dawno nie byłeś na Stożku. To nie prawda że niebieska jest nieratrakowana !!!!!!!!!!!!! byłem tak kilkanaście razy i zawsze jest świetnie przygotowana. Z reszta się zgodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Widze że dawno nie byłeś na Stożku. To nie prawda że niebieska jest nieratrakowana !!!!!!!!!!!!! byłem tak kilkanaście razy i zawsze jest świetnie przygotowana. Z reszta się zgodze Bylem 27 grudnia 2005... Trasa niebieska nie byla przygotowana... Na zakretach byly polmetrowe muldy... Na prostych troche nizsze... Ratrak stal za budynkiem dolnej stacji... Nawet nie wiem, jakiego jest koloru gdyz przykrywalo go chyba z metr sniegu... A tamtego dnia snieg nie padal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Generalnie Stożek nie jest dedykowany dla początkujących - po co mają się zniechęcać od początku. Duże nachylenie stoku w połowie ( wąskiej ) trasy i duże muldy. Zdecydowanie można jednak polecić tzw " Juliany" w okolicy Salmopolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 do nauki lepszy jest Cieńków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Generalnie Stożek nie jest dedykowany dla początkujących - po co mają się zniechęcać od początku. Duże nachylenie stoku w połowie ( wąskiej ) trasy i duże muldy. Zdecydowanie można jednak polecić tzw " Juliany" w okolicy Salmopolu. Nie znam Wisly ale mysle, ze nawet w tej miejscowosci znalazloby sie kilka stokow dobrych do nauki... W Necie trzeba poszukac... Znalazlem kiedy kilka stron z niezlymi opisami/mapkami tamtejszych tras... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 własnie wróciłem z Wisły. Stożek rewelacyjnie przygotowany, włącznie z niebieską trasą. Po prostu równo jak po stole. Polecam. Kolejek brak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Mówią że ratrak ma problem przejechac środkową część trasy i robi "syf" ale coś mi się nie chce w to wierzyć... Na Stozku jest specjalny ratrak z wyciagarka, wlasnie do przygotowania tego odcinka trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Stożek jest w porządku. Byłem kilkanaście razy, stok przygotowany i niema długich kolejek. Tylko jeden kłopot z oddalonym parkingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Stok jest naprawdę fajny jak go przgotują-zdarza się czasem zę są straszne muldy. Mówią że ratrak ma problem przejechac środkową część trasy i robi "syf" ale coś mi się nie chce w to wierzyć... Krzesełko jest przedpotopowe (Używane) ale i tak fajnie że jes postawili:) Na plus trzeba zaliczyć także to że organizują tam fajne zawody-GS I SL. Do nauki jazdy jest tam obok mała wyrwirączka. Problemem jest również dojście na samą góre-no chyba że sanie podjadą Wiem o tym, ale mówię co słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Trasa na Stożku jest niesamowita ,może troche mecząca w środkowej części przy złych warunkach,ale reszta the best.Oczywiście nie polecałbym do nauki lub prób doskonalenia techniki, to nie to miejsce.Dla niektórych olbrzymim pozytywem będą praktycznie zawsze roztawione tyczki ,nieraz zmieniane z SL na SG i z powrotem,oraz nie zawsze działający pomiar czasu ,ale jest.Rozpisywanie sie na temat pseudo trasy(niebieska) jest nieporozumieniem bo nie poto się tam jeżdzi by sie nią zsuwać.Zresztą dlatego rzadko tam spotkasz kolejkę bo ludzie poniżej pewnego poziomu tam nie zaglądaja lub zjeżdżają tylko raz.Zresztą sam właściciel jest fascynatem jazdy sportowej .Przed wyjazdem jednak zadzwoń i sprawdz czy jest otwarte bo zamknięte zawody są rozgrywane bardzo często i wtedy wyciąg jest udostepniany tylko startującym.Jeżeli jeżdzisz dobrze to jest na czym posmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Słyszałem, że mieli rozwiązać jakoś problem parkingu/dojścia do wyciągu. Wiadomo wam coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 kiedyś z parkingu było tam chyba z 1,5 km.. ale od 2 może 3 sezonów są nowe parkingi, z których najbliższy jest ok 500m od wyciągu...w tym roku raczej nic nowego w kwesti parkingów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Dokladnie, po prostu nie ma nawet za bardzo gdzie tych parkingow zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Może zrobią jakiś Skibus który by kursował co 20 min np:) Wejście z górnego parkingu nie jest problemem gdy nie ma lodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 14 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 odnośnie ratraku-w tym roku już jest takowy-co daje niby radę w środkowej częsci stoku... mnie tam się podoba-gdyby nie kiepski dojazd/brak auta w zasięgu wzroku;) / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi