ArcziFNW Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Potrzebuje pomocy - ja i moja paczka chcemy się wybrać na narty - ale wszyscy mają własne interesy i jest problem z urwaniem sie na dłużej (wierzcie, że zdecydowanie trudniej niż jak się pracuje u kogoś). Z tego powodu przepadła nam rezerwacja tygodnia we Włoszech bo okazało się dzień przed wyjazdem, że połowa nie może jechać. Propozycja jest następująca. Chcemy pojechać w czwartek po pracy - na rano być i jeździć cały piątek, sobotę i niedziele. Powrót w niedzielę po jeździe. Ponieważ mamy blisko do granicy niemieckiej w grę wchodzi tylko autostrada do Monachium i tutaj zaczyna się najważniejsza część. Chodzi nam o dowolne miejsce w Austrii lub Włoszech - oczywiście na poziomie, gdzie będzie można zarezerwować nocleg bez wyżywienia tylko na dwie noce. (termin wyjazdu do miesiąca). Chodzi najlepiej o namiary osób które miały podobną sytuację ponieważ jak wiem w większości miejsc terminy są od soboty do soboty. Odległość nie ma dużego znaczenia bo dłuższe trasy się robiło na raz i nigdy problemu nie było. A przy dobrych wiatrach po miesiącu przerwy pojedziemy jeszcze raz. Dzięki za wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afeRRRa Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 AFAIK najbliższym "wypasionym" alpejskim ośrodkiem jest ''Skigrossraum Gasteinertal". Włochy chyba za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konflo Napisano 14 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Saalbach-Leogang , Dolina Zillertal , Soelden , Flachau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArcziFNW Napisano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Odległość nie ma dużego znaczenia - mogę zrobić jeszcze kilkaset km, bardziej interesuje mnie szansa znalezienia noclegu na dwie noce. Może ktoś na forum nocował w jakimś ośrodku przez 2-3 dni tylko i ma jeszcze namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spad Napisano 14 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 W zeszłym roku w styczniu byłem w tym hotelu na 3 noce: http://www.wiesenhof-mieders.at/ Niedaleko masz lodowiec Stubai i drugi ośrodek Schlick2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 14 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 My w Karyntii jeździmy tylko na 4 dni(3 noclegi) i nie ma z tym większego problemu-wolnych miejsc jest full,najblizszy nasz wyjazd 22.02... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loen Napisano 14 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 jeżdżę prawie co rok do Zillertal/Tux zajrzyj na stronę www.tux.at zakładka "unterkunfte" "suche/buchen" wpisz datę przyjazdu i wyjazdu zobacz co jest wolne i rezerwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArcziFNW Napisano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dzięki na takie odpowiedzi liczyłem - najważniejsze, że tchnęliście we mnie nadzieje ;-) że się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiborys Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 da sie bez wiekszego problemu miejsc w alpejskich osrodkach jest bardzo duzo wyszukiwarka i jedziesz na twoim miejscu rozwazylbym cos w Zillertalu super jazda jedno z lepszych miejsc w Austrii miejsc noclegowych sporo i z Soli tam w 8 godz bez problemu zajedziesz sprobuj na www.zillertalinfo.pl i zadaj pytanie indywidualne ludzie ktorzy ta strone obsluguja w sezonie tam mieszkaja i na pewno pomoga sprobuj tez moze w Val Di Sole www.hotelarcangelo.it hotel spoko bylem tam w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi